Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken van april

op 30 april 2019 door

De maand van 'lees eens wat anders', en dat heb ik gedaan.

Om te beginnen Becoming van Michelle Obama.
Een boek waar ik wat moeilijk in kom, maar dat me achterlaat met een enorme bewondering voor Michelle Obama. Een inspirerend boek, met een interessante inkijk in het leven van de First Lady van Amerika.

War of the Worlds - H.G. Wells
Science Fictie van eind negentiende eeuw. Een verhaal, dat ik alleen ken van het liedje van Jeff Wayne. Dat liedje heb ik ook het halve boek in m'n hoofd.

Mijn uitgebreide beschrijving van beide bovenstaande boeken staat in mijn blog voor het thema van deze maand: Lees eens wat anders.

De vrouw van de bankier - Cristina Alger
Een vlot geschreven boek over het wegsluizen van geld via Zwitserse en andere banken. Hoewel het verhaal goed geschreven en origineel is, legde ik het soms toch makkelijker weg dan menig ander boek. Mijn thrillerleesclub was unaniem enthousiast, dat lukt niet elk boek. 

Fatale geheimen - Kathy Reichs
Terwijl Brennan helpt bij het opgraven van een massagraf in Guatamala, wordt ze gevraagd om een lijk te onderzoeken dat in een septictank is gevonden. Ze raakt verzeild in diverse intriges van corrupte ambtenaren en de immuniteit van een ambassadeur.

Fatale vondst - Kathy Reichs
Waar Brennan gaat, duiken lijken op, niet in de laatste plaats door de hond Boyd die daar een neus voor heeft. Wederom raakt ze verzeild in een web van intriges. Reichs wil duidelijk bepaalde zaken aan het licht brengen met haar boeken. Besteedde ze in Fatale geheimen aandacht aan de genocide in Guatamala, in dit boek is de lucratieve zwarte handel van planten en dierlijke producten het onderwerp.

Fatale maandag - Kathy Reichs
Dit boek zou ook 'fatale vondst' kunnen heten, maar is dat niet altijd zo als je ergens botten vindt, die afkomstig zijn van jonge meisjes? Brennan is het weer eens niet eens met rechercheur Claudel over de noodzaak van onderzoek naar deze botten, maar ze zet eigenwijs door.
Hoewel beschrijvingen over mensen die Brennan ontmoet hilarisch kunnen zijn, klinkt er voor mij af en toe teveel oordeel in door, vooral als iemand wat dikker is. Wel jammer. Dit houdt mij niet tegen met het kiezen van het volgende boek.

Begraven beenderen - Kathy Reichs
Het vinden van een lijk in Montreal leidt Brennan naar Israël. Er worden meerdere oude skeletten gevonden en Brennan/Reichs legt bloot, dat religieuze leiders bereidt zijn bewijzen te ontkennen, als deze in tegenspraak met het/hun geloof zijn. Voor én nawoord gaan over de realiteit van de gevonden botten en wat theoriën zijn over de herkomst.

Hoewel de humor van Brennan mij steeds meer aanspreekt, besluit ik nu toch eens weer tot een ander boek en een andere schrijfster over te gaan. Een ander genre en continent, zelfs!

My sister, the serial killer - Oyinkan Braithwaite
Korede heeft al jong geleerd haar zusje Ayoola te beschermen. Dit voert ze door tot in het extreme.
Een fijn boek, leest lekker weg. Het heden wordt afgewisseld met het verleden, waardoor bepaalde zaken en reacties duidelijk worden. Gedurende het boek blijf je je afvragen wat Ayoola dit keer zal doen en wanneer de maat voor Korede vol is. Dit bouwt de spanning verder op.

Onderdrukt door de Verlosser - Hester den Boer
Een indrukwekkend boek over een rondreis door Rusland, waarin schrijfster Hester den Boer onderzoekt hoe de Russen denken over hun stalinistisch verleden. Omdat mijn verhaal over het boek hier wat lang werd, maakte ik er maar een blog van.

De jongen in de sneeuw - Samuel Bjork
Het derde boek alweer met Holger en Mia.
Gedurende het hele boek weet je natuurlijk, dat de jongen die in het eerste hoofdstuk genoemd wordt, terug zal komen. Dat hij wat met de moorden te maken heeft. Maar hóe? Het zit meesterlijk in elkaar, zoals gewoonlijk met Bjork.

En hoewel ik het aan het begin van de maand niet wilde geloven dat het zou lukken, nadat ik wat langer deed over Becoming en The war of the worlds; ik zit nog steeds op schema voor de readingchallenge. Ik loop er misschien zelfs een beetje op vooruit.



Reacties op: Mijn boeken van april

Gerelateerd