Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken van juni

op 04 juli 2017 door

Oeps, niet veel geschreven vorige maand, daarentegen weer genoeg gelezen! En dan komt dit overzicht ook nog later, omdat ik in het buitenland zat.

Begin juni las ik American Gods van Neil Gaiman voor de leesclub. Wát een boek. Gedurende het verhaal heb ik me diverse keren afgevraagd of dit misschien toch geschreven was door Stephen King. Zowel door bepaalde scenes als de manier waarop die scenes beschreven werden. Het verhaal op zich had ook zo aan zijn fantasie, of zal ik zeggen parallel universum?, ontsproten kunnen zijn.

Direct na de Amerikaanse Goden las ik het gratis ebook Voor je weggaat van Claire Swatman. Niet helemaal mijn genre, maar desalniettemin een leuk boek. In tranen, en met een doos tissues naast me. las ik het laatste hoofdstuk.

Ondertussen las ik 50 dingen die ik blijf doen (en andere verhalen) van Saskia Noort uit, die al sinds de bookstoreday naast m'n bed lag. Geen thriller, maar een bundeling van haar columns, die voornamelijk gaan over 50 en single zijn. Zo leidde ik mezelf even van gruwelijke moorden af, vlak voor het slapen gaan. De flaptekst was veel belovend, maar gedurende het boek krijg ik een beetje het 'nou weet ik het wel' gevoel, als het wéér over datingsites of -apps en het daten op zich gaat. Noort hekelt de cultuur, waarin vrouwen vooral jong en slank moeten blijven, terwijl ze ondertussen mannen genadeloos afrekent op hun uiterlijk. In het laatste hoofdstuk laat ze in elk geval het moeten voor vrouwen wat los. 

Voor mijn thrillerleesclub lees ik vervolgens Verzwegen moeder van Gisa Klönne. Geen standaard thriller met een moord en de zoektocht naar een moordenaar, maar een beschrijving van een dochter, die de geschiedenis van haar moeder ontdekt, nadat deze om het leven kwam door een autoongeluk. Deze zoektocht brengt haar naar het (Oost) Duitsland van voor en in de oorlog. Niet alles in de familie blijkt te zijn zoals het leek. Spannend, op een wat minder thriller-achtige wijze.

Op zoek naar even wat lichts en luchtigs lees ik Sjakie en de chocoladefabriek, uiteraard van Roald Dahl. Ondanks dat ik de film nooit zag, zag ik Johnny Depp vaak genoeg in voorstukjes zijn rol van  Willie Wonka vertolken, om hem mee te nemen in het boek. Ook omdat het beeld gewoon klopt. Verder is het een echt kinderverhaal met een nogal voorspelbare afloop. Erg leuk.

Als we elkaar terugzien van Kristin Harmel lag al sinds de boekenweek in mijn boekenkast. Tijd om deze er eens bij te pakken, vond ik. Wederom ga ik op pad met een dochter, die de geschiedenis van haar familie ontrafelt. Wederom speelt die geschiedenis zich af in de Tweede Wereldoorlog, maar dit keer in Amerika, waar Duitse krijgsgevangenen te werk gesteld werden. Iets wat zowel de hoofdpersoon als ik niet wisten. Een ontroerend verhaal. Weer houd ik het niet droog.

Met tegenzin begin ik dan in het laatste boek van de Rizzoli & Isles-serie; Sterf twee keer. Van Tess Gerritsen dus. Die tegenzin is er vooral, omdat ik geen afscheid van het tweetal wil nemen. Als vanouds sleurt de schrijfster me mee in het verhaal en op inventieve wijze worden verschillende moorden met elkaar in verband gebracht. Ik wist op voorhand wie de dader was, maar toch weer niet, bleek later. Gelukkig hoorde ik dat in september weer een boek in deze serie uitkomt. Ik kijk er nu al naar uit!

Om niet te hard af te hoeven kicken neem ik vervolgens een ander boek van Tess Gerritsen: Koud Hart. Isles komt hier ook nog in voor als een deskundige. Hoewel de spanning en het mysterie iets anders is dan in de serie, is het toch een fijn boek, waarin voor de derde keer deze maand een zoektocht wordt ingezet naar het verleden. Wel wat verder terug in de tijd, de negentiende eeuw.

Ter voorbereiding op mijn weekje naar Zweden besluit ik vervolgens in De Chinees van Henning Mankell te beginnen. In de veronderstelling tijd genoeg te hebben, neem ik ook nog andere boeken mee, die zich in Zweden afspelen. Helaas. Ik ben nog niet eens door Mankell heen. Daarover dus meer in het volgende overzicht.



Reacties op: Mijn boeken van juni

Gerelateerd