Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kazuaki Takano

op 12 juli 2019 door

Eergisteren gaven we het startschot voor onze Azië-weken. Tijdens een tien dagen durende reis nemen we jullie mee naar Japan, China, India en Zuid-Korea. We laten jullie kennismaken met interessante auteurs en boeken. En wie weet doen we onderweg nog andere locaties aan. Vandaag bevinden we ons net als gisteren in Japan, dit keer worden we vergezeld door Kazuaki Takano.

De auteur 
Kazuaki Takano (1964) werkte als scriptschrijver in Japan en Hollywood. In 2001 debuteerde hij als romanschrijver. Met zijn boeken wist hij verschillende prijzen in de wacht te slepen. Tot op heden werd slechts een van zijn boeken in het Nederlands vertaald: Executie. Het boek stond maandenlang in de Japanse en Duitse bestsellerlijsten, won meerdere prijzen en werd in Japan verkozen tot beste thriller van het jaar.

Het boek - Executie 
Ik (Greet) ben grote fan van dit boek, in die mate zelfs dat het de favoriete thriller uit mijn leeslijst van 2016 is. En dat ik Chantal vorig jaar op date stuurde met dit boek. Ook Evy las het boek en dus kunnen we jullie drie meningen presenteren.

Diep in de Congolese jungle leidt de Amerikaanse militair Jonathan Yaeger een internationaal team van commando's. Ze hebben de opdracht om Akili te doden, een jongetje die de volgende stap in de menselijke evolutie blijkt te zijn. Maar Yaeger heeft zelf een ziek zoontje thuis, dat alleen gered kan worden door de Akili's grenzeloze kennis van alles op deze wereld. Yaeger raakt verstrikt in zijn persoonlijke drama en de ultieme strijd om de mensheid te redden.

Mening Evy ****: Spanning in de Afrikaanse jungle afgewisseld met Amerikaanse politiek en Japanse wetenschap. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer er duidelijk wordt en hoe meer de verschillende verhaallijnen en personages met elkaar verweven worden. Het boek leest als een thriller, maar er wordt tegelijkertijd ook een kritische blik geworpen op bepaalde delen van de maatschappij. Grote delen van het boek worden gewijd aan de ontwikkeling van een nieuw medicijn. Daarbij wordt er vrij uitvoerig ingegaan op de verschillende (wetenschappelijke) stappen die gezet moeten worden. Deze pagina's breken de spanning van het geheel, maar geven ook een extra dimensie aan het boek. De prachtige zinsbouw zorgt ervoor dat je meegenomen wordt in een andere wereld, maar zorgt er ook voor dat het lezen niet altijd vlot gaat, 100% concentratie is absoluut vereist in grote stukken van het boek. De verfilming zie ik zo al voor me! Dit komt mede door de manier waarop de verschillende verhaallijnen elkaar steeds afwisselen en telkens met elkaar verbonden worden. Absoluut een aanrader wie houdt van een thriller met iets extra’s!

Mening Chantal ****: Aanvankelijk kwam ik maar niet in het verhaal, er werd dan ook erg veel medisch vakjargon gebruikt. Na ongeveer 1/6 van het boek ging het beter en werd het spannender. Ik vond het verhaal vlot en spannend geschreven en de plot zat goed in elkaar. De verschillende verhaallijnen komen op het eind mooi bij elkaar. Het boek heeft verschillende maatschappijkritische thema’s, zoals de oorlog in Congo, genocide, discriminatie en het ontwikkelen van een nieuw medicijn met hierbij het testen op dieren en mensen. De karakters zijn goed uitgewerkt. Je leert de personages kennen in de loop van het verhaal en sommigen ga je ook sympathiek vinden. Executie is een heel verrassend boek!

Mening Greet *****: Een boek dat zich op drie continenten afspeelt, namelijk in Azië, Afrika en Amerika. Een boek dat veel stof tot nadenken geeft, een behoorlijke portie maatschappijkritiek, verweven in een ongemeen boeiende exotische thriller. Een boek waar je echt een paar dagen/avonden voor moet gaan zitten, want makkelijk is het niet altijd. Een boek dat wat mij betreft alles heeft waar een goede thriller over moet beschikken. Een doorgedraaide, machtsgeile president van de Verenigde Staten, een jonge Japanse universiteitsstudent, een antropoloog, een aantal huurlingen en een jongetje met de naam Akili. Ziedaar slechts enkele van de personages die Takano in het leven heeft geroepen. Verschillende verhaallijnen zijn er in dit boek, aan de lezer om ze allemaal te ontdekken. Alles wordt heel geloofwaardig neergezet, het zou (bijna) zomaar echt kunnen gebeuren. En wat zo mooi is aan het boek, je houdt er uiteindelijk een goed gevoel aan over. Petje af voor de auteur die zo’n groots opgezet verhaal tot een goed einde wist te brengen, zonder zich onderweg te vergalopperen. 

Ben jij ook nieuwsgierig naar dit boek? 
Dan kun je nog altijd de sneak preview lezen die online kwam toen een paar jaar geleden de inschrijving voor de Hebban-leesclub geopend werd. Ben je van plan dit boek te lezen en zelf te ontdekken waarom wij er zo enthousiast over zijn? Laat het ons weten!

Veel leesplezier, 
Greet, namens de Thriller Club 



Reacties op: Kazuaki Takano

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kazuaki Takano

Kazuaki Takano

Kazuaki Takano (1964) werkte als scriptschrijver in Japan en Hollywood. Executie...