Advertentie

Thrillers mei 2018

op 01 mei 2018 door

In mei leggen alle vogels een ei, maar blijkbaar geven ook veel auteurs een boek uit. Wat een drukke maand wordt dit! Succes aan diegenen die uit deze lijst iets willen kiezen, want de keuze is reuze volgens mij! Wij telden maar liefst 46 titels. Laten we even kijken wat voor moois er deze maand onze kant op komt. 

De voortgang der series 

Preta is het tiende deel in de Rani Diaz-serie van Sterre Carron. De serie rond de vrouwelijke hoofdinspecteur is populair en ook dit deel zal de schare trouwe fans weer kunnen bekoren. De pas overleden Philip Kerr heeft een mooie nalatenschap en nu verschijnt postuum ook nog het dertiende deel in de Bernie Gunther-serie. De release van Vergeven en vergeten is misschien een goed moment voor de leken om toch de hele reeks op te pakken ;). In dit boek werkt Gunther voor een verzekeringskantoor en wordt hij naar Athene gestuurd om een claim te onderzoeken. Kan hij ontdekken of hij daar te maken krijgt met leugenaars? 

Gunnar Staalesen is niet erg bekend bij het grote publiek in Nederland, maar levert deze maand toch al deel 21 af in zijn serie rond privé-detective Varg Veum. In Grote zus krijgt Veum te maken met een gewelddadige motorbende. 
Wie kent David Baldacci niet? Na eerdere series met onder andere Will Robie en John Puller als hoofdpersonages, verschijnt nu al deel vier van de Amos Decker-serie. De man met het perfecte geheugen raakt samen met zijn trouwe partner, Alex Jamison, betrokken bij een moordonderzoek. Zal dit deel de fans weer kunnen bekoren? 

Nog meer seriegeweld van Scandinavische bodem. Het derde deel in het William Wisting-kwartet verschijnt op 8 mei. De kluizenaar van Jorn Lier Horst is eigenlijk al het negende deel in de Noorse serie, maar van de delen zeven tot tien is in de Nederlandse uitgave nu een apart kwartet gemaakt. Na Drie seconden en Drie minuten verschijnt in mei Drie uur, het afsluitende deel in de trilogie over ex-crimineel Piet Hoffman. Wegens het overlijden van Hellström schreef Anders Roslund dit deel alleen. 

Gelukkig hebben we ook nog Nederlandstalige series in de aanbieding. Op 9 mei verschijnt het veertiende deel in de serie rond Liese Meerhout, geschreven door Toni Coppers. Hou Hebban én onze blog in de gaten de komende maand als je meer wilt weten over Liese én het nieuwste deel, De jongen in het graf.

Op 11 mei verschijnt De meesterspion, het afsluitende deel van de Moskou Noir-trilogie, van Camilla Greber & Paul Leander-EngströmJacht op de adelaars van Ben Kane is het tweede deel in de Eagles of Rome-trilogie, een goede portie Romeinse historische fictie. Zwijgzame hoofdpersonages doen het goed blijkbaar, want ondertussen verschijnt het derde deel rond huurmoordenaar Victor. Het spel van Tom Wood verschijnt op 15 mei. Na het thrillerdebuut van vorig jaar, komt Igor Znidarsic nu met een tweede deel rond Bianca van Dijk & Joris Vischjager. Zal De uitverkorene de lezers weer aan het gruwelen brengen? 

Successen moeten verlengd worden, dacht Joseph KnoxDoodse grimas is het tweede deel met Aidan Waits in de hoofdrol. We zijn benieuwd of recensent Guy weer vier sterren tevoorschijn tovert, net zoals bij Sirenen. Na Op de vlucht en Onvindbaar is Terri Blackstock toe aan haar derde boek met Casey Cox in de hoofdrol. Ontsnapt verschijnt op 22 mei. Ook Walter Lucius komt met het sluitstuk van zijn trilogie. Na het vuur met als hoofdpersonage Farah Hafez verschijnt op 25 mei. Enrici Mancini mag in Schim zijn speurderstalent weer laten zien. Deze thriller met een vleugje mythologie is geschreven door Mirko Zilahy. 

Op het einde van de maand verschijnt van de hand van Peter James het dertiende deel in de serie rond Roy Grace. De inspecteur mag in Doodsangst aan de slag met een nieuwe moordzaak. 

Een nieuwe start

Charline 'Charlie' Lager wordt opgevoerd als hét nieuwe Zweedse seriepersonage waar je zeker kennis mee moet maken. De vrouw die terug moest van Lina Bengstdotter is het eerste boek in een nieuwe serie en werd bekroond als Zweeds thrillerdebuut van het jaar. Je kunt hier een Sneak Preview lezen. 

Na 72 uur van Susie Steiner is het eerste deel rond Manon Bradshaw, een vrouwelijke rechercheur bij de politie in Cambridge. In de Engelstalige versie verscheen het tweede deel ook al, Person's Unknown, dus de opvolging is verzekerd.

Vakantie!

Voor diegenen onder ons die zich in een boek al op vakantie willen wanen, is er deze maand ook wat moois te vinden! Bali van Kiki van Dijk verschijnt op 17 mei en zal de lezers in ieder geval in exotische sferen doen belanden! Casa Ibiza, dat ook op 17 mei verschijnt, zoekt het wat dichter bij huis. Linda van Rijn levert zo ook dit jaar weer een vakantiethrilller af die veel vrouwelijke lezers een paar leuke uren aan het zwembad zal geven. 

Van Nederlandse of Vlaamse bodem

Al direct op 1 mei krijgen we een geschiedenisles van het schrijversduo Marianne en Theo Hoogstraten. Wat niemand weten mocht speelt zich af in het jaar 1013, wat waarschijnlijk een specifieke groep lezers zal aantrekken.
De Hartendiefjes mogen deze maand dubbel aan het werk! Zowel in De Italiaanse prinses als in De Japanse bakker, beide van Björn Peeters, spelen ze de hoofdrol. 

Op 9 mei verschijnt Driemaal moordwaarde, van de Vlaamse radio- en tv-producent én schrijver Paul Jacobs. 
De winnaar van de Schaduwprijs in 2015, René van Rijckevorsel komt met een nieuw boek, Zwanenbroeders. Een thriller die heden en verleden combineert. 

Bastiaan Mellink komt met zijn debuut! De grens voorbij is erg maatschappelijk geïnspireerd, wat voortkomt uit Mellinks werkzaamheden in de gezondheids- en verslavingszorg. Na haar shortlist-nominatie voor de Hebban thrillerdebuutprijs 2017, komt Marion van de Coolwijk nu alweer met haar derde thriller, Over en uit.

Na de succesvolle Morten-trilogie komt Anna Levander deze maand met een nieuw boek. Doodsmak is een standalone die toch nog een verband heeft met de Morten-trilogie. Hans Dooremalen maakt een bijzondere combinatie van detective met filosofische en historische roman. Zijn jullie ook benieuwd naar Descartes in Amsterdam? Nog een thrillerdebuut van eigen bodem komt van Ronnie RokebrandOperatie Hanokmin is fictief, maar er zijn wel gelijkenissen met bestaande personen en gebeurtenissen tijdens de Rwandese burgeroorlog. 

Peter van Beek is ondertussen al toe aan zijn vierde thriller. Slagzee verschijnt op 18 mei. 
In De student die zou trouwen van Anne van Doorn wordt een veertig jaar oude verdwijningszaak weer geopend na een vreemde ontdekking. 

Hilde Vandermeeren staat momenteel met Schemerzone op de longlist voor de Gouden Strop. Op 29 mei verschijnt haar nieuwe thriller, Pas op voor de buren.

Regiothriller 

Ambo/Anthos komt, naar Duits voorbeeld, met een nieuw concept: De regiothriller. Corine Hartman mag met Groen licht de aftrap geven. Het Achterhoekse platteland wordt opgeschrikt door moorden en rechercheur Suzan de Winter moet de zaak proberen oplossen. Wij zijn erg benieuwd hoe deze regiothrillers onthaald zullen worden en of het een succes wordt! 

Wat brengt de maand nog meer?

De Franse auteur Guillaume Musso is ondertussen al een bekende naam in de thrillerwereld. Op 1 mei verschijnt Een appartement in Parijs. Voor diegenen van ons die houden van een thriller met een bovennatuurlijk tintje is er De bezetene van Craig Parshall.
Arnaldur Indridason
komt deze maand ook weer met een nieuwe standalone. Valkuil speelt zich af ten tijde van WOII, in 1943.
Harlequin brengt ons deze maand Opgejaagd van Cynthia Eden en Verloren leven van Carol Ericson.

Het debuut van Karen DionneDochter van het moeras, roept hoge verwachtingen op. De filmrechten zijn ondertussen al verkocht! Lees hier een Sneak Preview. Na haar debuut van vorig jaar, De nieuwe collega, komt Tammy Cohen nu met een nieuwe thriller. Zal De afdeling een goede opvolger blijken? 

Stephen King hoeft niet meer voorgesteld te worden. Zal De buitenstaander weer een overdonderend succes zijn? De verwachtingen liggen in ieder geval hoog! In de nieuwe thriller van Mary KubicaLaatste leugen, gaat hoofdpersonage Clara zelf op onderzoek uit naar de dood van haar man. Zal ze de waarheid kunnen achterhalen?

Wie gek is op True Crime kan deze maand opgelucht ademhalen. IJle lucht van Anthony Adeane gaat over een van de grootste politie-onderzoeken ooit op IJsland. Wat als er koste wat kost een bekentenis moet worden afgedwongen?
Gustavo Malajovich neemt de lezer mee naar Argentinië. De zoektocht van een vader naar zijn dochter in Als mijn dochter, belooft een zenuwslopende rit te worden.  

Een locked-room mystery, wat is dat? Lees Tik Tak van Chris McGeorge en je ontdekt het!

De complete release-lijst 

1 mei
Een appartement in Parijs - Guillaume Musso
De vrouw die terug moest - Lina Bengstdotter

2 mei
Preta - Sterre Carron

3 mei
Na 72 uur - Susie Steiner
Wat niemand weten mocht - Marianne en Theo Hoogstraaten

7 mei
Vergeven en vergeten - Philip Kerr
De Japanse bakker - Bjorn Peeters
De Italiaanse prinses - Bjorn Peeters

8 mei 
Doodskleur - David Baldacci
De kluizenaar - Jorn Lier Horst
De bezetene - Graig Parshall
Valkuil - Arnaldur Indridason
Drie uur - Anders Roslund & Hellström
Doodsmak - Anna Levander

9 mei
Driemaal moordwaarde - Paul Jacobs
Zwanenbroeders - René van Rijckevorsel
De jongen in het graf - Toni Coppers

10 mei
Grote zus - Gunnar Staalesen

11 mei
Groen licht - Corine Hartman
De meesterspion - Camilla Grebe & Paul Leander-Engström

14 mei
De grens voorbij - Bastiaan Mellink

15 mei
Jacht op de adelaars - Ben Kane
Over en uit - Marion van de Coolwijk
Dochter van het moeras - Karen Dionne
De afdeling - Tammy Cohen
Het spel - Tom Wood
Descartes in Amsterdam - Hans Dooremalen
De uitverkorene - Igor Znidarsic
Opgejaagd - Cynthia Eden
Verloren leven - Carol Ericson

16 mei
Operatie Hanokmin - Ronnie Rokebrand

17 mei
Bali - Kiki van Dijk
Doodse grimas - Joseph Knox
Casa Ibiza - Linda van Rijn

18 mei
Slagzee - Peter van Beek

22 mei
De buitenstaander - Stephen King
Laatste leugen - Mary Kubica
Ontsnapt - Terri Blackstock
De student die zou trouwen - Anne van Doorn

24 mei
IJle lucht - Anthony Adeane

25 mei
Na het vuur - Walter Lucius
Schim - Mirko Zilahy
Als mijn dochter - Gustavo Malajovich

29 mei
Pas op voor de buren - Hilde Vandermeeren
Tik Tak - Chris McGeorge
Doodsangst - Peter James

Vertel ons hieronder naar welke thriller jij uitkijkt deze maand!

* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. We hebben ervoor gekozen om heruitgaven niet op te nemen, omdat er voldoende nieuwe boeken verschijnen. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is.Reacties op: Thrillers mei 2018

Meer informatie

Gerelateerd