Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thrillers augustus 2018

op 01 augustus 2018 door

De tweede vakantiemaand deze zomer en er komt weer een flink aantal thrillers uit met een aantal bekende namen. Deze maand zijn het er zevenentwintig. 

De Thriller Club zet ze allemaal op een rij, zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn. Onder de nieuwe uitgaven bevinden zich vijf debuten, te herkennen aan [D]. Als bonus geven we een korte omschrijving van de inhoud en eventuele wetenswaardigheden.

1 augustus
Uit het niets - Atie Vogelenzang

Samen met Wendela de Vos schreef Atie Vogelenzang onder het pseudoniem Tupla M. zeven literaire thrillers. Er was al een werktitel voor het achtste boek, maar uiteindelijk is het een solo van Atie geworden. Barbara was getrouwd met haar grote liefde, de gedecoreerde held, Rafael. Als Barbara op een avond thuiskomt van haar werk wordt ze aangevallen door een gemaskerde man. Barbara verweert zich zodanig dat de aanvaller het niet overleeft. Wie was de man?

2 augustus
Meisje zonder huid - Mads Peder Nordbo [D]

Mads Peder Norbo is een nieuwe naam aan het Deense thrillerfirmament. In maart meldt hij reeds op zijn site dat het boek verkocht is aan zestien landen. Dat belooft dus wat. Het boek draait om journalist Matthew Cave, die zijn vriendin en ongeboren baby bij een auto-ongeluk verliest. Hij besluit naar Groenland te verhuizen en raakt daar als journalist betrokken bij een onderzoek naar vier moorden uit 1973 en de verdwijning van drie meisjes. Zijn enige waardevolle getuige blijkt een vrouw die net is vrijgelaten uit de gevangenis.

7 augustus
Nacht in Parijs - Eugen O. Chirovici

Het tweede boek van de Roemeens-Hongaars-Duitse auteur, geboren in Transsylvanië dat in Nederland uitkomt. Op 14 augustus volgt er er redactioneel HOT or NOT-artikel op Hebban, waarvoor vijf van ons clubje input leveren. Psychiater James Cobb geeft een lezing over het terughalen van herinneringen en na afloop vraagt een oude man hem om hulp. De man is terminaal ziek en vraagt Cobb om te achterhalen wat er vele jaren geleden tijdens een nacht in Parijs, waar hij in een hotelkamer wakker wordt en het lichaam van een dode vrouw vindt, is gebeurd.

Wie er breekt - Laura Lippman

Een nieuw boek van New York Times bestsellerauteur Laura Lippmann. Polly en Adam ontmoeten elkaar in het stadje Belleville. Polly is op weg naar het westen, Adam zegt ook op doorreis te zijn. Ze blijven hangen. Een zonnige, hete zomer lang verliezen Polly en Adam zich in een hartstochtelijke liefde. Toch geven ze geen moment compleet aan elkaar over, geheimen staan tussen hen in. Dan valt er een dode. Was het een ongeluk of onderdeel van een plan? Inmiddels zijn Adam en Polly zo verweven in elkaars levens en leugens, dat ze geen van beiden weten hoe ze elkaar de rug toe kunnen keren – en of ze dat wel willen. Wie zal als eerste breken?

Valse hoop - Clare Mackintosh

Het derde boek van de sympathieke Britse auteur Clare Mackintosh, haar sensationele debuut Mea Culpa werd vol lof ontvangen en door velen verslonden. Een jaar geleden beëindigde Anna’s moeder haar leven op exact dezelfde wijze als haar vader een paar maanden eerder. Sindsdien probeert Anna wanhopig zichzelf op de been te houden. Een kaart op de sterfdag van haar moeder zet een reeks gebeurtenissen in gang die Anna doet vermoeden dat er meer achter de dood van haar moeder zit dan waar de politie van uitging.

Het Pilgrim Fathers-complot - Jeroen Windmeijer

Antropoloog Jeroen Windmeijer brak vorig jaar door met zijn tweede thriller Het Paulus labyrint. Het Pilgrim Fathers-complot speelt zich wederom in Leiden af, de stad waar Jeroen woont. Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in het gemeentearchief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten.

Ultieme wraak - Elizabeth Heiter

Een Harlequin thriller, heerlijk voor op vakantie. Juliette Lawson is getuige van het feit dat haar man, een alom gerespecteerd politieman, geld aanneemt om een moord te verhullen. En dan begint de nachtmerrie. Nergens is ze veilig, niemand gelooft haar.

Lieg tegen me - J.T. Ellison

In de 8 x Vergelding blog van vorige week las Joyce een ouder boek van auteur J.T. Ellison en nu komt er ineens weer een nieuw boek aan. Voor de buitenwereld lijkt het leven van Sutton en Ethan Montclair perfect. Op een dag verdwijnt Sutton. Het enige wat ze achterlaat is een briefje waarop staat dat Ethan haar niet moet gaan zoeken. Tijdens het politieonderzoek komen in een razend tempo de leugens van het echtpaar aan het licht.

Een plek om te schuilen - Lena Diaz

Nog een Harlequin thriller, een dunnetje van 155 bladzijden. Het vliegtuigje van privédetective Dex Lassiter verongelukt ergens boven de Everglades. Als hij zijn ogen opent, hangt hij zwaargewond ondersteboven in het wrak en beseft hij dat de kans op overleven klein is. Maar dan duikt plotseling een jonge vrouw uit de wildernis op, die hem verzorgt en zo zijn leven redt.

8 augustus
Het verdwenen kind - Mary Higgins Clark

Let op: dit is een heruitgave van Heeft een meisje weggehaald. De vierjarige Laurie Kenyon wordt op klaarlichte dag uit de tuin ontvoerd. Twee jaar lang is ze spoorloos, totdat ze schijnbaar ongedeerd terugkeert. Jaren later begint ze zich langzamerhand de gruwelijke details van haar ontvoering te herinneren. Als haar ontvoerder erachter komt dat er bij Laurie steeds meer terugkomt, zal hij geen middel schuwen om Laurie haar mond te laten houden...

9 augustus
Ultima - L.S. Hilton

Twee jaar geleden werd met veel ophef het eerste boek van de Britse L.S. (Lisa) Hilton gelanceerd: een optreden bij RTL Late Night, samen met Heleen van Royen en een groot feest. Er werd veel verwacht, maar de conclusie kan worden getrokken dat het niet is aangeslagen in Nederland. Nu is er boek drie, Ultima. Personage Judith Rasleigh is ingesloten tussen de Russische maffia aan de ene kant en een corrupte Italiaanse agent aan de andere kant. Ze moet ervoor zorgen dat een vals meesterwerk bij het veilinghuis waar ze ooit assistente was, wordt verkocht voor 150 miljoen pond.

13 augustus
Het Tati-syndroom - Benny Baudewyns

Het dertiende boek van de Vlaamse auteur Benny Baudewyns, In een rusthuis in Zwolle komt een dementerende man ongelukkig om het leven bij een brand. Niet veel later sterft in Oudenaarde een 69-jarige, invloedrijke man op bizarre wijze in de fitness. Beide voorvallen worden geklasseerd als een ongeval, maar zijn ze dat wel echt? Volgens de jonge, ambitieuze politie-inspecteur Nellie Bos is er meer aan de hand, zeker nadat zij een tip ontvangt.

14 augustus
Fataal bewijs - Rachel Dylan [D]

Een juridische thriller waarin een advocate het opneemt tegen een machtig farmaceutisch bedrijf dat een medicijn op de markt heeft gebracht met zeer kwalijke bijwerkingen. Kort nadat Kate een gesprek heeft gevoerd met een nerveuze klokkenluider, wordt deze klokkenluider dood gevonden en neemt de zaak een gevaarlijke wending.

In dromen lieg je niet - Malin Persson Giolito 

Een auteur met een intrigerende naam! Malin is een Zweedse advocate en schrijfster én dochter van criminoloog en schrijver Leif GW Persson. Haar hoofdpersonage is de advocate Sophia Weber, de advocate die ze zelf zou willen zijn. Tiener Maja zit al negen maanden lang in de gevangenis, is zij een doodgewoon meisje van achttien of is ze terecht de meest gehate tiener van het land. Ze wordt beschuldigd van een massamoord waarbij ook haar vriendje en beste vriendin omkwamen.

16 augustus
De laatste zomer - Rebecka Edgren Aldén [D]

Nog een Zweedse thriller op de lijst. Als tiener brengt Gloria samen met haar moeder de zomers door op een eiland in de Zweedse archipel. Twintig jaar later keert Gloria terug naar het eiland. Langzaam keren ook de herinneringen terug aan die laatste zomer toen een van de jongens uit de groep zich met zijn scooter doodreed.

Het geheim van de farao - Clive Cussler

Kurt Austin krijgt te maken met een schrikwekkende vijand, iemand die een Egyptisch rijk - machtig en groot als dat van de farao's - wil stichten. Daarvoor heeft hij een krachtig wapen in handen, een wapen dat voor de gehele wereldbevolking een bedreiging vormt: Zwarte Mist, een plantenextract dat ontdekt is in de Stad der Doden en waarvan wordt gezegd dat het doden tot leven kan wekken, door in ruil een levend iemand te doden. Kurt en het NUMA-team moeten het om de wereld van de ondergang te redden opnemen tegen Osiris, heerser van de Egyptische onderwereld.

20 augustus

Eenzame prooi - Val McDermid

Een tiende deel in de serie rond forensisch psycholoog Tony Hill. Samen met rechercheur Carol Jordan ontdekt hij dat er bij een uitgebrande auto sprake is van opzet. Ze beginnen hun jacht op een moordenaar. Iemand die denkt dat hij onzichtbaar, onvindbaar en ongrijpbaar is. Meer slachtoffers volgen; Carol en Tony worden meegesleurd in een duister moeras van angst en wraak.

21 augustus
De saboteur - Andrew Gross

Net als Alleen hij, zijn eerste boek, speelt De saboteur ook zich ook af in de Tweede Wereldoorlog. Wanneer het Noorse verzet er in 1943 achter komt dat de nazi’s in het geheim bezig zijn met het bouwen van een atoomwapen, is Kurt Nordstrum degene die gedropt wordt in het vrijwel ondoordringbare berggebied om die plannen te verstoren. Eén man die het moet opnemen tegen een elite-corps van SS’ers. Met niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook de loop van een vernietigende oorlog.

Perfecte moeder - Aimee Molloy [D]

Volgens reacties uit Amerika is het boek te vergelijken met de slimme thrillers van Gillian Flynn en het zal moeders koude rillingen bezorgen. De grootste angst van een moeder wordt namelijk waarheid, een baby verdwijnt uit zijn wiegje. De politie maakt er een potje van en de groep moeders besluit het heft zelf in handen te nemen. Het gevolg is dat heel veel mensen vragen hebben.

Heimwee naar bloed - Dario Correnti [D]

Een thriller die zich afspeelt in een van de ultieme vakantielanden, Italië! Het boek werd begin juni al getipt door Irmaria Pennekamp, bureauredacteur bij HarperCollins Holland. De auteursnaam in een pseudoniem van twee auteurs. Een stadje in het noorden van Italië wordt opgeschrikt door een aantal moorden. De lijken van de slachtoffers zijn gruwelijk toegetakeld en de moordenaar laat telkens een mysterieuze, in bloed geschreven boodschap achter: ViVe. Twee journalisten, Marco Besana, een oude rot, en de jonge, onhandige Ilaria Piatti, besluiten de moorden te onderzoeken.

23 augustus
Mijn laatste leugen - Riley Sager

Het tweede boek van de auteur die vorig jaar succesvol debuteerde met De laatste meisjes, het boek dat Greet en Ann pas nog lazen als buddyread. In Mijn laatste leugen vertelt ze het verhaal van Emma, die vijftien jaar geleden haar vakantie doorbracht in Camp Nightingale. Er verdwenen destijds drie meisjes met wie ze haar cabin deelde. Nu wordt ze geplaagd door herinneringen aan die bewuste avond. Ze wordt door de kampleiding van Camp Nightingale gevraagd een zomer schildercursus te geven en omdat ze het verleden definitief wil verwerken besluit ze te gaan. Eenmaal aangekomen blijkt ze in dezelfde cabin als toen te moeten overnachten en het verandert opnieuw in een plaats delict…

Arizona blues - Elvin Post

Eindelijk is daar weer een boek van Gouden Stropwinnaar Elvin Post. De hoofdrol is voor New York Times-journalist Karen Hart, die vanwege autopech noodgedwongen enkele dagen in het stadje Snowflake, Arizona, moet doorbrengen. Ze probeert het beste van de situatie te maken. Al snel richt ze haar aandacht op Snowflakes plaatselijke miljonair: Gerald Treadway, een man die zijn fortuin verdiende met een roman en een Hollywoodfilm over de dag waarop hij naar eigen zeggen werd meegenomen door een ufo. Wat Karen niet weet, is dat er meer mensen zijn die interesse hebben in Gerald Treadway, mensen met heel wat minder nobele intenties dan zijzelf…

24 augustus
Stad onder vuur - Ria Maes en Aron Wade

Een Vlaamse thriller van het duo Ria Maes en Aron Wade. Tijdens de verkiezingsstrijd in Antwerpen wordt een aantal bloedige aanslagen gepleegd. Er wordt direct aan terrorisme gedacht, maar is dat wel zo? Onafhankelijk van elkaar starten wetsdokter Tom Beckx en rechercheur Raoul een onderzoek. De politiek heeft echter ook tegengestelde belangen.

27 augustus
Het mysterie van de drie kwarten - Sophie Hannah

Na De Monogram moorden en De nieuwe erfgenaam wederom een Hercule Poirot-thriller. Poirot vindt bij thuiskomst een boze dame voor zijn deur. Ze vraagt op hoge toon waarom Poirot haar een brief heeft gestuurd waarin hij haar beschuldigt van de moord op Barnabas Pandy, een man van wie ze nooit gehoord heeft, laat staan ontmoet. Poirot is evenals zijzelf geschokt en binnen treft hij John McCrodden aan. Iemand die hij eveneens een beschuldigende brief gestuurd zou hebben. Poirot vraagt zich af hoeveel van die brieven er verstuurd zijn, en of de heer Pandy leeft of dood is. Hij kan niet anders dan op onderzoek uitgaan.

28 augustus
God-Keizer op Duin - Frank Herbert

Een boek van de 1986 overleden Amerikaanse auteur Frank Herbert. Het is het derde deel in de serie herziene vertalingen van de legendarische science-fiction klassiekers van Frank Herbert in een prachtige nieuwe uitvoering.

31 augustus
Bloedband - Linda Jansma

Bloedband is het derde deel in de De cirkel van het kwaad-serie van de Nederlandse auteur Linda Jansma. Officier van justitie Jules Declerck krijgt op haar werk te maken met de dood van de vijftienjarig Amber, die ogenschijnlijk het slachtoffer werd van grooming. Jules heeft al snel het vermoeden dat er iets heel anders speelt. Als haar ex, misdaadjournalist Harry Simones, anonieme tips over de zaak ontvangt, raken ze beiden verstrikt in de duistere plannen van Elijah Schillinger. Wat weet de charismatische sekteleider eigenlijk over Jules' verleden? En wat weet hij over de verdwijning van Jules' moeder?

De vrouw die onraad rook - Anne Van Doorn

Melanie van Staveren-de Maillie uit Delft maakt een moeilijke tijd door. Ze is erachter gekomen dat haar oudere zus Priscilla jarenlang tegen haar heeft gelogen, waardoor ze een man afwees met wie ze had willen trouwen. Sinds die ontdekking slaapt ze slecht en heeft afschuwelijke dromen. Eén keer droomde ze dat een vrouw zich over haar heen boog die haar probeerde te wurgen. De nachtmerrie was zo levensecht dat ze bijna stikte. Of was het geen droom? Was het haar kwaadaardige zus die haar wilde vermoorden?

Tot zover de nieuwe thrillers die deze maand verschijnen. Welk boek gaan jullie deze maand lezen of neem je mee op vakantie?

* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. We hebben ervoor gekozen om heruitgaven niet op te nemen, omdat er voldoende nieuwe boeken verschijnen. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is.

a4e259f72b6dba564871848c47b5f880.png



Reacties op: Thrillers augustus 2018

Meer informatie

Gerelateerd