Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thrillers waar muziek in zit

op 14 september 2018 door

September is halverwege, nog drieënhalve maand te gaan dit jaar. Maar ook nog drieënhalve maand om de Reading Challenge tot een hopelijk goed einde te brengen. Dit jaar besteden we doorlopend aandacht aan de challenge, dus zetten we regelmatig een categorie in de spotlights. Een categorie waarvan wij denken dat ze jullie kan overtuigen om die Reading Challenge dit jaar volledig te tackelen! En soms houden we jullie op de hoogte van onze voortgang en persoonlijke ervaringen met de (soms best lastige) categorieën.

In eerdere blogs over dit onderwerp hebben we tips gegeven voor de categorieën #10#1#6#20, #21, #40 en #26.

Deze keer gaan we met de muziek mee en geven we een aantal tips voor categorie #39, een boek waarin muziek een rol speelt. Voor muziek is eigenlijk iedereen wel te porren. Of dat nu een klassiek pianoconcert van Mozart is, een stevige rockopera van The Who, een album van de indierockband Arcade Fire of de laatste cd van Jan Smit. Het maakt allemaal niet uit, voor iedere smaak is wel wat te vinden.

Een aantal auteurs heeft ook een muziekverleden of combineren het met hun schrijverschap. Zo is Ian Rankin, vooral bekend van zijn boeken met inspecteur Rebus, zanger van de band Best Picture. En de bekende Noorse schrijver Jo Nesbø is zanger en gitarist van de popband Di Derre. In Nederland hebben we Jeroen van Inkel, een diskjockey die is gaan schrijven. Dit zijn er drie, maar er zijn ongetwijfeld meer namen te noemen.

475c6d4e8e47f26fe61f2862ccb29f02.jpg

Boeken waarin muziek een rol speelt, zijn er voldoende. Denk alleen al aan de biografieën en autobiografieën over en van muzikanten. Maar er zijn ook genoeg romans en thrillers. Begin juli heeft Anne-Claire Verham hier in een artikel aandacht aan besteed. Wij doen dat nu ook en richten ons specifiek op het spannende boek. Dus komen we met de volgende tips van thrillers waar muziek in zit.

Alex van Galen – Duivelssonate
Arnaldur Indriðason – Engelenstem
Bart Debbaut – De mol
Batya Gur – Muzikale moord
Bernard Minier – Huivering
Boris Dittrich - Barst
Corine Hartman – Groen licht
Corine Hartman – Zwart water
Dean Koontz – De stad
Dee Henderson - Koud spoor
Donna Leon – Dood van een maestro
Donna Leon – Hemelse juwelen
Dreda Say Mitchell – Moordmuziek
Elizabeth George – Verrader van het verleden
Geir Tangen – Het meesterwerk
Heleen Niele – Vals
Igor Znidarsic – De uitverkorene
Jaap Kooistra - De kabouterman
Jean-Claude Izzo – Teringzooi
Jef Geeraerts – Sanpaku
Jeffery Deaver – Idolaat
Karn Slaughter – Gespleten
Lisa Klönne – Nacht zonder schaduw
Maurizio de Giovanni – De dood zingt in Napels
Michael Katz Krefeld – Ontspoord
Peter Robinson – Overmacht [playlist]
Raymond Rombout – Roşia Montanã
Ronald van der Pol - De blauwe sleutel
Sophie Hannah – Een duister koor
Stephen King – 22-11-1963
Stephen King – Dr. Sleep
Tess Gerritsen – Incendio
Tess Gerritsen – Speel met vuur
Tomas Ross – Het verdriet van Wilhelmina
Willem-Anton Hoogveld – Het moment van de afrekening
Wim Belaen – Het Ventiaans concerto

Dit is zo goed als zeker maar een kleine greep uit de thrillers waarin muziek een rol speelt. Zo hadden bijvoorbeeld de meeste boeken van Peter Robinson wel genoemd kunnen worden, want DCI Banks is een groot liefhebber van muziek. Omdat we een keuze moesten maken, zijn het de hierboven vermelde boeken geworden, bekende en minder bekende. De enige overeenkomst die ze hebben, is dat er muziek in zit. Klassiek of modern. Zie het daarom alleen maar als inspiratie, zodat je, als dat nog niet gebeurd is, ook deze categorie van de Challenge kunt afvinken.

Natuurlijk kun je ons ook nog andere titels doorgeven. Die zien we graag in een reactie hieronder tevoorschijn komen. 

Kees 



Reacties op: Thrillers waar muziek in zit

Meer informatie

Gerelateerd