Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tien om naar uit te zien: oktober 2020

op 05 oktober 2020 door

Oktober doet zijn intrede en ‘verwent’ ons meteen met ideaal leesweer. Wij maakten uit het aanbod te verschijnen Vlaamse boeken weer een selectie van tien.

door Joke –

9c8dc2d34f5fa2f4c11dd91ad97ee5b1.jpeg

BrunaHannelore Bedert (novelle – literatuur)

SchaduwdanserTineke Van den Eynde (literatuur)

OogstSien Volders (literatuur)

Ware liefde van een uur Sigrid Schellen (waargebeurd) (cover niet beschikbaar)

Lieze & Tine Marc de Bel (young adult)

Mijn waarheidSandra J. Paul (thriller)

JulienPeter Thiessen (thriller)

AlleenBarbara De Smedt (thriller)

ScarlingtonKevin Valgaeren (thriller)

Carte BlancheAnja Feliers (thriller)

 

De keuze van Joke: Bruna van Hannelore Bedert ga ik zeker lezen want ik vond Lam - haar vorige boek - erg goed. Het boek van Marc de Bel zou ik ook wel willen lezen maar niet zo prioritair en dus afhankelijk van welke boeken de komende tijd mijn pad zullen kruisen. In ieder geval zijn zijn historische jeugdboeken het lezen waard, ook voor volwassenen. Maar mijn eerste keuze gaat naar Oogst. Het vorige boek van Sien Volders, Noord, gaf ik vijf sterren. Ik ben benieuwd of deze nieuwe roman mij evenzeer kan bekoren.

fe3eed4b7659011b2cb2c635d9778ced.jpg

Alina reist met haar zoon Lucian van haar geboortedorp in Roemenië naar Sicilië om daar in een tomatenkwekerij te werken. Ze komen terecht op een afgelegen plantage. Terwijl Alina moeizaam een leven opbouwt voor haar en haar zoon, ontmoet Lucian twee jongens van zijn leeftijd: Paolo en Anwar. Gedurende het jaar waarin ze bevriend zijn, vechten de drie jongens met elkaar, voor elkaar en tegen de wereld. Tot die hen inhaalt.

Oogst is een verhaal over veerkracht en over de kracht en kwetsbaarheid van de band tussen een moeder en een zoon tegen de achtergrond van de strijd om een waardig bestaan aan de onderkant van de economische werkelijkheid. Een ode aan de sterkte en breekbaarheid van een jongensvriendschap op de rand van de adolescentie.

De keuze van Marvin: Het toeval wil dat ik zonet aan Bruna van Hannelore Bedert begonnen ben. Dat wordt dus logischerwijs mijn keuze. Dat boek, en Oogst, waren al de twee boeken waar ik het meest naar uitkeek voor oktober omdat de debuten van de beide dames me zeer bevallen zijn. Van Anja Feliers las ik vorig jaar voor het eerst een boek maar dat paste overduidelijk niet bij mij, en ik heb toen besloten haar boeken in de toekomst links te laten liggen. Ik heb nog nooit iets van Kevin Valgaeren - tegenwoordig K.R. Valgaeren - gelezen maar meerdere van zijn boeken staan op mijn 'wil ik lezen'-plank dus in de toekomst komt dat er nog wel van. Ik heb ook de indruk dat het opzet van het boek van Sandra J. Paul heel sterk is, dus dat is mogelijk ook een boek om in de gaten te houden. Ik vind oktober al bij al een sterke maand, niet alleen in Vlaanderen. Ook internationaal heb ik deze maand al heel wat op mijn wensenlijst geplaatst.

a7e1278614c77e8ac4d256798a5d74c6.jpg

Laure, professor in de psychologie, verliest zich na een traumatische gebeurtenis en het daaropvolgende verwerkingsproces in oeverloos drinken.
Niemand lijkt het op te merken en Laure wentelt zich alsmaar meer in de roes van haar nieuwe leven, niet beseffend hoe haar drankgebruik weegt op haar gezin.
Dan ontmoet ze Bruna, een vrijgevochten, excentrieke tiener die haar bruut uit haar stomdronken droomwereld rukt.

Welke zou jij kiezen? Heb je nog andere Vlaamse boeken gespot die in oktober verschijnen?



Reacties op: Tien om naar uit te zien: oktober 2020

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sien Volders

Sien Volders

Sien Volders (1983) debuteerde in 2017 met de roman ‘Noord’ (Hollands Diep). Dez...

Hannelore Bedert

Hannelore Bedert

Hannelore Bedert (1984) is een Vlaamse singer-songwriter met vier gelauwerde alb...

Kevin (K.R.) Valgaeren

Kevin (K.R.) Valgaeren

Kevin Valgaeren (°1979) groeide op in de Vlaamse provinciestad Turnhout, waar hi...

Marc de Bel

Marc de Bel

Marc de Bel is een Vlaams jeugdauteur. Eerder was hij jarenlang onderwijzer. Hij...

Sandra J. Paul

Sandra J. Paul

Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend s...

Anja Feliers

Anja Feliers

De Vlaamse schrijfster Anja Feliers (1971) is geboren en opgegroeid in het Limbu...