Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekvoorstelling Hilde Vandermeeren - Scorpio (Loppem, 4 juni)

op 04 juni 2016 door

Dit blog gaat misschien wel over Hilde Vandermeeren en een boekvoorstelling in het verre Loppem, maar begint wel in Antwerpen op de Belgiëlei waar ik tegen 12.40u vertrek naar het Centraal Station van een andere boeiende activiteit. Het is sabbat en ik zit midden in de Antwerpse jodenwijk, dus ik loop er te midden de keppeltjes en de pijpenkrullen, en de andere burgers van de wijk. 

Na 40 minuten rijden met de stoptrein met wat Amerikaanse tieners die in Sint-Niklaas afstappen, toekomen in het Oost-Vlaamse Sinaai wat al niet meer in mijn buurt is...  M'n chauffeuse komt me inderdaad na 5 minuutjes halen! Om daarna de derde compagnon op te halen en nog een uurtje verder te rijden naar het wel heel verre West-Vlaanderen voor mij. :-) Er ligt daar een feestzaal waar we redelijk vroeg aankomen. Maar wat een warm welkom door de schrijfster zelve! De haard is aangestoken en geeft eerst een aangename warmte af. Nog vroeg genoeg om een luchtje te happen en even naar de mekkerende schapen in de buurt te lopen. Alles om even de stadslucht te vergeten! Terug binnen vergast worden op een drankje, ik laat het me graag smaken! Het volk begint langzamerhand binnen te lopen waaronder nog enkele andere bekende gezichten.

De presentatrice waarvan ik me even de naam niet herinner, leest vervolgens de proloog van Scorpio voor en ondertussen ben ik genoeg opgewarmd om wat verder van de haard af te zitten... Er volgt een aangenaam vraaggesprek met Hilde. Daarna komt de schepen van Torhout aan de beurt. Een respectvol onderonsje met de uitgever is het volgende deel en dan is het alweer tijd voor een dankwoordje van Hilde. De tijd is voorbij gevlogen! Met een natje en een droogje volgen er wat gesprekken met wat bekenden. Zelfs een bekende Vlaamse filmregisseur bevindt zich onder het publiek! Een voorteken van wat er nog kan gebeuren? Je weet maar nooit....

Een opkomende hoofdpijn noopt ondertekende te vragen om toch maar eindelijk eens op huis af te gaan omdat er toch nog een hele rit zit aan te komen. Jammer genoeg misschien. Op de trein met een drankje en wat meer eten de flauwte tegengaan helpt al wat meer. Thuis komen met een heerlijke bol wortelsoep onder een tv-dekentje en even een kort tv-intermezzo met de Belgische ster Stromae om terug op te warmen van een lange maar deugddoende dag. En nu zo dadelijk, waar ligt dat gehandtekende boek? ;-)

Kortom, het was een gevulde dag met veel verschillende indrukken! 

ccd3d7a94cfaa7bf397338ce5bb6dfba.jpg

 



Reacties op: Boekvoorstelling Hilde Vandermeeren - Scorpio (Loppem, 4 juni)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren (°1970) studeerde psychologie. Ze schreef 45 kinder- en jeugd...