Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Klassieker leesclub: Pop-poll

op 08 augustus 2017 door

f6e4661cfadc95d4a357e5a00c99bfd6.pngPing, ik kreeg net een idee voor een rondvraag! Dat kwam namelijk omdat in een bepaald artikel hier op Hebban dat ik vandaag las, de idee werd gelanceerd nog eens een klassieker blogspot op te richten met eigen exemplaren, ditmaal rond het boek Infinite Jest van David Wallace, een exponent van de Amerikaanse literatuur blijkbaar (niet in vertaling). Die blog van Saskia over 7 dikke vakantiepillen in het SFF-genre vind je trouwens hier.

Nu hebben enkele echte Hebbanolics in het recente verleden geheel en al op vrijwillige basis al eens een aantal dergelijke leesclubs georganiseerd: namelijk één rond Anna Karenina, een Russische klassieker van Lev Tolstoy en één rond Ulixes/Ulysses van James Joyce, een Ier waar menig lezer zich al eens (heeft) in verslikt. (hoed af) Ik las zelf Anna Karenina mee, en weet dat het goed was! 

Uit goede bron heb ik ook vernomen dat er binnenkort een grote klassieker van de Europese continentale literatuur wordt besproken in dergelijke klassieker-leesclub: namelijk De goddelijke komedie (La Divina Commedia), een epos van de Florentijnse dichter Dante Alighieri, geschreven in het eerste kwart van de 14e eeuw. Mocht je interesse hebben, laat het zeker blijken. Ik ben ervan overtuigd dat de begeleiders je hier wel oppikken!

Er zijn volgens mij nog wel een aantal wereldklassiekers die hier op Hebban een dergelijke aparte behandeling waard zijn. Zo zou ik bijvoorbeeld aangezet kunnen worden om eindelijk die Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez te lezen samen met wat Hebbaners, Hebbanisten of Hebbanolics. Of misschien wel Hart der duisternis/Heart of darkness van Joseph Conrad. En wat dacht je misschien van een werk van Shakespeare als Macbeth of Les Misérables van Victor Hugo? Of een Nederlandstalige klassieker waarin je niet alleen durft te beginnen? 

Echter: vergeet ook niet Het Klassieker Genootschap hier op Hebban waarin liefhebbers van klassiekers samenkomen en elke maand telkens een favoriet lezen van één van de leden! 

Welke klassieker uit jouw boekenkast zou je liever eens samen lezen met Hebban? 



Reacties op: Klassieker leesclub: Pop-poll

Meer informatie

Gerelateerd