Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Verrassingsactie van bibliotheek Permeke

op 26 juni 2019 door

Anderhalve maand geleden ongeveer werd er in een e-mailnieuwsbrief van mijn gemeente een actie aangekondigd die mijn aandacht trok. De hoofdbibliotheek van Antwerpen, bib Permeke, is deze zomer van start gegaan met verrassingspakketten!

Ik ben geen regelmatige bezoeker van deze bibliotheek, maar ze zit wel in het aanbod van mijn bibliotheekkaart en ik kom er ongeveer wel tweemaandelijks, zeker ook voor activiteiten. De keuze is er reuze, vanwege de schaal natuurlijk. Zowel fysiek als digitaal kunnen we in Antwerpen shoppen en hoppen tussen de verschillende biebs waardoor je in de ene een boek kan reserveren om op te halen en in de andere terug boeken kan inleveren.  

Voor deze verrassingsactie moest je een google-formulier invullen en daarop enkele keuzes aanvinken over welke genres boeken je leest, wat je juist zoekt en mooi vindt in boeken, enz. Ik moet ook aangeduid hebben dat ik weleens Engelse boeken lees, vanwege het resultaat dat ik jullie nu kan voorleggen, hoewel ik me dat eigenlijk niet meer zo goed herinner. 

Natuurlijk ben ik boekengek. Ik heb thuis rekken vol boeken die ik nog kan lezen, met mijn e-reader alleen al zou ik verschillende zomervakanties voort kunnen en dan krijg ik ook nog eens boeken om te bespreken (dank Hebban!). Maar ik was benieuwd welke boeken bibliotheekmedewerkers voor mij zouden kiezen als ik hieraan meedeed, het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Na enkele weken kreeg ik deze maandag een berichtje dat we de verrassingspakketjes konden ophalen. Ik ging er direct op af natuurlijk.

De boeken die in mijn katoenen – ook gegeven en gekregen – zakje zaten, zie je al hierboven maar nog eens het lijstje voor alle duidelijkheid:

-        White Teeth (Witte tanden) van Zadie Smith

-        Home Fire (Huis in brand) van Kamila Shamsie

-        Doodverklaard van Lisa Gardner (ja, ik had ook het vakje thrillers aangekruist)

-        Rivieren van Martin Michael Driessen

-        Jij bent van mij van Peter Middendorp

Ik ben zeker geen gemiddelde lezer voor de bibliotheek. Naast dat ik al heel wat lees naar normale normen en standaarden, ben ik ook een echte verzamelaar of Tsundoku-lezer. Dus kunnen die lieve bibliotheekmedewerkers er niet aan doen, dat ik zelfs enkele uit deze 5 titels al gelezen heb of nog heb liggen. Zo heb ik Rivieren 2 jaar geleden mogen lezen voor de Fintro Lezersjury van 2017 en heb ik de boeken Jij bent van mij en Huis in brand, de Nederlandse versie, nog in mijn eigen boekenvoorraad zitten. Aangezien ik wat plaatsgebrek heb thuis om boeken te plaatsen, gaan die titels dus ook sneller dan voorzien terug richting bib, hoewel ik nog niet zeker weet of ik Home Fire dan toch niet in de Engelse versie ga lezen. Blijft over uit dit rijtje: White Teeth en Doodverklaard. Wie kent deze boeken of schrijfsters? Zijn ze aanraders?

Dit initiatief oogst in ieder geval mijn bewondering en dank omdat dit mensen er toe aanzet om meer te lezen en misschien ook wel eens andere boeken te lezen dan ze zelf zouden kiezen. Zouden jullie ook meedoen aan een dergelijke actie in jullie bibliotheek? Misschien is het wel een idee om jullie eigen bibliotheek aan de hand te doen?

Meer info: https://www.permeke.org/

              



Reacties op: Verrassingsactie van bibliotheek Permeke

Meer informatie

Gerelateerd