Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thrillerfestival (Zoetermeer, 22 oktober 2017)

op 23 oktober 2017 door

Naar goede gewoonte wordt eind oktober in Zoetermeer een heuse thrillerweek georganiseerd. Het hoogtepunt daarvan is, voor de mensen achter We Love Crime dan toch, het event dat steeds op zondag plaatsvindt. De Thrillerweek gaat dan namelijk ‘echt’ van start met een Boekenfestival, dit jaar met lezingen van de auteurs Jacob Vis, Sara Lövestam, Klaus-Peter Wolf en Janneke Bazelmans. Voorts is er een Boekenmarkt met zowel nieuwe als tweedehands boeken en zijn talrijke Nederlandse auteurs aanwezig.

Van de Thriller Club van Tien zijn Elly, Fany en Greet van de partij. Elly hoeft vanuit Den Haag niet ver te reizen, Fany en Greet zijn iets langer onderweg. Rond elf uur is het verzamelen geblazen aan het Theaterplein voor de eerste koffie van de dag en een snelle lunch. En dan gaat het evenement van start, er staan vier lezingen op het programma.

Jacob Vis
Vis is de winnaar van de Diamanten Kogel 2014 en auteur van maar liefst 19 thrillers, 3 historische romans, 2 jeugdboeken en 1 true crime story. Aan de hand van verschillende anekdotes neemt de auteur ons mee doorheen zijn lange carrière. Wij vonden de lezing van Vis bijzonder interessant, omdat we eerder op We Love Crime zijn seriepersonage Ben van Arkel voorstelden en Hoofd, het eerste deel in de serie lazen.

Sara Lövestam
Lövestam is geen beginnend auteur. Vooraleer ze haar eerste thriller schreef, leverde ze vier goed ontvangen romans af. Haar werk als leerkracht Zweeds voor anderstaligen (lees immigranten) gaf haar het idee voor een thriller rond privédetective en uitgewezen vluchteling Kouplan. Uiteindelijk werd het een reeks met vier boeken, omdat het verhaal van Kouplan na één boek niet uitverteld was. De vertaling van het eerste deel verschijnt deze week. De Thriller Club van Tien vertelde jullie vrijdag al wat we van De verdwenen dochter vonden.

En toen volgde een grote verrassing, zowel voor het publiek als voor de auteur: Sara Lövestam wint de Gouden Vleermuis 2017 (oeuvreprijs ingesteld door het bestuur van het Nederlands Thrillerfestival). Charles den Tex, Tomas Ross, René Appel en Håkan Nesser gingen Lövestam vooraf.

Klaus-Peter Wolf
Wolf is een succesvol Duits auteur, in eigen land bekend door de thrillerserie rond inspecteur Ann-Kathrin Klaasen, die ondertussen elf delen telt. Volgende week wordt Doodse stilte op het wad uitgebracht, de vertaling van het eerste deel van een nieuwe serie, met als hoofdpersonage huisarts Bernhard Sommerfeldt. Wolf blijkt een zeer charismatisch persoon vol humor te zijn. Vrijdag laten we jullie weten wat wij van zijn laatste boek vinden.

Janneke Bazelmans
Bazelmans is een Nederlands schrijfster die eerder dit jaar haar debuutthriller Verkapt uitbracht. Zij is juridisch adviseur en zeer begaan met het milieu. Naar aanleiding van een werkbezoek in Borneo, waar ze onthutsende toestanden in verband met palmolieplantages vaststelde, schreef ze Verkapt. Daarmee stopt het echter niet, in november organiseert ze een challenge (www.palmolievrij.info) over mogelijke manieren om ons palmolieverbruik te verminderen.

En toen?
Toen ontdekten we dat er net als vorig jaar 200 gratis boeken verdeeld werden. Het boek van dit jaar is Lichtschacht van de Duitse Anne Goldman, niet toevallig een boek uitgebracht door Stortebeeker, de uitgeverij waar ook Lövestam en Wolf onderdak vonden.

Na vier interessante lezingen, verschillende praatjes met auteurs en bezoekers, was het tijd om de innerlijke mens te versterken. Het centrum van Zoetermeer biedt voor elk wat wils, wij kozen voor restaurant De Burgemeester waar het super gezellig was.

Elly ging toen weer richting Den Haag, Fany en Greet zochten hun hotel op. Zij zetten hun verblijf in Zoetermeer op maandag nog even verder! 

Wij kijken alvast uit naar het Thrillerfestival 2018, deze editie was meer dan de moeite waard!  

Groetjes van Elly, Fany & Greet

2ed92f7d71555f383f06e9fd9341de19.png



Reacties op: Thrillerfestival (Zoetermeer, 22 oktober 2017)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jacob Vis

Jacob Vis

Job Vis (Haarlem, 1940) is een Nederlandse auteur van romans, schrijvend on...

Sara Lövestam

Sara Lövestam

Sara Lövestam (1980) was docent Zweeds voor immigranten voor ze fulltime auteur ...

Janneke Bazelmans

Janneke Bazelmans

Janneke Bazelmans (1974) is milieujurist, auteur & spreker. Zij combineert een j...