Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy lezen: Aanpakken! van Sophie Kinsella

op 27 mei 2017 door

Een vaste rubriek op onze spot: buddy reading, waarbij twee van onze dames samen hetzelfde boek lezen. Dit keer lazen Mandy en Nathalie Aanpakken! van Sophie Kinsella. Jullie lezen vandaag wat zij daar van vonden. Een aanrader?

Korte samenvatting: Samantha is een jonge topadvocate in Londen. Ze maakt kans om promotie te maken, maar dan blijkt dat ze een enorme fout heeft gemaakt. In paniek vlucht ze de stad uit en belandt op het platteland. Ze belt aan bij een huis om om hulp te vragen, maar wordt gezien als de nieuwe huishoudster. Ze besluit om zich voor te doen als huishoudster, om te kunnen blijven overnachten en de volgende ochtend alles op te biechten. Maar in plaats daarvan blijft ze en slooft ze uit dat ze heel goed kan koken. Al helemaal tegen Nathaniël, de aantrekkelijke tuinman.
Samantha is een perfectionist, maar weet helemaal niets over koken en huishouden. Hoe gaat ze zich hier uit redden...

Nathalie:
Ik had Aanpakken al een tijdje in mijn boekenkast staan. De boeken van Sophie Kinsella vind ik altijd fijne boeken om in de zomer te lezen; met mooi weer lekker buiten, of tijdens een vakantie. Leuk dat we deze nu voor de buddyread hebben gekozen. En dat mooie lekkere buitenlees-weer is gelukkig ook eindelijk begonnen. Ik word er helemaal vrolijk van. Meestal vind ik een boek van Sophie Kinsella echt een Feelgood me-time momentje.
En wat een snelle kickstart heeft dit boek. Na die eerste hoofdstukken zie ik Samantha al voor me, in haar kantoortje met haar bureau vol papieren en troep. En die familie van haar; lekker overdreven carrièremakers. Ik ben benieuwd naar de rest van het verhaal en ben bang dat ik dit boek straks veel te snel zal hebben uitgelezen.

Mandy:
Ook bij mij stond het boek al een lange tijd in mijn boekenkast. Ik heb het ooit gekocht in de kringloopwinkel, maar omdat ik nog nooit een Kinsella had gelezen, bleef hij daar maar staan. Toen we laatst 'Mijn niet zo perfecte leven' lazen en jij dit boek voorstelde, dacht ik: Leuk! Na haar vorige boek had ik eigenlijk wel de smaak te pakken en ook dit boek valt vooralsnog niet tegen! Het is inderdaad een heerlijk boek voor in de tuin en ook ik vlieg er echt doorheen, al had ik wel wat moeite met de terminologie in de eerste hoofdstukken. Ik heb zelf ooit op een kantoor gewerkt, maar de juridische kant heb ik nog nooit meegemaakt, dus aan woorden als curatoren en vennootschap moest ik even wennen. Maar na hoofdstuk zes, wanneer Samantha bij de familie heeft aangebeld en zij haar voor hun huishoudster aanzien, gaat het verhaal echt lopen. Hilarisch en hysterisch zijn de eerste woorden die bij mij op komen. 

Nathalie:
De vaart blijft lekker in het verhaal. Ik vind Samantha een heel leuk neergezet personage; een perfectionist die zich niet wil laten kennen en dan maar liever koppig huishoudster wordt, terwijl ze nog nooit iets in het huis heeft gedaan, en geen hulp wil aanvaarden. Hilarisch.
En dat stel dan voor wie ze werkt, lekker over de top. Het blijft spannend of ze door de mand zal gaan vallen.

Mandy:
Ik ben het met je eens, Samantha is heel leuk en ik kan me ook wel goed in haar verplaatsen. Je ziet ook dat ze een duidelijke groei maakt in het verhaal en dat ze voor zichzelf op komt en zich durft te ontspannen, dat vind ik mooi! En dat stel zie ik ook helemaal voor me, supergrappig! De familie van Samantha vind ik echter verschrikkelijk. Je kunt ambitieus zijn, maar dit is echt vreselijk. Wat vind jij van Nathaniel? 

Nathalie:
Ja, die familie van Samantha, je zal maar opgroeien in zo'n familie. Nathaniel vind ik ook een leuk personage. Hij wil Samantha helpen, maar blijft ook heel rustig en dicht bij zichzelf.
Ik heb het boek inmiddels uit en dat ik vind ik eigenlijk jammer, want ik zou best nog wel verder willen lezen over deze personages.
Ik vind het een heerlijke chicklit en heb ervan genoten. Echt een aanrader als je deze nog niet hebt gelezen. Er zijn nog maar een paar boeken van Sophie Kinsella die ik nog niet heb gelezen, ze staan al klaar in mijn boekenkast. Ga jij na dit boek nog meer van Sophie Kinsella lezen?

Mandy:
Ik heb het boek ook uit en dat is inderdaad best jammer! Van mij had er nog wel een vervolg op mogen komen, over hoe zij samen hun leven in gaan vullen. Ik ben benieuwd of ze uiteindelijk bij de Geigers is gebleven. Dit was pas mijn tweede boek van Sophie Kinsella, maar ik heb meteen Hou je mond! op mijn boekenlijst gezet en Shopaholic staat ook nog in mijn boekenkast te wachten, want ik ben voorlopig nog niet klaar met deze schrijfster. Ik hou van haar schrijftstijl en humor. 

In april mochten wij Sophie Kinsella interviewen, heb je dit nog niet gelezen? Zie hier het interview.

Verder lees je hier de recensie van Nathalie en hier die van Mandy. Alle overige recensies van het boek kun je hier vinden. 



Reacties op: Buddy lezen: Aanpakken! van Sophie Kinsella

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is het schrijverspseudoniem van Madeleine Wickham. Onder haar ei...