Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy lezen: Dans met mij van Jojo Moyes

op 04 februari 2017 door

Buddy lezen

Als leden van de club van 10 zijn we natuurlijk ook fervente lezers. Tijdens een overleg ontstond het idee voor “Buddy-lezen”, met z’n tweeën hetzelfde boek lezen en daar dan samen een verslag van schrijven.

Als eerste waren Marieke en Nathalie aan de beurt:
De keuze was niet moeilijk, het boek Dans met mij van “Jojo Moyes”  stond op beide NTL lijstjes.

Korte samenvatting
Sarah woont samen met haar opa Henri. Ze leeft voor haar paard Boo en opa Henri geeft haar les. Ze hopen dat ze ooit goed genoeg zal zijn voor "le Cadre Noir', een prestigieuze rijschool in Frankrijk. Als opa Henri in het ziekenhuis terecht komt, moet Sarah knokken om haar paard te kunnen houden. 
Natasha is advocate jeugdrecht met een drukke baan en een hoop troubles in haar priveleven. Als Natascha Sarah onverwacht ontmoet en haar helpt, is dat het begin van een hoop onvoorziene gebeurtenissen die de levens van beide behoorlijk overhoop gooien.

Marieke,
Een boek van Jojo Moyes en dan ook nog over paarden, dat lijkt me geweldig. Paardenliefde en echte liefde, mij zie je voorlopig even niet buiten, ik zit te lezen en te genieten.
Waarom wilde jij het boek lezen?

Nathalie,
Waarom dit boek? Het boek Voor jou van Jojo Moyes heeft me ontroerd. Ik vind het zo’n mooi verhaal. Daarna heb ik 4 plus 1 en De laatste liefdesbrief van gelezen (ook aanraders)  en ben haar gaan bewonderen als schrijfster. Ze zet boeiende en afwisselende personages neer en de verhaallijnen kloppen aan het einde. En geven echt dat mooie Feelgood gevoel.
 
Ik heb van Dans met mij nu t/m hoofdstuk 2 gelezen. Het intro moest ik aan wennen, maar snap dat het noodzakelijk was voor het verhaal. Ik begin Sarah nu een leuk personage te vinden. Een echt paardenmeisje. Heb jij vroeger paardgereden en herken jij je in de paardenuitleg in het verhaal? 

Marieke,
Ja, ik was een echt paardenmeisje. Dat is inmiddels over, paarden vind ik nog wel leuk, maar rijden doe ik niet meer. Het lezen over paarden vind ik nog wel leuk, maar ik kan me ontzettend irriteren aan dingen die niet kloppen. Ook in dit boek komt dat voor, maar ik had de indruk dat het ook met de vertaling te maken heeft. Maar ik lees erover heen en geniet van het verhaal, er zitten meer verhaallijnen in, oa. over de advocate. Wie weet zijn er lezers met een juridische achtergrond die zich daarbij weer ergeren aan onjuiste dingen.

Jojo Moyes weet haar personagers uitgebreid te beschrijven, ze krijgen allemaal veel aandacht. Maar ik erger me soms wel aan de personen. Waarom houdt Sarah toch zoveel geheim, ik zou haar zo graag even door elkaar willen rammelen: "kom op meid, vertel wat er is".
Hoe vind jij dat?

Nathalie,
Jammer dat er voor jou paardendingen niet kloppen. Ik kan een beetje paardrijden, maar weet niets van dressuur. Vind sommige dingen wel af en toe net iets te technisch en daardoor saai overkomen, maar het komt wel over alsof het in het echt ook wel zo zal zijn.

In eerste instantie begrijp ik wel waarom Sarah dingen achterhoudt, maar op een gegeven moment vind ik haar juist dom en zou wel tegen haar willen roepen: vertel ze nou alles!

Het ritme van het verhaal is heel verschillend en dat maakt het mooi. Van stapvoets naar draf en na 2/3 gedeelte opeens volop in galop, wat een plotselinge verandering in het verhaal en wat wordt het spannend. Ik heb het boek nog niet helemaal uit, bijna, maar heb steeds meer moeite om het weg te moeten leggen. Heb jij dat ook?
Ik ga nu snel weer verder lezen. ;).

Marieke,
Wat heb je dat mooi omschreven, ik ben het er helemaal mee eens. De tweede helft van de boek zit zoveel meer vaart in, dat was echt fijn lezen. Het verhaal krijgt kracht en vaart en wegleggen is dan geen optie meer.
Ook een heerlijk einde, met een gelukzalige zucht heb ik de laatste bladzijde omgeslagen.

Nathalie,Ik ook hoor, met een zucht uitgelezen en daarna lekker nagenieten van het fijne Feelgood gevoel dat dit boek geeft.

Het samen lezen is ons goed bevallen, even kort overleg over dingen die leuk zijn, of juist wat minder maakt de leeservaring net wat specialer.
Wil je weten hoeveel sterren we hebben gegeven en onze recensie lezen, dat kan via deze link Marieke over Dans met mij of deze Nathalie over dans met mij

alle recensies:  Lezersrecensies



Reacties op: Buddy lezen: Dans met mij van Jojo Moyes

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...