Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy lezen: Een zomer aan zee - Katie Fforde

op 11 februari 2017 door

Buddy lezen

Als leden van de club van 10 zijn we natuurlijk ook fervente lezers. Voor deze rubriek gaan we “Buddy-lezen”, met z’n tweeën hetzelfde boek lezen en daar dan samen een verslag van schrijven.

Deze keer lezen Renate en Marieke "Een zomer aan zee van Katie Fforde", en wel vers van de pers.

Korte samenvatting:
In een zomer aan zee gaat de verloskundige Emily op sabbatical. Als kokkin scheept ze in voor een zomer op een hotelboot van haar vriendin, voor een reis langs de Schotse kust. Emily is single en vindt dat prima, maar als ze de leuke huisarts Alisdhair ontmoet wordt het wel erg lastig om single te blijven. Bovendien kan ze onmogelijk in Schotland blijven, want ze heeft thuis nog haar werk en haar leven. Na de zomer gaat ze terug, maar of dat de beste keus is?

Het buddy-lezen:

Renate: Hé gezellig Marieke, samen het boek een zomer aan zee lezen van Katie Fforde. Mijn plan was om het boek in mijn vakantie te lezen, maar dat dus niet gelukt, het boek is al uit en de vakantie moet nog beginnen!

Wat een mooie cover, ik werd echt heel blij van die kaft, die straalt echt vakantie uit (zoals ook op de voorkant staat 'kan een vakantieliefde een ware liefde zijn'). Het huisje aan het strand wat je ziet op de kaft, een zomers vakantie gevoel uit, waardoor ik gelijk ben gaan lezen.
Trok het jou ook zo aan?

Marieke: De kaft is prachtig, echt zomers. Laat ik nu net een vakantie hebben geboekt naar een plek die er net zo uitziet! (Alleen is die in Griekenland, niet in Schotland...).
Het is wel een beetje gek, want Emily gaat op een boot varen, wel langs de kust, maar een huisje aan het strand komt eigenlijk helemaal niet voor. Maar misschien is een 'puffer' (de boot) op de voorkant niet romantisch.

Het verhaal leest wel heel erg lekker, er zitten genoeg verhaallijnen in om niet te willen stoppen. Het was gister ver voorbij twaalf uur toen ik de laatste bladzijde omsloeg (normaal slaap ik al om elf uur). Hoe vond jij het lezen van dit boek?

Renate: Tijdens het lezen viel het niet mee om te stoppen met lezen, want ik wilde gewoon weten hoe het zou gaan met de zwangerschap van Rebecca, het op zee zijn van haar man, zijn knappe broer die dokter is en een heel leuk wijs dochtertje heeft. En hoe Emily de carriereswitch, van verloskundige naar kokkin op het leuke puttertje van Rebecca en James bevalt.                                        

De personages zijn op een leuke manier uitgewerkt door Katie Fforde, waardoor ik van ze ben gaan houden, wat deels ook komt doordat er een hoop gezondheidszorg in het boek zit, wat mij altijd aanspreekt.
Ook speelt het zich af in Schotland, waardoor dit boek ook een aanrader is om te lezen voor de hebban readingchallenge.

Marieke: Oja, die reading challenge, die zou ik bijna vergeten. Top, prikkertje in Schotland.
Je hebt gelijk, Katie Fforde heeft veel leuke personages bedacht. Ik vond de oude Maisie geweldig, maar ook de jonge wijze Kate heeft me wel geraakt.
Wel grappig dat ze in het boek zo'n statement maakt van "de thuisbevalling", kennelijk is dat overzee niet zo normaal als hier.
Ik heb het boek met veel plezier gelezen, en jij?

Renate: Ik vond het een heel leuk boek, wat ik eigenlijk veel te snel uit had, maar deze kennismaking met haar boeken, smaken naar meer.

Marieke: Het was niet mijn eerste kennismaking met Katie Fforde, ik heb meer van haar gelezen. Ik heb het schriftje er even bijgepakt om te kijken hoeveel boeken ik van haar heb gelezen en dat zijn er acht!
Het zijn echte Feel-good boeken en deze zorgt zeker voor een zonnig gevoel!

Conclusie
Wij hebben met veel plezier dit boek samen gelezen. Wil je weten hoeveel sterren we hebben gegeven en onze recensies lezen, klik dan op deze link Marieke over een zomer aan zee of deze Renate over een zomer aan zee

Katie Fforde heeft nog veel meer Feelgood boeken geschreven. Meer van haar lezen?, hier staat haar hele ouvre: Boeken van Katie Fforde



Reacties op: Buddy lezen: Een zomer aan zee - Katie Fforde

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Katie Fforde

Katie Fforde

Katie Fforde werd als Catherine Rose Gordon-Cumming geboren in Engeland. Voordat...