Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy lezen: Niet alles is liefde van Rachel Gibson

op 11 maart 2017 door

Buddy lezen

Als leden van de club van 10 zijn we natuurlijk ook fervente lezers. Tijdens een overleg ontstond het idee voor “Buddy-lezen”, met z’n tweeën hetzelfde boek lezen en daar dan samen een verslag van schrijven.

Deze keer lazen Lore en Renate het boek Niet alles is liefde van Rachel Gibson. Renate had nog heel wat boeken in haar boekenkast staan om nog te lezen. Samen met Lore maakte ze dan de beslissing om te gaan voor Niet alles is Liefde. Allebei lazen ze nog niets van Rachel Gibson, het is voor beide dames dus een sprong in het diepe. 

Korte samenvatting:

Clare's societybruiloft is duidelijk van de baan als ze haar verloofde met de wasmachinemonteur betrapt. Het ene moment beleeft ze, in een prachtige roze trouwjurk - die ze nooit meer zal dragen - het verschrikkelijkste moment van haar leven en het volgende moment wordt ze wakker met de ergste kater ever.
Tot overmaat van ramp ontdekt ze dat ze weinig meer aan heeft dan een sexy niemendalletje en dat ze in bed ligt met Sebastian Vaughan, vroeger haar onbereikbare jeugdliefde, maar nu een sexy journalist die de wereld over reist. Ergens tussen de toast en de ochtendthee is haar leven veranderd in een complete puinhoop.

Wat vinden wij?

Lore: Ik moet even in het verhaal komen. Ik ben niet meteen mee vanaf het begin. Je wordt er meteen ingegooid op het moment dat Clare haar vriend betrapt. Ik miste een beetje een inleiding over de personages. Na een tijdje merkte ik wel dat ik de personages beter leerde kennen en dat het verhaal dus veel vlotter liep voor mij. Het feit dat er twee verschillende vertelpunten zijn, spreekt me ook heel hard aan. Boeken die twee of meerdere vertelpunten hebben, hebben voor mij altijd een streepje voor. 

Renate: Ja dat vind ik ook. Zo krijgt het verhaal meerdere kanten en snap je sommige reacties beter omdat je het vanuit zijn kant ziet. Ik vond het wel sneu voor Clare dat ze in het begin haar vriend betrapte. Ik vind haar schrijfstijl zeer prettig. Ze schrijft heel vlot, zodat ze je toch meeneemt in het verhaal omdat je wil weten of ze uiteindelijk eindigt met Sebastian.
Wat vind jij van haar schrijfstijl Lore?

Lore: Ze schrijft vlot en goed leesbaar, dit hielp ook zeker mee bij het doorlezen. Het verhaal maakt mij heel nieuwsgierig, maar ik mis een beetje spanning. Er is wat heen en weer getrek maar ik mis iets waar naartoe gewerkt wordt. Ik mis de komst van een punt dat veel gaat verklaren. Hierdoor lijk ik trager te lezen dan anders, normaal wil je dit punt namelijk zo snel mogelijk bereiken en dat had ik nu niet. 

Renate: Ik snap wat je bedoelt Lore. Ik vond hun onderlinge spanning heel leuk, al werd er wel heel langdradig over gedaan. Dat had van mij wel korter gemogen en de andere personages hadden ook wat meer aanwezig mogen zijn, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk gewoon over Claire en Sebastian.
Wat vond jij van de personages Lore?

Lore: Ik vond de personages wel aangenaam. Ik miste enkel een beetje meer achtergrond van de ouders van Clare en Sebastian. Dit had beter uitgewerkt mogen worden omdat ze toch een belangrijke rol spelen in het verhaal. Nu ging het bijna uitsluitend over Sebastian en Clare. Op het einde kwamen ook opeens problemen van een ander personage naar boven. Dit werd eens snel vernoemd en daarna was het boek uit. Mijn nieuwsgierige aard wou hier wel meer over weten. 

Renate: Ik vind het ook leuker om meer te weten over de personages dan alleen Clare en Sebastian. Ik vond Sebastian wel leuker dan Clare, sympathieker. Ik had ook graag meer geweten over de band van Clare met haar moeder en Sebastian met zijn vader. Al was die tweede wel iets meer uitgewerkt.  Ik vind het geen topper van een boek, maar ook zeker geen matig boek. het is een lekker boek dat vlot leest. Ik ga zeker meer van haar lezen. 

Lore: Daar ben ik het absoluut mee eens! Het behoort zeker niet bij mijn toppers, maar ik heb wel genoten van het boek. Het was een aangenaam boek zonder al te veel 'moeilijke' momenten. Een typische feelgood roman. 

Wil je weten hoeveel sterren we hebben gegeven en onze recensie lezen, dat kan via deze link recensie van Renate of deze link recensie van Lore

Alle recensies: Lezersrecensies



Reacties op: Buddy lezen: Niet alles is liefde van Rachel Gibson

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rachel Gibson

Rachel Gibson

Rachel Gibson is een Amerikaanse chicklit-auteur. In 1998 verscheen haar eerste ...