Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy read challenge #1 Marieke en Amarins

op 07 februari 2018 door

Wie daagt ons uit voor een buddy read? Dat was de oproep die we op 16 januari deden. En we kregen een hoop reacties!

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg


De eerste die reageerde was Amarins. Zij volgt de Feelgoodclub al vanaf het begin en komt regelmatig even buurten in het café. Daar liet ze zich al eens ontvallen dat het haar zo leuk leek om mee te doen met een buddy read! En toen Marieke bij de boeken estafette Ik zonder jij te lezen kreeg besloot zij dat boek ook te lenen in de bieb en de eerste buddy afspraak was gemaakt.

7548155ac38129bcae42dfbcb81ac4d9.jpgOver Amarins:
Mijn naam is Amarins Elzinga en ben woonachtig in het noorden, een Friezin. Ben getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. Ik lees al zo lang ik me kan herinneren. Ik vind het heerlijk om even weg te dromen in een andere wereld. Mijn favoriete genre is toch echt feelgood. Af en toe vind ik een uitstapje naar een ander genre leuk. Een thriller of een young adult. De laatste tijd probeer ik ook af en toe een historische roman.

Leuk dat jullie ook gaan buddy lezen met de Hebban leden. Ik vind het er altijd leuk uit zien en lees graag de verslagen. Daarom leek het me ook erg leuk om eens mee te doen. Aangezien ik weinig leesfanaten in mijn omgeving heb, kan ik hier niet eens samen afspreken met iemand. Superleuk om dan via de digitale wereld zoiets af te spreken!

Korte samenvatting Ik zonder jij
Een jaar geleden ontmoette ik de liefde van mijn leven. Voor twee mensen die niet in liefde op het eerste gezicht geloven, kwamen we dicht in de buurt.  Lilah MacDonald - mooi, eigenzinnig en geweldig in zoveel opzichten dat ik er geen woorden meer voor heb. De vrouw die me weer leerde leven. Lilah, die me zoveel gaf maar die toch iets voor me verborg. Een geheim dat mijn hart zou breken. Mijn naam is Callum Roberts, en dit is ons verhaal.

Het samen lezen:

Marieke:
Hé Amarins, wat leuk. De eerste buddy met een volger van ons blog. Echt superleuk dat je meedoet. Het boek is voor mij een estafette boek die Marleen me heeft getipt. Voor mij totaal onbekend. Heb jij al eens van dit boek en deze schrijver gehoord?

Amarins:
Hé Marieke, wat superleuk dat je me uitgenodigd hebt om jouw estafette boek met mij als buddy te lezen! Toen ik las dat Marleen dit boek voor je uitgezocht had werd ik al nieuwsgierig. Ik kende de schrijver niet en had ook nog nooit van de titel gehoord. Ik ben meteen op zoek naar het boek gegaan in de bieb. Het boek stond er, dus ik kon meteen beginnen met lezen. Het begint als een heerlijke liefdesroman, hier en daar beetje langdradig maar door de liefde die in elke pagina te ontdekken is, is het toch genieten. Die Callum, wat een heerlijke romantische vent. En Lilah, beetje naïef, maar ook zo romantisch. Wat vind jij tot nu toe van de hoofdpersonen?

Marieke:
Ik moest er wel even inkomen. Het begin is ook werkelijk het begin van een liefdesaffaire. Ik mag deze personages wel, na twee hoofdstukken kon ik ze zo voor me zien. Twee normale mensen die uitstekend bij elkaar lijken te passen. Vooral de conversaties doen me goed. Dat is zoals het kan gaan als het goed is tussen twee mensen. De wijze waarop ze elkaar leren kennen is leuk en net even anders. Ik vind ook de wijze waarop de hoofdstukken zijn verdeeld erg fijn lezen. Het verhaal van Callum, wat het gewone verhaal vertelt, afgewisseld met de dagboekverslagen van Lilah. Zo krijg je een beeld van beide kanten. Mooi gedaan. Hoe vind jij die indeling?

Amarins:
Daar dacht ik aan na het eerste hoofdstuk, wat moet dit worden, haha, maar verder lezend verandert het, het is een heerlijk boek!

Wat leuk dat je ook zo geniet van het boek! Inderdaad is het even wennen, maar ik vind de schrijfstijl prachtig! En er straalt zo veel liefde uit. Alhoewel..... als je verder leest komen er toch wat kleine irritaties. Maar die Callum, wat een lieverd. Hij stapt er zo weer overheen. En ook Lilah, die wat explosiever is, krabbelt dan na een paar uurtjes weer terug. Ik denk, een beetje vooruitdenkend, dat ze haar redenen ook heeft voor het gedrag dat ze vertoont. Spanning, onzekerheid naar haar toekomst enz. spelen hierbij zeker een rol.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nu, op pagina 186 aangekomen, al het idee heb dat ik de tissues klaar moet zetten. De spanning wordt zo opgebouwd. Heb jij dat niet? Als je een beetje weet waar het verhaal naar toe zal gaan dan moet het moment toch bijna komen zou je zeggen. Hoe zou Callum zich straks voelen verder in het verhaal? Hoe zou de reactie zijn? En hoe zou Lilah zich voelen? Ik ben zo benieuwd ik ga gauw verder lezen!

Marieke:
Jij gaat hard, ik loop een beetje achter...

Amarins:
 
Oe wat ben ik boos op Lilah, die arme Callum! Ben benieuwd of jij dit moment ook krijgt!

Marieke:
Jaa, ik ben weer bijgelezen. Of ik boos was op Lilah? Nee, want het was al te duidelijk dat ze een hele goede reden had om te doen wat ze deed. Maar waar ik wel vaker tegenaan loop in boeken, is het onvermogen om te praten. Juist in dit boek kunnen ze zo goed met elkaar converseren en dan toch verzwijgt zij iets heel belangrijks. Maar voor de opbouw van het boek is het wel heel mooi, je voelt als lezer het verdriet en de angst en de onzekerheid van de bladzijdes afspatten. Dat is wel heel mooi gedaan.

Inmiddels heb ik het boek uit, een doos tissues is geen overbodige luxe. Callum en Lilah hebben me weten te raken. Een heftig, maar o zo mooi verhaal!

Amarins:
Ik heb het vanmiddag ook uitgelezen. Wat een boek! Ben blij dat je me uitgenodigd hebt voor deze buddy, wie weet had dit boek anders nog heel lang op mijn nog te lezen lijstje gestaan. De schrijver heeft een prachtige schrijfstijl, heeft de personages mooi uitgewerkt en heeft wat mij betreft ook nog een verrassend einde aan het verhaal gegeven waar ik even niet op voorbereid was. De schrijver heeft me wel heel nieuwsgierig gemaakt hoe het verder zal gaan met Callum. Maar waarschijnlijk moeten we daarnaar blijven gissen. Wat mij betreft een echte aanrader dit boek!

Marieke:
Wat een topboek hè! Het einde is ook prachtig. De kracht van liefde en de familie, heel mooi. Ik ben het met je eens, het boek is zeker een aanrader.

Bedankt dat je dit boek samen met mij wilde lezen voor de eerste Vrienden van de Feelgoodclub buddy read.

Amarins:
Ik vond het erg leuk om samen met je te lezen! en ben in blij dat ik het boek gelezen heb, echt een topper!f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Conclusie:
Dit is werkelijk een prachtig boek om te lezen. Het is een verhaal dat normaal begint en waar de lezer een gewoon romantisch verhaal verwacht, wordt alles al snel omgegooid door een geheim van Lilah dat een toekomst samen bedreigt. Een indrukwekkend boek, mooi geschreven vanuit zowel Callum als vanuit Lilah wat het verhaal helemaal compleet maakt.

Lees hier de recensie van Marieke



Reacties op: Buddy read challenge #1 Marieke en Amarins

Meer informatie

Gerelateerd

Over