Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy read: Duet met jou - Dani Atkins

op 02 december 2017 door

Elke zaterdag is het tijd voor een buddyread. Vandaag zijn Lore en Diana aan de beurt. Een bijzondere buddyread, want op het laatste moment besloten zij een ander boek te lezen dan het boek dat in de planning stond. Reden: Diana was enthousiast over Duet met jou en Lore kon dit boek toch niet zomaar laten liggen in de kast?

Het verhaal

Ally en Charlotte waren ooit vrienden, maar dat is verwaterd. Charlotte is getrouwd met David, Ally's eerste en grootste liefde, en dat heeft Ally haar nooit kunnen vergeven. Ally zelf is tegenwoordig gelukkig getrouwd met Joe, en ze voeden samen hun zoon Jake op. Maar dan treffen de twee vrouwen elkaar voor het eerst sinds jaren weer, onder de slechtst denkbare omstandigheden: in het ziekenhuis, waar David en Joe vechten voor hun leven. Een dag lijkt weinig in een mensenleven, maar voor Ally en Charlotte zal het leven in deze 24 uur onherkenbaar veranderen.

Onze mening

Diana: Hé Lore, wat enorm leuk dat ik het jaar mag afsluiten met een buddyread met jou! Ik las Duet met jou een paar maanden geleden voor de Hebban Leesclub en had daarvoor nog nooit wat van Dani Atkins gelezen. Heb jij al eerdere boeken van haar gelezen?

Lore: Ik had mij ook ingeschreven voor de leesclub. Het boek sprak me meteen aan. Spijtig genoeg werd ik niet geselecteerd. Ik ben dan ook heel blij dat ik nu toch aan dit boek toe kom. Ik had nog niets gelezen van Dani Atkins. Ik was dan ook heel benieuwd naar deze voor mij onbekende auteur. In het begin vond ik het verhaal verwarrend en moest ik regelmatig terugkijken naar de korte inhoud om nu weer te weten wie samen was met wie en wie nu 'de verrader'. Gelukkig beterde dit snel, had jij hier ook last van?

Diana: Nee, ik had geen enkel probleem met het uit elkaar houden van de personages. Ik had ook echt het idee dat de stijl van de hoofdstukken vanuit Ally anders, zeurderiger, waren geschreven dan de hoofdstukken vanuit Charlotte. Wat ik zo ontzettend typisch aan het verhaal vond, was dat ik eigenlijk helemaal niet team Ally was, terwijl ik het gevoel had dat Atkins wilde dat je het meest met haar meeleefde. Ik had dat niet. Ik was helemaal team Charlotte. Ik voelde vanaf de eerste bladzijde dat zij niet de bitch was, in ieder geval niet echt. Ze had een verleden en ik was daar meer benieuwd naar dan naar het verhaal van Ally. Hoe ervoer jij beide personages?

Lore: Ik was dan weer wel helemaal team Ally. Charlotte was misschien niet de bitch die iedereen dacht, maar ik kon het moeilijk van mij afzetten dat ze toch een relatie begonnen was met David. Ik was wel echt heel benieuwd naar wat er juist allemaal gebeurd was in het verleden. Ik keek iedere keer heel hard uit naar de stukjes verleden. Las jij liever het verleden of het heden?

Diana: Het verleden, maar dat is standaard. Ik wil altijd liever weten wat er gebeurd is, omdat dat vaak ook met de psyche te maken heeft, dan wat er in het heden gebeurt. En geschiedenis/verleden trekt me gewoon aan. Het verhaal zou ontroerend moeten zijn. Eigenlijk was ik heel het boek lang niet ontroerd. Om een of andere reden blijft het toch redelijk vlak voor letterlijk mijn gevoel. Tot het eind. Zonder al te veel te verklappen, kon jij het droog houden? Ik heb toch aardig wat zakdoekjes vol gesnoten...

Lore: ik had helemaal hetzelfde! Het hele boek leefde ik wel mee met Ally en Charlotte maar eerder op een afstandelijke manier. Tot het zover was op het einde. Toen kon ik niet meer ophouden met wenen. Mijn hart was echt gebroken. Ik heb na het uitlezen van het boek ook even gewoon stil gezeten en niets gedaan. Ik moest het even laten doordringen. Het laatste hoofdstuk vond ik echter geen toegevoegde waarde. Dit vond ik een spijtig einde. 

Diana: Dat ben ik helemaal met je eens, Lore! Ik denk dat we kunnen stellen dat Atkins weer een prachtige roman heeft geschreven. Ik zie nog geen nieuwe in de planning, maar Duet met jou heeft me overgehaald om ook Versplinterd te gaan lezen. Thnx voor deze gezellige buddyread, Lore! Geniet van de December Feestmaand!

Lees hier de recensie van Diana.



Reacties op: Buddy read: Duet met jou - Dani Atkins

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Dani Atkins

Dani Atkins

Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense ...