Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy lezen: Opstaan

op 15 juli 2017 door

Natuurlijk gaan we midden in de zomer ook door met buddylezen en deze keer lazen Diana en Marleen Opstaan van Jackie van Laren. De cover is in ieder geval ontzettend zomers, is de inhoud dat ook?

Door: Diana en Marleen

Marleen: Hé, wat leuk om een keertje een boek samen met jou te lezen, Diana! Deed je vorig jaar ook mee met de leesclub van Vallen? Ik weet dat ik bij dat boek me ergerde aan Rory en hoe hij sprak. Ik ben erg benieuwd of hij in het vervolg is veranderd! 

Diana: Wat grappig! Ik vond juist de manier waarop Rory sprak erg leuk. Ik lachte regelmatig hardop tijdens het lezen en kon het niet laten om soms zijn rare zinnen aan mijn vriend voor te lezen. Rory's manier van praten maakte voor een deel het boek voor me. Je zult dan misschien ook wel wat moeite hebben met de uitspraak van Woz. Mij maakte het juist verliefd op hem...

Marleen: Erg grappig hoe we dat allemaal anders ervaren, dan! Ik vond de dialogen juist het slechtst uitgewerkt, omdat het veel te nep overkwam. Alsof iemand een gewoon gesprek heeft uitgetypt. Dat werkt wat mij betreft niet altijd in een boek! Wel vond ik de relatie tussen Rory en Anne heel erg leuk om te lezen! Ondanks zijn verschrikkelijke taalgebruik is Rory echt een schatje! 

Diana: Ja, Rory is typisch een man om verliefd op te worden. Een man zoals velen, die naïef in de liefde is en te laat zijn fouten beseft. Het fijne aan de boeken van Jackie vind ik dat je weet hoe het eindigt, maar je wil per se de reis ernaartoe beleven. Ervaar jij dat ook zo?

Marleen: Ja, dat kan ik alleen maar beamen. Al heb ik dat eigenlijk met bijna alle feelgoodboeken, hoor! Ik vond niet alleen Rory en Anne leuk, maar ook Woz en Anne's vriendin (ik ben haar naam even kwijt). Hopelijk schrijft Jacky daar ook nog een roman over! Wat vind je eigenlijk van de nieuwe cover? Ik ben er helemaal weg van, maar ik vind het wel een beetje jammer dat het veel verschilt van de eerste cover van Vallen. Dit past toch niet zo goed bij elkaar, helaas!

Diana: Ik ben het helemaal met je eens. Zowel over Woz als Georgie als de cover. Ik snap wel dat de uitgeverij en Jackie hebben gekozen voor twee bij elkaar passende covers, net zoals bij de Q-serie, maar ik had dan liever gehad dat het eerste deel ook meteen in die uitgave was verschenen. Overigens wel leuk; ik stond laatst te koken en ik hoorde mijn vriend vanuit de woonkamer zeggen: "Wel mooi getekend!" Hij had het over de cover. Leuk dat het zelfs een man aanspreekt op die manier. Ik heb weer veel moeten lachen om dit verhaal. Hoe lekker naïef en onbenullig Rory soms is, maar ook de onvoorzichtigheid van Scheldkok Woz. Heb jij ook gelachen om de gebeurtenissen?

Marleen: Ja, precies! Ik twijfel nu wel een beetje of ik de nieuwe versie van Vallen nog ga aanschaffen! Ik vind de cover ook echt prachtig, mooie kleurencombinaties! Misschien wel een van de kleurrijkste covers in mijn kast. Ja, ik heb regelmatig met een grote grijns een pagina omgeslagen. Ik vond kleine Rowland ook weer heerlijk in dit boek, al kwam hij regelmatig over als veel te oud voor zijn leeftijd. Heb jij dat ook ervaren? 

Diana: Ja, Row kwam wel wat volwassen over voor zijn leeftijd. Toch was hij enorm aandoenlijk in zijn rol. Zonder hem zou het verhaal voor mij veel minder leuk zijn geweest. Ik vond Opstaan echt weer een topper. Ik heb er weer een nieuwe liefde bij, Woz... Ik ben benieuwd wat een volgend boek van Jackie doet... Eén ding is zeker, dan ren ik weer naar de winkel. Wat is jouw eindoordeel?

Marleen: Ondanks dat ik de dialogen echt niet goed vond, zal ik waarschijnlijk ook weer naar de winkel rennen, haha! Jackie van Laren heeft toch een bepaalde schrijfstijl die voor heel wat uurtjes leesplezier zorgen, zeker een aanrader dus! Hopelijk komt ze inderdaad snel met een nieuw boek, misschien kunnen we die weer samen lezen als buddyread! 

Diana: Lijkt me gezellig, Marleen!

Hou onze spot in de gaten voor de recensies. Marleen is op vakantie en zal hem na de vakantie plaatsen en Diana's recensie ligt nog bij de Hebban-redactie.



Reacties op: Buddy lezen: Opstaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jackie van Laren

Jackie van Laren

Schrijft boeken en leest er ook een heleboel :-)