Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy read: Winters paradijs

op 09 december 2017 door

Nadat ze Nachten in New York met veel heimwee achter zich hadden gelaten, besloten Mandy en Sanne dat ze meer wilden van Sarah Morgan. En daarom lazen ze samen Winters paradijs. Of dit net weer zo’n succes was als met Nachten in New York, lees je vandaag in deze winterse buddy read.

Samenvatting:
Ooit was Kayla Green gek op Kerstmis. Tegenwoordig gaat ze tijdens de feestdagen liever aan het werk, in de hoop dat ze zo ongemerkt voorbijgaan. Als haar baas haar vraagt naar Vermont af te reizen voor een nieuwe opdracht, springt ze bijna een gat in de lucht. Dit is het perfecte excuus om de kerst te ontvluchten! Jackson O'Neil gaat zijn uiterste best doen om vakantieoord Snow Crystal - dat al generaties lang in bezit van zijn familie is - van de ondergang te redden, maar hij heeft er een hard hoofd in. Pas met de komst van pr-expert Kayla Green gloort er weer hoop voor het resort. Dat er tussen hen genoeg vonken overspringen om alle kerstverlichting in Vermont te laten branden, is een onverwacht cadeautje. Zo doeltreffend als Kayla is in haar werk, zo onzeker is ze in de omgang met Jackson. Hij maakt een verlangen in haar wakker dat ze had gedacht nooit meer te zullen voelen, maar dat ook pijnlijke herinneringen oproept. En toch... gloeit er een sprankje hoop. Is het mogelijk dat de vrouw die niet meer in Kerstmis gelooft, er nu toch door wordt betoverd?

Mandy: Hey Sanne, Wat ontzettend leuk dat wij weer eens samen een buddy read mogen doen! En het leukste van alles is dat we een winters boek hebben weten te vinden dat helemaal past bij de tijd van het jaar. Ook vind ik het leuk dat we een boek van Sarah Morgan gaan lezen, aangezien Nachten in New York zo goed bevallen is. Zeg, ben jij een beetje een wintermens? Of kun jij niet wachten tot het straks weer lente wordt?

Sanne: Erg leuk dat we samen dit boek gaan lezen! Nachten in New York was inderdaad goed bevallen. Nu een winters boek van Sarah Morgan. Zelf ben ik niet zo'n wintermens. Doe mij maar lekker de zomer met meer warmte en meer uren daglicht per dag. Toch kijk ik wel uit naar dit boek, de schrijfstijl van Morgan was mij erg bevallen en een romantisch verhaal in de sneeuw gaat er altijd in. Ik vond het bij Nachten in New York erg leuk dat ondernemerschap een groot aandeel kreeg in het verhaal. Dat maakte het boek net wat anders dan een standaard feelgood (als die er al is). Wat zijn jouw verwachtingen?

Mandy: Ja, wat verwacht ik van dit boek? Veel feelgood in ieder geval, omdat zo'n winterse setting zich daar helemaal voor leent. Daarnaast hoop ik net als jij dat ook in dit boek de leuke schrijfstijl van Morgan is terug te vinden. Tot nu toe bevalt het boek me erg goed. Ik kom meteen lekker in het verhaal door de leuke sfeer die neer is gezet en de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Ik vind het ook zo leuk dat het verhaal vanuit twee perspectieven wordt beschreven, namelijk die van Jackson en die van Kayla. Zo leer je beide personen goed kennen. Maar wat draaien ze om elkaar heen hè?

Sanne: Nou zeg! Al vrij snel dacht ik: kom, laat je gaan! Ik ben het boek aan het luisteren en moest ook wel een beetje wennen aan de voorleesstem en ook Kayla vond ik al vrij snel minder leuk overkomen. Wat is ze onnozel om in haar korte rok en hakken naar een winterskioord te gaan. Toch ben ik erg benieuwd naar hoe het verder gaat. Waarom zou Kayla zo'n hekel hebben aan kerst?

Mandy: Inmiddels weet ik het antwoord! En het verhaal van Kayla is behoorlijk triest. Gelukkig is daar Jackson met zijn ontzettend lieve familie. Zelfs voor zijn opa, die een behoorlijke brombeer is, heb ik sympathie. Wat fijn als je zulke mensen om je heen hebt! Ik smelt gewoon helemaal. En dan Jackson. Ze is echt precies op de juiste plek terecht gekomen.

Sanne: Ja die Jackson O'Neill! Wat een heerlijke man is dat zeg. Gelukkig houdt hij vol en voelt hij Kayla helemaal goed aan. Ondanks dat hij blijkbaar een succesvol ondernemer is, heeft Morgan hem niet neergezet als een arrogante, rijke en sexy man, maar als een doortastende, lieve, knappe en stoere jongen. Daar zou iedereen voor vallen toch? Wat een heerlijk gezwijmel. Maar alleen liefde en romantiek is het niet, ik vind het wederom leuk dat ondernemerschap een rol krijgt in het verhaal. Wat vind jij daar van?

Mandy: Zelf heb ik zeer weinig met ondernemen en zou ik me nooit om die reden (geld) in mijn werk kunnen verliezen. Maar ik snap wel waarom er in dit boek voor die insteek is gekozen en dus stoor ik me er helemaal niet aan. Sterker nog, het laat juist heel goed het contrast zien tussen de vreselijk gehaaste wereld in de grote stad en het relaxte leven midden in de natuur. Wie zou er niet tot rust komen op zo'n prachtige plek? Ik zou er waarschijnlijk nooit meer vertrekken. Ben jij meer een stads-, of een natuurmens? 

Sanne: Ik ben denk ik meer een natuurmens en ik zou zeker eens een kijkje willen nemen in de omgeving van Snow Christal. Morgan weet het verhaal zo goed de juiste setting te geven, dat ik echt benieuwd ben naar de gemberkoekmannetjes, de bossen, het wegzakken in de sneeuw. Ga je met me mee?

We kunnen wel concluderen dat we allebei hebben genoten van Winters paradijs. Het is de perfecte feelgoodroman voor tijdens de feestdagen, met veel liefde in het winterse Amerika. Wil je de volledige recensies lezen? Die van Mandy lees je hier, en die van Sanne lees je hier.



Reacties op: Buddy read: Winters paradijs

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah Morgan

Sarah Morgan

Sarah Morgan is een Amerikaanse schrijfster van vele moderne liefdesromans. Morg...