Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddylezen: Blonder wordt het niet van Ellen Berg

op 22 juli 2017 door

Het is weer buddyread dag! Tijd voor een gloednieuwe buddyread. Deze keer lazen Renate en Nathalie het nieuwe boek Blonder wordt het niet van Ellen Berg, een Feelgood kappersroman. Benieuwd naar wat zij ervan vinden?

Samenvatting
Maja heeft van alles aan haar hoofd: ze runt een eco-kapsalon met veeleisende klanten, heeft een puberende zoon, een kritische tante, een Russische stagiaire. En ook nog een vriend die komt en gaat wanneer hij wil. Haar remedie? Wassen, knippen, föhnen

Nathalie:
Leuk om dit boek samen met jou te gaan lezen Renate. Ik ben heel benieuwd naar deze kappersroman. Ik moet bekennen dat ik dacht dat Ellen Berg een Nederlandse schrijfster was, maar ze blijkt een Duitse schrijfster te zijn. Blonder wordt het niet is haar eerste vertaalde boek naar het Nederlands.

In het eerste hoofdstuk is er al lekker veel aan de hand. Hoofdpersoon Maja wordt door haar tante met een staigiare opgezadeld in de kapsalon. Dat wil Maja helemaal niet. Olga, de stagiaire lijkt met haar Barbie-look meer op een sloerie. En uiteraard, als Maja even niet oplet, ruïneert Olga een kapsel met als gevolg een woedende klant, die een onbetaalbaar hoge schadeclaim eist. Dan komt ook nog eens haar puberende zoon langs die probeert om geld uit de kassala te pikken. Ik heb nu al meteen medelijden met Maja. Dit belooft een leuk en humoristisch boek te worden. Krijg jij dat gevoel ook meteen?

Renate:
Ik heb ook een hele tijd gedacht dat het een Nederlandse schrijfster was, vond al zo opvallend dat het erg Duits was. Maja trof het niet met haar stagiaire Olga, kan mij voorstellen dat ze op dat moment erg blij met haar Tante was.
Ze heeft wel een leuke kapsolon, klinkt heel gezellig in het boek.
Ja sinds ik begon te lezen, vond ik het grappig en leuk, ben benieuwd wat jij ervan vindt nu je weer wat verder bent?, maar tot nu toe bevalt Blonder wordt het niet mij erg goed, heb echt helemaal niks met het kappersvak, maar het is wel leuk om erover te lezen.

Nathalie:
Ik vind het verhaal steeds komischer worden, maar ook wel tot het absurde toe. En toch blijf ik doorlezen, tussen de lachbuien door. Ik zie het al helemaal voor me. Dit is een hilarisch boek. Dit is een hilarische kapsalon.

Zou jij je haar laten knippen bij Maja?
Ik niet, bang dat ik door Olga zou worden geholpen, ik zou dan meteen hard wegrennen.
Maar dat glaasje sekt bij een knipbeurt, dat vind ik wel een goed idee.

Renate:
Door Marja zelf zou ik mij wel laten knippen, maar door Olga weet ik niet, al doet ze wel haar best om het goed te doen, alleen slaagt ze er tot nu toe niet in, vindt Olga wel een leuk personage maar dat vind ik van de meeste personages wel, ze zijn heel verschillend maar daardoor hebben ze allemaal wel iets, ben benieuwd hoe het afloopt met Marja.
Het is wel absurd wat haar overkomt allemaal, al geloof ik best dat je door een raar toeval opeens op een high society bruiloft kapster wordt, al lijkt die kans mij in het echte leven nihil, wel leuk bedacht.

Nathalie:
Het zijn leuke, maar extreme personages, net iets over de top en niet meer realistisch.
Het boek is leuk, de schrijfstijl leest ook lekker vlot, ik had het binnen twee dagen uit.
Maar het verhaal en personages zijn net iets te overdreven. Aan het einde vind ik het ook saai worden, die kapperswedstrijd even tussendoor had van mij weg gemogen. Het wordt mij allemaal too much.
Maar als je van lachen en vlotte chicklits houdt, dan moet je dit boek gewoon lezen.

Renate:
Grappig dat had ik nou helemaal niet, vond het een leuk boek, was ook zo uit, ideaal als je druk met allerlei dingen ben maar wel wil lezen.
Het had zeker een verhaal wat eigenlijk heel onrealistisch is, maar dat maakte het boek voor mij niet minder leuk.
Vond die kapperswedstrijd ook wel juist, omdat die wedstrijd door een groot deel van het verhaal geweven was.

Ben je benieuwd naar onze  recensies? Zie hier de beoordeling van Nathalie, die van Renate zal later volgen.
Wil je andere buddyreads lezen? Zie hier ons volledige overzicht.



Reacties op: Buddylezen: Blonder wordt het niet van Ellen Berg

Meer informatie

Gerelateerd

Over