Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: De Flirtcursus Laura de Koning

op 03 maart 2018 door

Lore en Marieke hadden geluk! Beide dames wonnen het boek De Flirtcursus via een Facebookactie. En omdat het een boek is dat zeker Feelgood is en met plezier is gelezen, wilden we er graag een buddy read van maken.

Korte samenvatting

In De flirtcursus van Laura de Koning heeft Ted haar buik vol van de liefde, ze heeft heel andere zorgen nu ze er met haar twee dochters alleen voor staat. Hoe moet ze de huur voor de komende maand bijvoorbeeld betalen? En wanneer heeft ze eens een moment voor zichzelf? Vriendin en fitgirl Soraya is al járen op zoek naar een leuke man, maar het lijkt alsof ze alleen maar hopeloze types tegenkomt. Samen komen ze op het idee om een flirtcursus op te zetten. Ted bedenkt een slim concept, het móét wel een succes worden. Dat niet alles zich laat plannen, merken ze allebei al snel. Laura de Konings De flirtcursus is vrolijkmakend tot het einde, vol humor en herkenbare situaties. De aanstekelijke stijl maakt het onmogelijk dit boek neer te leggen.

Marieke
Zo Lore, gezellig dat we alweer een buddy read kunnen doen. Nog gefeliciteerd met je boek. Ik vind het altijd leuk om mee te doen met winacties, maar vaak gaan die boeken aan mijn neus voorbij. Het is echt leuk om ook eens geluk te hebben.
Wat een vrolijke cover heeft het boek, vind je ook niet?

Lore
Hoi Marieke, wat zien we elkaar snel terug in een buddy! Jij ook proficiat met het winnen van het boek. Ik doe ook regelmatig mee aan winacties maar win zelden. Die ene keer dat het dan wel lukt, zorgt ervoor dat ik toch blijf proberen. De cover valt meteen op natuurlijk. Ik denk dat als ik het boek in de boekhandel zou tegenkomen dat ik het zeker zou oppakken. Het volkswagenbusje op de cover is heel leuk gedaan. 

Ik was heel benieuwd naar het boek. Laura de Koning had voor het boek al een paar korte stukjes op Facebook gepost van een verhaal voor het boek. Deze was ik beginnen te volgen en in de stukjes viel de leuke schrijfstijl mij meteen op. Toen het laatste stukje geweest was, ben ik dan ook meteen begonnen in het boek. Had jij de stukjes gevolgd? In het boek werd deze schrijfstijl volgehouden. Hierdoor ging ik als een speer door het boek. Vond jij de schrijfstijl ook zo aangenaam? 

Marieke
Ik heb die stukjes op FB wel voorbij zien komen, maar mij ontbrak de tijd om die te lezen. Was dat een soort prequel?
De schrijfstijl is zeker vlot een aangenaam te noemen. Geen ingewikkelde zinscontructies, gewoon klare taal en dat leest snel, ook omdat de hoofdstukken niet zo lang zijn en er veel wisselt in perspectief.

Ik vind het ook fijn dat het niet van de piepjonge hoofdpersonen zijn. Bij andere "chicklits' zijn de personages soms nog geen dertig en daar kan ik me niet meer zo goed mee indentificeren. In dit verhaal is Ted net gescheiden en heeft twee dochtertjes en haar vriendin is single en loopt daar mee te tobben. Dat spreekt me veel meer aan. Ik vind ook dat ze die personages goed heeft neergezet. En de dialogen die ze schrijft zijn ook realistisch, ik hou daar wel van.
Hoe vind jij dat als de peronages wat ouder zijn?

Lore
De stukjes op Facebook waren inderdaad een soort prequel. Ik vond het heel leuk om eens over oudere personages te lezen. In veel boeken die ik lees zijn de personages van mijn leeftijd of net iets ouder. Het was aangenaam om eens een hele andere invalshoek te hebben. Een feelgoodverhaal dat begint met een scheiding, gekker kan niet, maar een hele leuke invalshoek! 

De Flirtcursus waarnaar het boek vernoemd is, heb ik wel een beetje gemist. Omdat dit de titel was, had ik verwacht dat dit belangrijker zou zijn in het verhaal. Dit deeltje werd wat ondergesneeuwd door al de rest. Heb jij dit gemist?

Marieke
Ja die flirtcursus, daar had ik me enorm op verheugd. Dat was echt iets waar een enorm hilarisch leuk verhaal omheen geschreven kon worden. Het viel me als eerste op dat het pas laat in het boek naar voren kwam en als tweede viel het me op dat het zo serieus was. Enkel de scène van Ted en haar baas is ietwat ongemakkelijk en daardoor grappig, maar het kwam niet helemaal uit de verf. Het sneeuwt een beetje onder in de problemen van de hoofdpersonen. ik vond dat best jammer.

Wie weet komt er nog er nog een tweede deel waarbij de flirtcursus meer centraal staat. Zou jij een tweede deel gaan lezen? Ik zal zeker een tweede deel lezen, zeker als het meer om die flirtcursus zou draaien en ik hoop dan echt op gekke situaties waar lekker om te lachen valt.

Lore
Een tweede deel zou zeker leuk zijn! Misschien geschreven vanuit één van de mannen die de flirtcursus volgen. Hierbij zou er denk ik genoeg kans zijn om een humoristisch boek te schrijven. Laura is ondertussen op Facebook opnieuw begonnen met iedere dag een kort fragment als vervolg op dit verhaal. Deze volg ik alvast in afwachting tot meer!

Conclusie:

De flirtcursus is een verhaal dat je afsluit met een goed gevoel. De leuke personages met af en toe een humoristisch moment zorgen voor een boek dat wij met veel plezier lazen. De iets oudere personages zorgen voor realistische momenten waardoor je vaak enige herkenning ziet in het verhaal. Laura de Koning schreef op Facebook ook een prequel en nu kan je daar ook korte fragmenten lezen die zich afspelen na het boek. Een leuke extra voor de liefhebbers!

De volledige recensie van Marieke vind je hier!



Reacties op: Buddyread: De Flirtcursus Laura de Koning

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Laura de Koning

Laura de Koning

Laura de Koning debuteert in februari 2018 met haar feelgoodroman De flirtcursus...