Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread Voor jou - Cecilia Ahern

op 23 december 2017 door

Nog twee dagen en dan is het kerst! Het beste moment om Voor jou van Cecilia Ahern te gaan lezen vonden Renate en Janneke. Want Voor jou zou je ook wel de moderne versie van A Christmas Carol van Charles Dickens kunnen noemen. 

Korte samenvatting
Lou Suffern vecht elke dag tegen de klok. Hij moet altijd op twee plaatsen tegelijk zijn. Hij moet altijd twee dingen tegelijk doen. Als hij slaapt, droomt hij. Als hij thuis is bij zijn vrouw en kinderen, is hij met zijn gedachten ergens anders. 

Als Lou op een ochtend naar zijn werk gaat, ontmoet hij de dakloze Gabe, die buiten Lou's kantoor op de stoep zit. Lou raakt door hem geintrigeerd en omdat hij denkt dat het handig is hem in de buurt te houden, regelt hij een baantje voor Gabe in de postkamer. Maar al snel betreurt hij zijn liefdadigheid. Terwijl kerst steeds dichterbij komt, zal deze ogenschijnlijke kleine, vriendelijk bedoelde actie Lou's leven onherroepelijk veranderen. 

Wat vonden wij van Voor jou?

Renate:
Janneke, Leuk dat wij op de valreep van dit jaar nog een boek samen lezen! Heb jij al eerder iets van Cecilia Ahern gelezen, ik wel maar weet de titel echt niet meer. Ken haar natuurlijk ook van Ps. I love you, die verfilmd is met Gerard Butler, die er natuurlijk niks mee te maken heeft dat ik de film al iets te vaak heb gezien, jij hebt de film vast ook al wel gezien denk ik!

Janneke:
Heel erg leuk vind ik dat! En dan ook nog eens zo'n perfect boek om in de stemming te komen voor de feestdagen. Ik heb een tijdje geleden nog Toen ik jou ontmoette gelezen en verder heb ik nog een paar boeken van haar in de kast staan die ik nog wil lezen. Misschien een goed voornemen voor het nieuwe jaar! Ja Ps. I love you heb ik zeker gezien. Zo'n heftige film vergeet je niet zo snel... Ik heb zo na het lezen van de proloog het idee dat dit ook best een emotioneel verhaal kan gaan worden. Wat denk jij? 

Renate:
Ja he, dat idee had ik ook na het lezen van de proloog, Moet ook wel heftig zijn zo een eerste kerst met je vader en zijn nieuwe gezin.
Eigenlijk zijn het 2 verhalen in een, vind ik eigenlijk, weet nog niet wat ik van het boek moet vinden, het pakt mij nog niet.
Wel vind ik Lou al een enorme eikel hopelijk wordt hij leuker, heb jij dat ook??

Janneke:
Ik weet het ook nog niet zo goed. Ik moet zeggen dat het verhaal me ook nog niet echt pakt. Lou is zeker een eikel. Alles draait alleen maar om zoveel mogelijk geld verdienen bij hem terwijl hij ook nog een familie heeft. Maar er is nog iets anders waardoor ik er nog niet erg enthousiast over ben. Ahern vertelt het vanuit het perspectief van een alwetende verteller en dat vind ik niet erg prettig lezen. Het zou het verhaal misschien een beetje spannend moeten maken, maar dat werkt bij mij nog niet helaas...

Renate:
Gelukkig dan ligt dat niet aan mij, daar ben ik blij om. Het duurde echt heel lang dat ik in het verhaal zat, ik moest ook steeds denken aan Scrooge dus dacht dat het verhaal die kant op zou gaan, maar dat was het niet echt. Vond Gabe wel een leuk personage, iedereen heeft wel een beetje een Gabe nodig in zijn leven.

Janneke:
Daar deed het mij eerst ook aan denken! Grappig. Ja Gabe was leuk. Hij heeft het verhaal wat mij betreft wel een beetje gedragen. Wat ik ook indrukwekkend vond, is het verhaal gezien vanuit de twee politieagenten die het verhaal beginnen en afsluiten. En de levensles die zij uit het verhaal halen. Want ondanks dat we misschien niet heel erg gepakt werden door het verhaal, zat er wel een belangrijke boodschap in. Zeker met de kerstdagen goed om nog eens bij stil te staan. 

Conclusie:
Als je Voor jou van Cecilia Ahern gaat lezen, moet je dat zeker deze maand doen. Het is geen dik boek, dus leuk misschien om te lezen als je nog net even je reading challenge voor dit jaar wilt halen! Je moet even inkomen in het verhaal, maar als je er eenmaal in zit zet het je wel aan het denken en kan je er zeker een belangrijke levensles uit halen. 
Hier vind je de recensie van Renate



Reacties op: Buddyread Voor jou - Cecilia Ahern

Meer informatie