Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De boekenkast van Marieke

op 08 september 2017 door

De Boekenkast van Marieke. Boekenkast? Waar dan? 

Als je bij ons binnenkomt, liggen er overal boeken. Het begint al in de gang, een stapeltje nieuw en wat losse die naar boven moeten. In de woonkamer liggen ze op de bank, op kleine tafeltjes, in de keuken en in de vensterbank. Maar waar is dan de boekenkast?

Tja, in de woonkamer hebben wij dus geen boekenkast... (waatt??)

Er was er wel één, een hele grote, de hele muur vol, maar die trok zo krom dat de leverancier het ook niet meer zag zitten en de kast weer ophaalde. Dat betekende dus de kast leeghalen en alles verplaatsen. Een heel groot deel naar boven, naar mijn werkkamer en de rest verspreid door het huis.
Maar het komt goed, er komt een nieuwe kast, maar die wordt gemaakt en daar zit dan een (lange) levertijd op.

E-reader
In 2010 kreeg ik mijn eerste e-reader. Dolgelukkig was ik, en hup (bijna) al mijn boeken de deur uit gedaan. Enkel de verzameling Agatha Christie, Dan Brown en een paar van Wilbur Smit overleefden deze actie. Van een hoop verdwenen boeken heb ik achteraf best spijt gehad. Maar ja, eenmaal weg, blijft weg....

O nee, zo werkt het toch niet helemaal, want het bloed kruipt waar het niet kan gaan, en langzaam druppelden de boeken toch mijn huis weer binnen. Inmiddels is er van druppelen geen sprake meer, mede door de kringloop om de hoek bij het werk en de rommelmarkten en andere leuke acties is een stortbui een betere benaming.
En met de komst van de boeken, was ook het chronische ruimtegebrek weer terug en liggen er overal (maar dan ook OVERAL) stapels met boeken.

Mijn voorraadje boeken
Boven in mijn werkkamer is het een gezellige boel, en nu met de extra hoeveelheid boeken is het er nog gezelliger geworden. Er staat daar ook een boekenkast, netjes, maar echt geordend is die niet. De enige ordening die ik kan bedenken is "rommelig en alles door elkaar". Met uitzondering van mijn Agatha Christie verzameling, die staan wel bij elkaar in één vak.

857eecf26a8d8d5d0d04429581d7a2f0.jpgDaarnaast staat een laag kastje en daar is de ordening: gestapeld. Hier wachten de boeken geduldig tot ze worden gelezen, of weer worden verhuisd naar elders.

Is er nog enige logica in de stapel boeken te vinden? Nee ook dat niet, er ligt echt vanalles, natuurlijk een hoop Feelgood boeken, maar ook Non-fictie, fantasy en thrillers zijn er tussen te ontdekken. Want dat is denk ik de beste omschrijving van mijn boeken(stapels/kasten/verzameling), een ontdekkingstocht. Het is elke keer weer een verrassing wat ik uit de stapel pluk.

Voor mij is september - lees eens uit eigen kast - dan ook een uitkomst. Eindelijk eens op ontdekkingstocht tussen mijn voorraad leesboeken en eindelijk eens gaan lezen van boeken die ik kocht omdat ik ze zo graag wilde LEZEN!.

De keuze is al gemaakt, mijn 'te lezen in september'- stapel ligt in de woonkamer klaar. Een misschien - iets te enthousiaste keuze -  maar ik heb er wel veel zin in.

Wil je nog andere boekenkasten bekijken?

klik hier voor de boekenkast van Nathalie
klik hier voor de boekenkast van Marleen



Reacties op: De boekenkast van Marieke

Meer informatie