Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De verboden vruchten van We Love Feelgood

op 30 maart 2017 door

De Boekenweek is afgelopen vrijdag van start gegaan, afgetrapt door het traditiegetrouwe boekenbal. Het thema is dit jaar 'Verboden Vruchten'. Iedereen heeft wel een of meerdere verboden vruchten waarvan het misschien beter is om daar ver van uit de buurt de blijven. Je las al over de verboden vruchten van een aantal schrijvers op de pre boekenweekparty van bol.com maar vandaag doen wij een boekje open. Wat zijn de verboden vruchten van de meiden van We Love Feelgood? 

Helma: Met stip op nummer één van verboden vruchten staat chocolade. Daar slaat mijn hart letterlijk en figuurlijk van op hol en dus ten strengste verboden. Maar als ik er aan denk, dan loopt het water me in de mond! Zo lekker! Er over lezen kan gelukkig zonder gevaar: Chocolat - Verboden vruchten zijn het lekkerst van Joanne Harris.

Janneke: Hij is misschien heel saai, maar mijn ultieme guilty pleasure is een avondje lekker alleen thuis met mijn boek op de bank! Die avonden komen niet heel vaak voor en als ik nee zeg tegen iemand die wil afspreen, omdat ik zin heb in zo'n avondje, voelt het echt als een verboden vrucht. Maar daarnaast ook, chips, frietje halen of uitslapen. Op dit moment duik ik het liefst op de bank met het boek voor de Buddy read, de onwijs dikke roman Het land met de gouden kust van Sarah Lark.

Lore: Over mijn verboden vruchten moet ik niet lang nadenken. Met een ijsje kan je mij altijd verleiden. Met dit goede weer sta ik minstens één keer per week aan de ijskraam. Absoluut niet goed, maar ik kan er niet aan weerstaan. Ijs is ook het enige wat er nooit zal ontbreken in mijn diepvries. Het ideale boeken hierbij is natuurlijk Liefde & gelato van Jenna Evans Welch.

Mandy: Mijn verboden vrucht als we het over eten hebben, is chips. Het ergste is wanneer het bijna etenstijd is en ik al honger begin te krijgen. Als ik dan een zak chips in huis heb, beloof ik het bij een handje te houden, maar dat loopt al snel uit op meer. Tegen de tijd dat ik echt moet eten, heb ik geen honger meer. Oeps. Een toepasselijk boek hierbij is Het diner van Herman Koch, tevens de schrijver van het boekenweekgeschenk dit jaar. 

Marieke: Verboden vruchten zijn voor mij vanille ijs met hagelslag en aardbeienjam. Ik vind het heerlijk, maar ben na het eten ervan altijd een beetje misselijk. Ook is het helemaal niet handig om een bak ijs te eten en een boek open te houden. Gelukkig is warme chocolademelk met slagroom prima te combineren met een boek!
Als boek kies ik de Muze van Jessie Burton, waar alles draait om vier vrouwen in twee tijdsperiodes, een schilderij en een aantrekkelijke mysterieuze schilder.

Marleen: Mijn verboden vrucht is, net als vele anderen, chocola! Als er een reep in huis ligt is de verleiding groot. Ook de gang in de supermarkt wordt vaak vermeden, haha! Maar af en toe verwen ik mezelf met een lekker stuk chocola en een goed boek. Een boek dat je echt niet mag missen deze week? Verboden vruchten van Jojo Moyes! Een van haar eerste boeken verscheen afgelopen week in herdruk en mag je voor €10,- echt niet laten liggen.. ;) 

Nathalie: Mijn verboden vruchten? Ik houd van lekker eten. Van lekker genieten in een restaurant tijdens een avondje uit.
En laat ontbijt op bed van Eleanor Moran nou net zo'n heerlijk chicklitboek zijn dat zich in voornamelijk in een restaurant afspeelt. Amber is een ambitieuze kok en vindt een baan in een toprestaurant. Dit boek was smullen voor mij. En gelukkig word je van boeken lezen niet dik.

Renate: Tja, verboden vruchten lastig hoor, maar denk toch dat het vooral de lekkere dingen zijn: chocola, vooral de repen met karamel en zeezout, chips, dat eigelijk, want dat is niet altijd goed voor mij, maar wel heel lekker! Soms moet dat ook zeker kunnen. Een boek hiervoor kiezen vond ik heel moeilijk, dus één gekozen die ik per se moest hebben en waarin ik nog geen letter  heb gelezen en nog Engels is ook. De biografie van Jennifer Saunders Bonkers, ik als groot Absolutely Fabulous fan moest deze hebben.

Sanne: Ook ik ben gek op chocola en boekhandels zijn niet altijd verstandig om naar binnen te gaan, want het lukt me zelden om met lege handen weer naar buiten te komen. Maar iets anders waar ik me nooit schuldig aan maak, maar waar ik soms wel in het geniep van kan dromen; is een dag spijbelen. Gewoon op een ochtend zeggen "ik blijf in bed, met een goed boek en doe vandaag niet mee". Heerlijk lijkt me dat! En natuurlijk kan je een dag vrij vragen, maar dan is het niet zo verboden meer he? Gelukkig kan dat spijbelen wel als je vriendje ook je baas is, of toch niet..? Lees hoe dat gaat in Adem van Abbi Glines, als je baas je verboden vrucht is.

Diana: Als ik aan verboden vruchten denk, komt er eigenlijk maar één schrijfster in me op en dat is Abbi Glines. Haar Verboden Vruchten-serie zegt natuurlijk al voldoende, maar ook haar andere boeken zijn vruchtjes om van te smullen. Zelf ben ik het meest weg van de Rosemary Beach reeks. De personages leer je echt kennen en naar veel maatschappelijke problemen, komen er ook wat stomende scènes voorbij. Guilty pleasure it is!

Opvallend dat onze guilty pleasures bijna allemaal met eten te maken hebben! Geldt dat ook voor jou? Welke verboden vruchten heb jij?



Reacties op: De verboden vruchten van We Love Feelgood

Meer informatie

Gerelateerd