Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Deze feelgood toppers verschijnen in oktober

op 01 oktober 2017 door

Oef! De #leesuiteigenkast-maand is voorbij. EIN-DE-LIJK kunnen we weer nieuwe boeken kopen. Jeeej!! Na die onderdrukte verslaving kijken we nu met nog veel meer plezier uit naar de nieuwe boeken die deze maand verschijnen. Hierbij een overzicht van de prachtigste feelgoodboeken die in oktober verschijnen. 

1. Zeven stenen - Diana Gabaldon

Fans van de Reiziger-serie zullen smullen van deze nog nooit eerder vertaalde korte verhalen van Diana Gabaldon. Zeven stenen bevat zeven novelles die de geliefde Outlander-wereld nog groter maken.

In De gebruiken van het leger moet een vriend van Lord John terechtstaan in Canada en reist de legerofficier af naar de nieuwe wereld. Zeven stenen vertelt ons over de dochter van Laoghaire en een rouwende, jonge weduwnaar en in Lord John op Jamaica moet er een slavenopstand worden onderdrukt, of is er iets anders aan de hand? Het ontroerende liefdesverhaal van Roger MacKenzies ouders wordt uit de doeken gedaan in Een blad op de wind en het leven van Lord Johns broer Hal, die in aanraking komt met de vrijgevochten Minnie – een jonge handelaar in antieke teksten – komt aan bod in Een ontluikend groen. Als laatste is er een Lord John-verhaal, waarin hij op Cuba aankomt en daar Havana in roerige tijden meemaakt.

2. Yoga girl 1 - Audrey Carlan

Yoga Girl, de nieuwe serie van Audrey Carlan: net zo verslavend als Calendar Girl!

 Amber St. James heeft een duidelijk doel voor ogen: de beste student Geneeskunde van haar jaar zijn, en daarna dokter worden. Op haar tweeëntwintigste heeft ze nog nooit gezoend of een date gehad, en daar houdt ze zich ook totaal niet mee bezig. Maar voor haar studie móét ze zich wel verdiepen in de menselijke seksualiteit; een vooruitzicht waar ze zich bij voorbaat geen raad mee weet.

 Dash Alexander is gespecialiseerd in tantrische yoga, de meest intieme, sensuele vorm van yoga die er is. Zijn vrouwelijke leerlingen vallen zonder uitzondering voor zijn unieke stijl van lesgeven, zijn rustige karakter en zijn fantastische lichaam. Wanneer hij hoort van Ambers probleem biedt hij aan haar te helpen, als zij hem in ruil daarvoor assisteert bij zijn tantralessen. Geestelijk voelen ze al snel een klik met elkaar, maar lichamelijk valt er bij Amber meer te overwinnen dan een beetje verlegenheid…

3. Hott mess - Lucy Vine

Ellie Knight. Haar leven loopt niet bepaald zoals gepland. Woonsituatie: een puinhoop. Werk: ongelofelijk saai. Liefdesleven: geen. Sommigen zullen Ellie omschrijven als een 'hot mess'. Maar wie heeft wél alles perfect op een rijtje? Op Valentijnsdag bevindt Ellie zich al Nutella-etend in een café, nadat haar date niet is komen opdagen. Dat schiet niet op. Ellie's vrienden vinden het de hoogste tijd voor een profiel op Tinder. Haar beste vriendin is net moeder geworden, maar of dat nu iets is om jaloers op te zijn... Ellies vader schrijft een roman in de stijl van Vijftig tinten grijs, en houdt zijn dochters per mail op de hoogte van de vorderingen. Dan toch liever Tinder. En een andere baan. Ellie Knight. Ze volgt misschien niet het 'officiële levenspad' maar ze komt er wel, ooit...

4. Winterbloesem - Corina Bomann



Een paar weken voor Kerstmis spoelt op het strand bij een kuuroord een schipbreukelinge aan. De jonge vrouw weet niet meer hoe ze heet, waar ze vandaan komt of wat er is gebeurd met het schip waar ze op zat. Haar enige bezit is de tak van een fruitboom die in haar kleren verstrikt is geraakt.

 Johanna, dochter van de rijke familie die het kuuroord runt, is gefascineerd door de drenkelinge en de twee jonge vrouwen bouwen in korte tijd een hechte vriendschap op. Johanna is eenzaam en ongelukkig: haar familie probeert haar uit te -huwelijken aan een man van wie ze niet houdt. Naarmate kerst nadert en iedereen zich op de voorbereidingen van het jaarlijkse Winterbal stort, zoeken de twee vrouwen hun toevlucht tot een oud gebruik: ze zetten de tak van de fruitboom in een karaf water en wensen met heel hun hart dat hun grootste verlangen uit zal komen. Als de tak bloeit op kerstavond, zal het geluk hen eindelijk toelachen. Maar zal de winterbloesem echt komen?

5. Vrienden voor het leven - Astrid Harrewijn

Ze zijn weer terug, in het laatste deel van het drieluik, leven we weer mee met de hoofdpersonen uit Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) en Daar heb je vrienden voor. 

Een maand vakantie, misschien zelfs twee. Dat is wat Kiki, succesvol als handige intermediair in de kunstwereld, zich heeft voorgenomen als de spraakmakende tentoonstelling van Jeff Koons eindelijk opent in het Stedelijk. Maar de tentoonstelling ontaardt in een politieke rel, en in plaats van op een tropisch strand belandt Kiki in een achtbaan van gebeurtenissen waar ze geen grip op krijgt.

 Ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar vrienden en van de trouwe klusjesman, gaat het vanaf dat moment bergafwaarts met haar carrière. Wanneer ze uiteindelijk een tijdje van de radar verdwijnt in een afkick-kliniek, komt ze tot een verhelderend inzicht: ze leeft het leven te snel. Maar om dat te veranderen en the art of slow living écht te leren omarmen, is meer nodig dan goede voornemens alleen...

Lees deze maand meer op onze spot over Astrid Harrewij en haar drieluik met drie vrienden, want speciaal voor jullie interviewen wij haar!

6. Nachten in New York - Sarah Morgan

Nadat ze haar baan is kwijtgeraakt, is Paige haar eigen evenementenbureau begonnen. Helaas gaan de zaken rampzalig, waardoor ze wel hulp móét vragen aan ICT-miljonair Jake Romano, de beste vriend van haar broer. Probleem is alleen dat ze al jaren verliefd op hem is, wat natuurlijk funest is voor een goede samenwerking. Dus doet ze haar uiterste best om dat voor hem te verbergen - met slapeloze nachten als gevolg. Vanwege zijn reputatie van hartenbreker heeft Jake aan Paige' broer moeten beloven dat hij nooit iets zal beginnen met zijn kleine zusje. Kleine zusje. Klein. Als Jake dat nou maar vaak genoeg herhaalt, gaat hij het misschien wel geloven. Want sinds Paige zijn kantoor is komen binnenvallen, één en al blonde, langbenige verleiding, doet hij geen oog meer dicht!

7. Zwemmen met haaien - Ann Kid Taylor

Op een zomerdag in 1988 overkomt de twaalfjarige Maeve iets buitengewoons: ze wordt gekust door Daniel en even later wordt ze aangevallen door een haai. Achttien jaar later is Maeve een gevierd zeebioloog. Haar bijnaam is de haaienfluisteraar en er is niets in het water dat haar angst aanjaagt. Wanneer ze terugkeert naar Florida en de plek waar ze is opgegroeid – het Hotel van de muzen, gerund door haar grootmoeder – ontdekt ze dat haar tweelingbroer aan een roman werkt die over haar mislukte relatie met Daniel blijkt te gaan. En dat Daniel, die ze al jaren niet meer heeft gesproken, als kok werkt bij het hotel. Het leven staat op z’n kop: aan Meave de keus of ze wegvlucht in haar werk of de confrontatie aangaat met haar verleden.

8. Een jaar na Milo - Olga van der meer

Janine gaat haast kapot van verdriet nadat haar man is overleden. Maar dat verdriet slaat om in verbazing als ze ontdekt dat Milo er een heel ander leven op nahield naast hun huwelijk. Hij blijkt een zoontje te hebben bij een andere vrouw, iets wat voor Janine extra pijnlijk is omdat zijzelf onvruchtbaar is. Wat volgt is een jaar vol strijd, woede, verdriet, vernedering en twijfels, maar ook een onverwachte vriendschap en een nieuwe liefde. 

9. Vertrouw op mij - Jennifer L. Armentrout 

'Vertrouw op mij' is het zesde en laatste deel in de 'Wacht op mij'-serie van Jennifer L. Armentrout. Hoofdpersoon Jillian neemt een baan aan in het familiebedrijf, omdat ze moet toegeven dat het een mooie kans is. Wat haar niet wordt verteld, is dat ze direct onder Brock komt te werken. Jaren geleden was ze als een soort bakvis smoorverliefd op hem, maar hij zat in een geheel andere levensfase. Nu ligt die tijd gelukkig achter hen en na haar eerste weerstand besluit ze gewoon met hem samen te werken. Dat lukt heel aardig, tot ineens blijkt dat hij gevoelens voor háár heeft. 

10. Wachten op monsieur Bellivier - Britta Röstland

'Mevrouw, wacht u op monsieur Bellivier?' Helena zit in haar vaste Parijse café en kent geen meneer Bellivier. Toch antwoordt ze in een opwelling met 'ja' en voor ze het weet accepteert ze een opdracht met grote gevolgen. 
Mancebo, een Tunesische winkeleigenaar, is tevreden met zijn rustige, voorspelbare leven. Tot een buurvrouw hem vraagt of hij vanuit zijn winkel haar man in de gaten wil houden, die in het appartement tegenover hem woont.
Twee willekeurige mensen, twee onverwachte opdrachten. Helena en Mancebo kennen elkaar niet, maar hun levens zullen elkaar kruisen op een manier die hen voor altijd zal veranderen.

11. Jouw perfecte jaar - Charlotte Lucas

Een heel jaar lang alleen maar fijne afspraken in je agenda, zoals 'picknicken met beste vriendin', 'lezing van lievelingsauteur - kaarten liggen voor je klaar bij de kassa', 'taart eten in het Petit Café'. Zou dat geen fantastisch cadeau zijn?
Precies dat cadeau krijgt Jonathan, de hoofdpersoon in 'Jouw perfecte jaar', op nieuwjaarsmorgen. Alleen weet hij zeker dat de agenda die hij aan zijn fietsstuur vindt niet van hem is. Voor het hele jaar staan er al allerlei afspraken in geschreven.
Het handschrift herinnert hem aan dat van zijn moeder en maakt iets in hem wakker waardoor hij zich verantwoordelijk voelt om de eigenaar van de agenda te vinden. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn voor iemand met zo'n
gestructureerde geest als de zijne?

12. De cirkel van zes - Nora Roberts

Op de laatste hete zomerdag staat Hoyt tijdens een hevig onweer op een rots boven een woest kolkende zee. Hij staat daar kokend van woede te razen over de vrouw die zijn tweelingbroer van hem en zijn familie heeft afgenomen. Haar naam is Lilith. Ze is meer dan duizend jaar oud, en heeft met haar valse kus al talloze mannen van hun ziel beroofd. Maar nu is deze vampiervrouw uit op wereld-heerschappij. Hoyt heeft zijn speciale krachten gekregen van de godin Morrigan, en het is met haar hulp dat hij nu zijn kans op wraak krijgt. Zij draagt hem op vijf anderen te zoeken om een cirkel te vormen, krachtig genoeg om Lilith te verslaan. En het is in deze cirkel van zes dat Hoyt zal merken hoe sterk zijn geest – en zijn hart – zijn geworden...

13. Zoete wraak - Anne-Marie Hooyberghs

In 'Zoete wraak' van Anne-Marie Hooyberghs kan hoofdpersoon Liona een aanranding moeilijk verwerken. Het wordt nog traumatischer en dramatischer wanneer haar aanrander wordt vrijgesproken en dus op vrije voeten blijft. En niet in een ver oord, maar in het dorp waar Liona zelf ook woont. De haat die ze voelt verandert haar in iemand die ze nooit heeft willen worden. 'Zoete wraak' is een intelligente psychologische roman die beklijft.

14. Sandwich vrouw - Allison Pearson

Kate Reddy (uit Hoe krijgt ze het voor elkaar) is terug, en de opvliegers liegen er niet om: de heldin van de werkende moeder wordt binnenkort vijftig. Haar schattige kindjes zijn onmogelijke pubers geworden die hele maancyclussen doorbrengen achter hun telefoon. Aan de andere kant van het leeftijdsspectrum hebben Kates ouders steeds meer zorg nodig. En omdat haar man onlangs ontslagen is en even volledig toegeeft aan zijn eigen midlifecrisis, lonkt er thuis een financiële catastrofe. Dus moet Kate, na een pauze van tien jaar om ‘meer tijd met de kinderen’ door te brengen, ineens weer de arbeidsmarkt op – die genadeloos blijkt voor een vrouw van haar leeftijd. En het wordt nog ingewikkelder wanneer een oude vlam opduikt.

Wat een beauty's, vinden jullie ook niet? Welke boeken ga jij deze maand aanschaffen?



Reacties op: Deze feelgood toppers verschijnen in oktober

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Diana Gabaldon

Diana Gabaldon

New York Times bestsellerauteur Diana Gabaldon, geboren in Flafstaff, Arizona, s...

Audrey Carlan

Audrey Carlan

Audrey Carlan schreef al meerdere succesvolle, hotte series, waaronder de Fallin...

Corina Bomann

Corina Bomann

Corina Bomann (1974) woont op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan sc...

Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn

De Nederlandse schrijfster Astrid Harrewijn (1963) heeft rechten gestudeerd en h...

Sarah Morgan

Sarah Morgan

Sarah Morgan is een Amerikaanse schrijfster van vele moderne liefdesromans. Morg...