Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Engelse buddyread I heart forever van Lindsey Kelk

op 06 januari 2018 door

Helma en Renate mochten een hele tijd geleden naar de big book bonanza georganiseerd door Van Ditmar Boekenimport.
Dit was echt het Walhalla van Engelse boeken. De boeken lagen in grote stapels op tafels naar ons te roepen: 'neem ons mee!'
Natuurlijk was dit niet tegen dovemansoren gezegd. Dit is het resultaat van de eerste Engelse buddyread van We love feelgood: I heart forever van Lindsey Kelk.

Over I heart forever:

Omdat het boek nog niet vertaald is in het Nederlands, hebben we de Engelstalige tektst overgenomen.

Winter in Manhattan...and someone's keeping a secret. The day her husband Alex picks up a backpack and goes travelling, Angela Clark promises to stay out of trouble and keep both Louboutins on the ground. So when her best friend's boyfriend confides in her, it can't hurt to help him pick out a ring at Tiffany's surely? And when her fashion magazine announces major changes, being terminally late and arguing with your boss isn't that bad, is it? Then suddenly there's another big secret Angela's got to keep - and the man she loves is still thousands of miles away. As the wedding of the year looms, and Manhattan switches on its Christmas lights, Angela is going to need her friends by her side as her old life looks set to change forever.

Dit vinden wij ervan:

Renate: Heb jij wel eens eerder een boek van Lindsey Kelk gelezen, Helma? Ik nog nooit, maar ik vond de cover meteen zo leuk, echt feelgood, lekker vrolijk. Ondanks dat het een Engels boek is, leest het wel heel lekker weg.

Helma: Dit is voor mij ook het eerste boek van Lindsey Kelk, maar het smaakt zeker naar meer. Ik vond de cover ook direct zo leuk, dat ik het boek meegenomen heb zonder echt te kijken waar het over ging. En daar heb ik geen spijt van gekregen. Ik lees niet zo heel vaak een Engels boek, maar deze kostte me weinig moeite. Er worden eigenlijk geen woorden gebruikt die ik niet ken, dus dat leest gemakkelijk door. Ik zit regelmatig met een grote glimlach op mijn gezicht. Ik vind hoofdpersoon Angela, de ik-persoon in het boek, echt grappig. En door de schrijfstijl van Lindsey zie ik het ook allemaal voor me. Zoals ze samen met haar vriendin Jenny de Spirit Spinclass volgt van Goeroe Brian. Dit is trouwens al het zevende boek in de serie, maar ik vind het prima te lezen ook als je de eerdere boeken (nog) niet hebt gelezen, vind je ook niet?

Renate: Zeker een boek dat prima los te lezen is. Dat bewijzen wij nu toch ook wel! Maar ik vind het wel echt een leuk boek. Het taalgebruik is prettig en je ziet inderdaad veel dingen voor je tijdens het lezen. Dat vind ik altijd knap als een schrijfster of schrijver dat voor elkaar kan krijgen. Leuke meid, die Angela. Ik vind Cici ook wel een leuk personage, echt iemand waarvan je niet weet welke kant je met haar op kan gaan. Lastig ook als je in het bedrijf van je familie werkt zoals Cici, denk ik. Er wordt wel een hoop in gevloekt trouwens. De ene arsehole na de andere komt voorbij. Of is dat jou niet opgevallen?

Helma: Haha, nee helemaal niet. Oeps, ik weet niet of dat iets over mij zegt, dat me dat blijkbaar helemaal niet opvalt.

Renate: Ooh echt niet, nou dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. Ik weet nu weer wat nieuwe woorden, haha!

Helma: En dan die Cici. Dat is wel een geval apart. Zoals ze ook beschreven wordt: 'that demon spawn twin' en 'I don't know how you sit in an office with that woman every day. I'd rather have an underfed hyena outside my office'. Er zal toch zo over je gesproken worden! En dat terwijl je tweelingzus Delia, een vriendin van Angela, gewoon het hele concern gaat leiden en zij als assistente een soort van verplicht aan Angela wordt gekoppeld. Lijkt me inderdaad niet leuk en misschien ga je dan ook wel dit soort gedrag vertonen.

Renate: Ja, best erg als je collega's zo over je praten. Ik vond die 'I'd rather have an underfed hyena outside the office' best grappig klinken, niet echt positief, maar het klonk wel grappig.
Ik vond eigenlijk alle personages wel leuk. Angela was wel stoer dat ze ondanks wat ze allemaal meemaakt het toch allemaal alleen doet en Alex niet terughaalt van zijn backpackavontuur.

Helma: Hij is natuurlijk ook de meeste tijd niet bereikbaar (lijkt me trouwens wel lastig in het echte leven), maar ze gunde het hem wel gewoon. Naast Angela was haar BFF Jenny mijn favoriet. Heerlijk hoe zij zich ontpopt tot een rasechte Bridezilla! En wat ik ook wel bijzonder vond, is dat ik uiteindelijk Cici eigenlijk veel sympathieker vond dan haar tweelingzus Delia. Ik vond het een heerlijke schrijfstijl en ik ben wel benieuwd geworden naar de eerdere zes I heart boeken. Jij ook?

Renate: Het lijkt mij ook lastig tegenwoordig als je iemand gewoon vaak niet kan bereiken. Zeker nu, in deze tijd waarin eigenlijk iedereen 24/7 bereikbaar is.
Jenny was echt een echte Bridezilla, zo eentje die je in die tv-programma's ziet. Ik zag het echt helemaal voor mij, ze werd lekker lastig!
Heerlijk boek, echt een boek om ontspannen op de bank te lezen, met een kopje thee erbij.Het smaakt ook echt naar meer. Wij hebben natuurlijk niet helemaal de goede volgorde aangehouden. Ik ben benieuwd naar de voorgaande verhalen, maar ik weet nog niet of ik ze in het Engels of Nederlands ga lezen. In het engels is het echt goed te doen.

Helma: Ik denk dat ik dan toch voor de Nederlandse versie ga. Het is echt een boek dat je in een dag uitleest, ondanks dat het verhaal wel 351 bladzijden telt. Maar het leest zo makkelijk weg, dat je voor je er erg in hebt, 100 bladzijden verder bent. En dan kan ik ook direct voor de reading challenge 'een boek dat je in een avond uitleest' wegstrepen. Omdat Engelstalig toch iets meer aandacht vraagt is me dat met dit boek net niet gelukt. Dus die heb ik nu weggestreept voor de categorie 'een grappig boek'. 

Conclusie

We hebben er allebei erg van genoten. En ook als je de eerdere delen niet gelezen hebt zoals wij, is dit boek ook prima te lezen als stand alone. Als je het boek in het Nederlands wilt lezen, dan moet je nog even wachten op de Nederlandse vertaling. Vind je het leuk om vaker iets over Engelstalige boeken te lezen, neem dan ook eens een kijkje op de pagina van de Hebban Readers Club (terug te vinden onder Community in de roze zoekbalk op Hebban.nl)

De recensie van Renate is hier te lezen. De recensie van Helma is een Hebban recensie die later geplaatst wordt.

Heb jij de andere delen uit de I heart / Ik hou van serie gelezen? Heb jij daar ook zo van genoten als wij van I heart forever? 



Reacties op: Engelse buddyread I heart forever van Lindsey Kelk

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lindsey Kelk

Lindsey Kelk

Lindsey Kelk schrijft al sinds haar zesde. Ze had alle boeken in haar kamer uit ...