Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood week: De uitgeverij aan het woord

op 27 november 2017 door

Op dag drie van de Hebban Feelgood-week laten we de redacteuren en uitgevers van verschillende uitgeverijen aan het woord. Zij maken immers mogelijk dat wij elk jaar weer mogen genieten van alle fijne titels die er verschijnen! 

Door Janneke

Wat is jouw favoriete feelgoodboek? Grote kans dat je eerste reactie is: "Help ik kan niet kiezen!". Maar als je even je gedachten er over laat gaan, is er vast wel één boek dat eruit spingt. Een boek dat je vaak als tip geeft omdat je hem zo geweldig vond, of juist dat boek waar je verrast werd door de personages, een boek dat je gelezen hebt met een lach en een traan en zo weten we nog veel meer redenen te verzinnen waarom dat echt jouw favoriete feelgoodboek is.

Binnenkort gaan we onze favoriete titels bekend maken, maar vandaag laten we de uitgeverijen aan het woord. Dankzij hen kunnen we namelijk elke keer weer genieten van een prachtig verhaal! Maar hebben ze zelf ook een favoriet of is het voor hen nog moeilijker om te kiezen? Daarom vroegen wij aan een aantal redateuren: "Wat is jullie favoriete feelgood uit jullie fonds?"

Alexandra van Dam Merrett, redacteur van Xander Uitgevers:

Een prachtige roman die in december verschijnt en waar ik nu al dol op ben is Weet je nog van de Franse auteur Virginie Grimaldi. Maar Lucinda Riley is zeker ook al een grote favoriet. En het fijne daaraan is: het wordt een serie van zeven, dus er valt nog heel veel te lezen.

Ilse Arkesteijn, acquirerend redacteur fictie A.W. Bruna

De favoriete feelgoodroman uit het fonds van AW Bruna is op dit moment wat mij betreft De geheime vrouw, van Gill Paul. Er zit best wel wat drama in, maar uiteindelijk is het liefdesverhaal zo sterk en geeft dat als je het boek uit hebt echt een kick.

Frederika van Traa, acquirerend redacteur fictie, Boekerij

Onze favoriete feelgood? De moeilijkste vraag. Feelgood is er in zoveel soorten en maten! Maar, ik kies dan toch voor de boeken van eigen bodem van onze geweldige en geliefde Jackie van Laren. 2018 wordt (ook weer) haar jaar!

Hedda Sanders, Uitgever Luitingh Sijthoff

Iedere feelgood is even fijn!

Noor Houtakkers, acquirerend redacteur The House of Books

We hebben geen favoriet, alle feelgoodauteurs zijn ons even dierbaar, maar van de buitenlandse feelgood is Sophie Kinsella wel de koningin te noemen. Kinsella is wereldberoemd geworden met haar Shopaholic-serie, maar dit jaar gooide ze hoge ogen met Mijn niet zo perfecte leven. Ook komend jaar, eind februari om precies te zijn, verschijnt een nieuwe roman haar hand: Verras me.

Welk van deze titels ga jij lezen?

 



Reacties op: Feelgood week: De uitgeverij aan het woord

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Virginie Grimaldi

Virginie Grimaldi

Virginie Grimaldi (1977) besteedt alle tijd die zij heeft aan schrijven: of het ...

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...

Jackie van Laren

Jackie van Laren

Schrijft boeken en leest er ook een heleboel :-)

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is het schrijverspseudoniem van Madeleine Wickham. Onder haar ei...