Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Februari: Maand van het historische boek

op 01 februari 2018 door

Februari is bij We Love Feelgood de maand van de historische roman. Omdat wij ook enorm kunnen genieten van romans waarin een historisch personage en/of een waargebeurd stuk geschiedenis centraal staat, zetten we deze romans in de spotlight op onze spot!

- door Marieke -

Of het nu een roman is die zich afspeelt tijdens de tijden van de VOC of de pruikentijd, of juist recentere gebeurtenissen zoals de Watersnoodramp in 1953  de historische roman biedt het allemaal. Ook schilders uit de Gouden Eeuw en personages als Mozart zijn geliefde onderwerpen voor een historische verhaal.

We sluiten met deze maand ook mooi aan bij de Hebban readingchallenge. Twee categorieën zijn hiermee af te vinken: #24, lees een historische roman en #47, lees een boek over een bestaand historisch personage. Wij zorgen in deze februari maand voor een hoop historische tips.

1a8042b151d892efe6808f4d940d9ea7.jpg

De maand van de historische roman: wat kun je verwachten?

Buddyreads: Deze maand hebben we gekozen om samen een historisch boek te lezen, hoe is dat bevallen?

Lijstjes: We laten jullie kennismaken met diverse historische boeken, vertaald en van Nederlandse bodem, en ook historische series komen aan bod.

Serie: We lichten een serie uit, een vol romantiek en avontuur: De Cynster sisters van Stephanie Laurens.

Film versus boek: Deze keer bespreken we Pride and Predjudice / Trots en vooroordeel.




462fdebc5f94c5b93685f788cdac1824.jpgNIEUW NIEUW NIEUW 

We starten deze maand een nieuwe rubriek:  De vrienden van Feelgood over: ….

Lijkt het je leuk om eens mee te werken aan een blog op We Love Feelgood? Dat kan. We plaatsen elke maand een vraag op We Love Feelgood en willen JOUW mening horen! 

Deze keer willen we graag van je weten:

Wat is jouw favoriete historische boek?

Schrijf een kort stukje over jouw favoriet en waarom je die hebt gekozen en stuur dat voor 22 februari naar welovefeelgood@gmail.com . Zet erbij wat je gebruikersnaam is op Hebban en vind je reactie later deze maand terug op onze spot!

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Mocht je niet zo’n enorme fan zijn van historische boeken, geen nood. Naast de artikelen die in het teken staan van de historische roman, komen er ook nog andere boeken aan bod deze maand.

Heb je nog een leuk idee voor de rubriek De vrienden van Feelgood over… Laat het ons dan weten in een reactie.

Denk mee, help mee en werk mee met onze spot! 



Reacties op: Februari: Maand van het historische boek

Meer informatie