Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood door Selfpubbers

op 30 mei 2017 door

Boeken van grote uitgevers komen we al snel tegen, maar tegenwoordig heeft een schrijver niet altijd meer een uitgever nodig. Indie-schrijvers, selfpubbers, het is een term voor schrijvers die hun boeken in eigen beheer uitgeven. Vorig jaar heb ik die stap ook genomen en een eigen chicklit roman uitgegeven. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het moeilijk is om tussen de boeken van de gesettelde uitgevers op te vallen. Het is moeilijk om de juiste kanalen te vinden om aandacht te krijgen. Dat is jammer, want er zijn voldoende feelgoodboeken geschreven door selfpubbers die misschien nooit zullen opvallen, maar wel de moeite waard zijn om te lezen. Daarom willen wij hier meer aandacht aan geven. Afgelopen maand las ik drie boeken van collega selfpubbers en stelde ze ook vragen:

Door Nathalie

De Herkansing – Anneke Kleine Staarman
Carmens relatie is voorbij en ze vlucht naar Maastricht waar ze tijdelijk bij haar vriendin Natascha kan komen wonen. Als snel vindt Carmen een baan bij een advocatenkantoor. Ze leert de knappe advocaat Jasper kennen, maar wil zich niet door hem laten afleiden. En dan stuit ze op een dossier over een zaak waar haar ex en zijn neef bij zijn betrokken. En als er ook nog eens een post-it briefje uit het dossier valt waar haar naam op staat schrikt ze.

De cover ziet er mooi uit en vind ik ook goed bij het verhaal passen.
De schrijfstijl is fijn leesbaar, maar op sommige momenten raakt de vaart eruit, de dialogen duren dan net iets te lang en komen te statisch over, vooral bij de laatste hoofdstukken. Dit is zonde.
Het verhaal is leuk en origineel. De personages zijn gevarieerd neergezet. Door het verhaal blijft er steeds een spanning lopen, wie is die ex van haar en wat is er gebeurd?

De Herkansing is een leuk feelgood boek over nieuwe kansen krijgen.

Voetstappen naar geluk – Angela Stegeman
Annabel en Sven zijn goede vrienden en verliezen hun partners tegelijkertijd door een auto-ongeluk. Ze vinden steun bij elkaar en krijgen een relatie, tot Annabel deze plotsklaps verbreekt.
Door omstandigheden komen ze weer met elkaar in contact en Annabel beseft dat ze een fout heeft gemaakt, maar kan ze dit nog recht zetten?

De cover past heel goed bij de locatie waar het verhaal zich afspeelt, een stranddorp.
De schrijfstijl leest heel fijn en daardoor wil ik vanaf het begin door blijven lezen. De personages zijn goed uitgewerkt en je leert de vriendengroep van Annabel goed kennen.
Het verhaal heeft emotionele gebeurtenissen en laat heel goed zien dat familie en vrienden er voor je kunnen zijn om je te steunen.

Voetstappen naar geluk is een mooi feelgood boek over familie, vriendschap en liefde.

Start spreading the news – Marijke Vos
Lotte en Sophie zijn beste vriendinnen. Als Sophie voor werk in New York zit is Lotte een beetje jaloers. Als ze geen antwoorden op berichtjes krijgt en geen contact gaat ze zich zorgen maken en besluit ook naar New York te gaan. Daar volgt een hilarische roadtrip.

De cover met een koffer erop belooft naast de titel al een reis en past mooi bij het verhaal.
De schrijfstijl leest lekker vlot. Lekker echte chicklit-stijl. Lotte is een leuk personage, ze wil haar beste vriendin zoeken, maar is ook wel lekker naïef. Ze maakt onderweg nieuwe vrienden (die echt meteen een beeld in je hoofd prenten, mooi gedaan).
Verwacht geen serieus verhaal, maar verwacht humor, dit is een echte chicklit.

Start spreading the news is een leuke humoristische chicklit.

c99706e9857786c3c3934b4b28e5bea1.jpg

Lees jij weleens boeken van selfpubbers, en zo ja, wie is jouw favoriete selfpubber?
En wil je meer weten over deze schrijvers? Vanmiddag volgen drie interviews op onze spot.



Reacties op: Feelgood door Selfpubbers

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anneke Kleine Staarman

Anneke Kleine Staarman

Anneke Kleine Staarman werd geboren in Geldrop en verhuisde op 17-jarige leeftij...

Marijke  Vos

Marijke Vos

Marijke Vos (1985) woont en werkt in Brabant. Ze is auteur, vertaler en schrijfd...