Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Interview Jaimie Pisonier

op 22 oktober 2017 door

Gisteren kwam de buddyread online van Vriendschap en liefde van Jaimie Pisonier. Na het lezen werden we heel nieuwsgierig naar haar dus gingen we haar interviewen. Dat lees je hieronder. Heb je hierna zin gekregen om het boek te lezen? Neem dan snel een kijkje bij de buddyread van gisteren!

Waarom heb je ervoor gekozen om je boek zelf uit te brengen?

Ik heb dyslexie en tijdens mijn schrijfcursussen ondervond ik al hoe storend dat voor mijn docenten kon zijn. Daarom koos ik ervoor om mijn boek in eigen beheer uit te geven. Ik zocht een redacteur om mijn manuscript van een laatste spellingscontrole te voorzien. Toen ik deze kost gemaakt had, en omdat ik ervan overtuigd was dat ik nooit een kans zou krijgen bij een uitgever, ging ik zelf op zoek. Ik koos voor printing on demand, zo moest ik zelf geen boeken inkopen. 

Toen begon er een moeilijke tijd. Het kost heel veel energie en geld want je moet ook al je promotie zelf bekostigen. Het is bijna onmogelijk om je boek in de boekhandel te krijgen. Gelukkig zijn er een paar bibliotheken die mijn roman te leen leggen en heb ik een contract met standaard boekhandel en Bol.com. Ik ben heel fier op mezelf dat ik gedaan heb wat ik tot hiertoe bereikt heb. Toch zou ik er niet opnieuw voor kiezen om dit opnieuw te doen, ditmaal ga ik wel bij een uitgeverij. 

Achteraf gezien heb ik wel spijt dat ik met mijn debuut zelfs niet geprobeerd heb om bij een uitgeverij aan te kloppen. De lezers zorgen ervoor dat ik toch met een lach kan terugkijken naar waarom ik met deze reeks begonnen was. Zij zorgen ervoor dat ik verder ga met schrijven. 

Je houdt een blog bij waar ook korte verhalen op staan wat doe je nu liever korte verhalen schrijven of toch een heel boek?

Mijn blog bestaat niet enkel uit korte verhalen. Voor mijn schijfcursussen moest ik met elk genre kennismaken en zodoende staat er van alles op mijn site. Behalve Fantasy, dat genre wil mij maar niet lukken. Meedoen aan de verhalensite van 120 woorden vind ik geweldig leuk! Met exact dat aantal woorden en een opgegeven themawoord een breng ik graag een boodschap aan de lezer over, super!

Heb je speciaal rekening gehouden met het Nederlandse publiek door af en toe Vlaamse woorden te gebruiken? Of is het juist een bewuste keus om juist veel vlaams taalgebruik te gebruiken, moest af en toe een betekenis aan Lore vragen, zoals lavabo. (maar alleen maar leuk )

Neen, ik ben een Vlaamse schijfster, dus ik heb met niemand rekening gehouden. Alhoewel ik dacht dat ik niet TE Vlaams overkwam, kan ik niet verloochenen dat ik Vlaams ben. 

Hoeveel delen komen er nog na dit deel van vriendschap en liefde?

Ik heb genoeg personages. Iedereen is via elkaar gelinkt, dus ik kan er geen specifiek getal opzetten. De reeks kan zo groot worden als ik het zelf laat uitgroeien. Je kan elk boekdeel apart lezen. Elk deel krijgt telkens zijn eigen twee hoofdpersoganes. Je zal hun vrienden wel tegenkomen, maar altijd vanuit de ogen of gedachte van het hoofdpersonage zelf!

Heb je een favoriet boek aller tijden?

Ik heb eigenlijk niet echt een favoriet auteur of boek.

Als kind las ik graag de boekjes van Pietje Puk, daarna die van Tiny en nog later de reeks van de Babysittersclub. Als tiener zocht ik dikwijls in mijn bompa zijn boekenkast de boeken van Konsalik, Danielle steel en Catherine Cookson eruit. Later als jongvolwassene gingen de romans van Rachel Gibson, Linda Leal Miller, Jill Mansell, Kristan Higgings... door mijn handen. Tot er een gezin komt en je langere periode geen tijd of fut hebt om te lezen. Maar sinds kort ben ik mijn schade aan het inhalen en weer aan het lezen gegaan.

We zien je regelmaat reageren op onze spot, heb jij nog leuke aanraders voor de rest van onze volgers?

Ik ben op het moment de serie ‘When Calls the heart’ aan het volgen en de boeken van Stephanie Laurens en Karen Witemeyer aan het lezen. Voor mij was zowel de serie als de boeken nog onbekend. Misschien spreekt dit jullie ook aan om eens te kijken/lezen? Ik lees ondertussen ook de serie ‘Whiskey Creek’ van Brenda Novak. Een boek van Linda Lael Miller verteer ik ook altijd goed. 

Wat betekent feelgood voor jou?

Volgens mij is een feelgood een héél romantisch boekje waar je na het laatste woord van het verhaal mee in zwijm valt met de hoofdpersonages. Waar je een uur na het lezen nog steeds met een happy feeling en een gelukzalige lach op je gezicht rondwandelt.

Is er nog iets wat je echt aan ons wil vertellen als een soort van scoop!

Het enige nieuwtje wat ik met jullie volgers kan delen is dat ik een heel kort kerstverhaaltje ga schrijven. Het gaat over Eva, de zus van Anouk, en Tom, de neef van Thomas, Kelly & Gina. Het dateert van voor het eerste boekdeel en is een opvolging op het al eerder geschreven kortverhaal 'Blijf uit mijn buurt', dat te lezen is op mijn website: jaimiepisonier.weebly.com. Het kerstverhaaltje zal een soort van open einde hebben, maar  Eva & Tom zullen in de loop van de reeks nog in de boeken tevoorschijn komen en de lezer zal zo de stukjes van hun puzzel bij elkaar kunnen leggen. 

Je kunt ook nog steeds haar boek winnen!!
We mogen 3 exemplaren weggeven dus doe mee.
Enige wat je hiervoor hoeft te doen is te reageren op de vraag bij de buddyread van gisteren.


Reacties op: Interview Jaimie Pisonier

Meer informatie

Gerelateerd