Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nationale broer en zus dag: 10 x Zussen

op 30 september 2017 door

Tegenwoordig is er op elke dag wel iets te vieren. Zo is 30 september 2017 Nationale Broer en Zus dag. Een goede reden voor We Love Feelgood om een lijstje te maken met boeken waarin zussen centraal staan.

- door Marieke

63f7e43ea95463d757a1391a95949f3e.jpg

Nora Roberts - Het eiland van de drie zusters trilogie

Nora Roberts mag hier natuurlijk niet ontbreken, met drie boeken (Die tellen we voor het gemak als één) begin ik het lijstje.

Dansen op lucht
Als Nell Channing een nieuw leven begint op een eiland voor de kust van Massachusetts, denkt ze eindelijk veilig te zijn voor haar gewelddadige echtgenoot. Ze gaat werken bij Mia Devlin, wier boekhandel annex café het bruisende centrum van het eiland vormt. Al snel is sheriff Zack Todd er niet meer weg te slaan. Maar net als Nell hem een beetje begint te vertrouwen, wordt ze hardhandig geconfronteerd met haar verleden en met het feit dat het eiland nog steeds zucht onder een vreselijke vloek

Hemel en aarde
Ripley Todd is de zus van de sheriff en tegelijk zijn assistent. Volgens Mia Devlin bezit Ripley, net als zij en haar vriendin Nell, een mysterieuze gave die te maken heeft met het verre verleden, iets waar Ripley zich heftig tegen verzet. Dan komt ­MacAlister Booke naar het eiland om onderzoek te doen naar de legende dat het eiland behekst is. Zijn bemoeienis heeft dramatische gevolgen, niet alleen voor hem, maar ook voor het eiland dat een eeuwenoud geheim verborgen houdt.

Spelen met vuur
Mia Devlin stopt al haar liefde in haar kruidentuinen en haar boekwinkel annex café. Ooit had ze een hartstochtelijke verhouding met Sam Logan, tot hij haar en het eiland verliet. Maar dan duikt Sam ineens weer op. Hij blijkt de nieuwe eigenaar van het enige hotel op het eiland te zijn. Sam probeert de band te herstellen, maar Mia is nog steeds verdrietig en kwaad. Ze wijst zijn toenaderings­pogingen resoluut af, maar voelt dat ze zijn hulp en die van haar ­vriendinnen nodig heeft voor de ultieme krachtmeting met de vloek die het eiland dreigt te verwoesten.

De Jasmijnzussen - Corina Boman

Modefotografe Melanie Sommer is net terug van een werkreis naar Vietnam, het land van haar voorouders, als ze te horen krijgt dat haar verloofde Robert onderweg naar huis een auto-ongeluk heeft gehad en in coma is ­geraakt. Ten einde raad zoekt ze haar overgrootmoeder Hanna op. Hanna merkt hoezeer haar kleindochter met haar lot worstelt en begint voor het eerst iets te vertellen over haar eigen leven. Over haar dramatische jeugd in het exotische Saigon, over het schitterende Berlijn van de jaren twintig en de grote liefde die ze daar vond, over de moeilijke tijden tijdens de oorlog en de nieuwe start die ze daarna maakte als hoedenontwerpster in Parijs. Hanna heeft veel verloren, maar ook oneindig veel gewonnen. Als Melanie dat beseft, weet ze dat haar beste tijd nog steeds voor haar ligt.

Zussen van Versailles - Sally Christie

De koning is na zeven jaar huwelijk zijn echtgenote beu. Er dient met spoed een maîtresse gevonden te worden. Louise, de oudste van de vijf Nesle-zussen, wordt in de armen van de monarch gedirigeerd. Nog drie van haar zussen zullen in het koninklijke bed belanden. In hun gevecht om zowel liefde als macht voeren schandalen, corruptie en haat de boventoon, wat de reputatie van de Franse monarchie voor altijd zal veranderen.

63f7e43ea95463d757a1391a95949f3e.jpg

Het geheim van de zusters - Kate Morton

Riverton Manor, Engeland, 1924. Op de avond van een groot society-feest pleegt de jonge dichter Robbie Hunter zelfmoord. Twee zussen, Hannah en Emmeline Hartford, zijn hier getuigen van; de ene zus is zijn toegewijde bewonderaarster, de andere volgens de geruchten zijn minnares. Na die avond spreken zij elkaar nooit meer. Wat is er gebeurd? De enige die de waarheid kent, is dienstmeid Grace Reeves. En zij doet er alles aan om het gebeurde te vergeten. Maar als er na zeventig jaar een film wordt gemaakt over die veelbesproken avond, komen oude herinneringen weer boven en wordt het steeds moeilijker om geheimen verborgen te houden. 

Zussen - Freya North

Ondanks hun turbulente jeugd vinden Pip, Fen en Cat McCabe zichzelf drie normale meiden. Hoewel hun moeder ervandoor ging met een cowboy uit Denver toen de drie zusjes nog klein waren, en ze opgroeiden bij hun excentrieke oom Django, zijn ze toch maar mooi goed terechtgekomen. Pip is inmiddels stiefmoeder van de tienjarige Tom, Fen is zelf net moeder geworden en Cat is teruggekeerd naar Engeland om een gezinnetje te stichten. Een rustige periode lijkt te zijn aangebroken voor de drie dertigers. Maar op de vijfenzeventigste verjaardag van hun oom komt een onverwachte gast opdagen. Oude familiegeheimen worden onthuld, en sommige daarvan slaan in als een bom. De zussen moeten alle drie een manier vinden om hiermee om te gaan, én tegelijkertijd oppassen dat dit hun relaties niet in gevaar brengt.

Zussen voor altijd - Erica James

Erica James is een voortreffelijk schrijfster en heeft met Zussen voor altijd een heerlijk boek geschreven. 
Womans Weekly Harriet Swift heeft haar leventje perfect op orde: ze is 32, heeft een goede baan, een leuke flat en een nieuwe vriend. Dat verandert in één klap als haar enige zus en hartsvriendin, Felicity, omkomt bij een afschuwelijk ongeluk. Als voogd van Felicitys twee jonge kinderen voelt Harriet zich genoodzaakt haar geordende, stadse leventje achter zich te laten. Ze keert terug naar haar ouderlijk dorp om de hulp van haar ouders in te schakelen. Haar leven wordt nog verder op z'n kop gezet als ze erachter komt dat Felicity meer geheimen had dan ze kon vermoeden. 

Zussen - Danielle Steel

Vier zussen leiden elk hun eigen succesvolle leven. Candy is het eenentwintigjarige internationale supermodel, haar zus Tammy is producer voor een succesvolle televisieshow, Sabrina is een ambitieuze advocate en Annie een kunstenares in Florence. Een verschrikkelijke gebeurtenis brengt hen samen in een appartementje in New York. Er begint een nieuw hoofdstuk in hun leven. Samen staan ze sterk, maar naarmate de tijd verstrijkt, zijn ze gedwongen verder te kijken, naar een hoopvolle toekomst.

63f7e43ea95463d757a1391a95949f3e.jpg

De erfenis van de zussen - Katherine Webb

Twee zussen, een hartverscheurend geheim en een verleden dat niet verborgen kan blijven... Tijdens een bitterkoude winter keren Erica en Beth Calcott terug naar Storton Manor, het landhuis dat ze van hun oma hebben geërfd. Het is een groots en indrukwekkend huis waar de zusjes jarenlang hun zomervakantie hebben doorgebracht. Tijdens het uitzoeken van haar oma's spullen wordt Erica overspoeld door herinneringen uit hun kinderjaren en aan haar neefje Henry, die op het landgoed spoorloos is verdwenen. Erica zet alles op alles om te achterhalen wat er met Henry is gebeurd, zodat de zussen eindelijk het verleden achter zich kunnen laten. Erica ontdekt nog meer: een familiegeheim dat terugleidt naar het meedogenloze pioniersleven in de Verenigde Staten in het begin van de 20e eeuw. Wanneer heden en verleden samenkomen, moeten Erica en Beth de gevolgen van enkele schokkende ontdekkingen onder ogen zien.

Twee zusjes - Kristin Hannah

Meghann is een succesvol echtscheidingsadvocaat. Jaren geleden werd zij door een ruzie met haar stiefvader gedwongen tot een hartverscheurende keuze waarmee ze de liefde van haar zus Claire verspeelde. Inmiddels gelooft Meghann helemaal niet meer in liefde en vriendschap. 
Claire is voor de eerste keer in haar leven verliefd. Terwijl haar trouwdag nadert, neemt zij contact op met haar zus. Na meer dan twintig jaar zullen Meghann en Claire - die denken niets meer met elkaar gemeen te hebben - elkaar eindelijk weer zien. De moeilijke jeugd die zij samen deelden is echter nog lang niet vergeten.

Tussen zussen - Cathy Kelly

Cassie doet al haar hele leven alles perfect: zorgen voor de kinderen, haar man alle aandacht geven, de plichtsgetrouwe schoondochter zijn. Maar nu is ze zo moe dat ze ‘de vijf in de klok’ steeds vroeger op de dag laat aanbreken…

Haar zus Coco daarentegen geniet met volle teugen van haar vrijheid. Mannen maken de dingen alleen maar gecompliceerd, vindt ze. Tot ze iemand uit het verleden tegen het lijf loopt, met alle verwarring van dien…

Pearl, de oma van Cassie en Coco, die voor hen heeft gezorgd sinds hun moeder hen in de steek liet toen ze nog heel klein waren, probeert de zusjes te helpen waar ze maar kan, maar ze wordt zelf geplaagd door twijfel over een beslissing die ze jaren geleden nam. Kunnen deze drie zo heel verschillende vrouwen de pijn van het verleden overwinnen en weer openstaan voor nieuwe liefdes?

63f7e43ea95463d757a1391a95949f3e.jpg

Deze titels zijn slechts een selectie van heel veel boeken over zussen. Is er een boek over zussen die ertussen had moeten staan? Laat het ons weten in een reactie.



Reacties op: Nationale broer en zus dag: 10 x Zussen

Meer informatie

Gerelateerd