Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Deze feelgoodtoppers verschijnen in november

op 30 oktober 2017 door

Wat verschijnen er weer prachtge boeken in november! We hebben er een aantal voor jullie op een rijtje gezet. Voor welk boek rennen jullie naar de boekhandel of zou je heel graag in je schoen krijgen als de Sint straks weer in het land is?

1. De wegen van de macht (Deel 5 in de Clifton-serie)Jeffrey Archer

Een meeslepend epos over een invloedrijke familie met een groot geheim en vele rivalen die uit zijn op hun ondergang. Voor de lezers van de boeken van Ken Follett.

Tegen de achtergrond van wereldoorlogen, politieke schandalen en maatschappelijke onrust proberen opeenvolgende generaties van de familie Clifton hun weg te vinden. In een verhaal dat decennia en continenten omspant, laat Jeffrey Archer je meeleven met hun lotgevallen en brengt hij op grandioze wijze een voorbij tijdperk tot leven.

Harry Clifton probeert zijn naam als gevierd auteur in te zetten om een door Stalin verbannen Russische schrijver te redden, maar riskeert daarmee wel zijn leven. Zijn vrouw Emily heeft haar handen vol aan haar eigen problemen: de raad van bestuur van Barrington Shipping is op zoek naar een zondebok voor een financieel drama, en haar aartsrivale Lady Virginia Fenwick zet alles op alles om haar onderuit te halen. Harry en Emily’s zoon Sebastian lijkt het voor de wind te gaan: zijn ster als bankier is rijzende en hij staat op het punt te trouwen met een rijke Amerikaanse. Maar dan duikt Adrian Sloane weer op, en verblind door jaloezie op Sebastians succes schuwt hij geen enkel middel om hem het leven onmogelijk te maken.

2. Hoe tem je een miljonairJessica Clare

Edie is een veeleisende kattentherapeut die het niet zo op mensen heeft. Magnus is een controlfreak die fortuin heeft gemaakt als game-ontwikkelaar. Als ze elkaar ontmoeten op het gemaskerde bal voor de verloving van hun vrienden Gretchen en Hunter, is de afkeer wederzijds. Helaas voor hen – en iedereen om hen heen – zitten ze door de voorbereidingen voor het huwelijk nog wel een tijdje met elkaar opgescheept.

Maar als Magnus’ jongere broer valt voor Edies zus, smeekt hij zijn broer om hulp om haar voor zich te winnen. Als Magnus de kattige Edie kan bezighouden, heeft zijn broer tijd om haar zus te verleiden. Natuurlijk is Magnus totaal niet geïnteresseerd, maar Edie is… intrigerend. En koppig. En slim. En sexy. En misschien hebben ze toch meer met elkaar gemeen dan ze dachten…

3. Water rond DostieGerda van Wageningen

'Water rond Dostie' is het derde en laatste deel in de Dostie-trilogie van Gerda van Wageningen. Het water komt hoofdpersoon Anneke van der Velde in deze roman aan de lippen te staan. De Duitse bezetter besluit namelijk de Nederlandse kust onder water te zetten, waardoor ook Dostie moet worden geëvacueerd. Er wacht de bewoners een ongewisse toekomst. Wanneer kunnen ze terug? Kunnen ze überhaupt nog terug?

4. Diep waterGreetje van den Berg

Nadat Madeleine is hertrouwd en een kindje heeft gekregen met haar nieuwe man, ziet ze dat haar dochter Franca problemen krijgt op school. In overleg met haar gymleraar gaat Franca op kickboksen om weerbaarder te worden. Algauw krijgt ze de smaak te pakken. Terwijl Franca met haar talent en doorzettingsvermogen steeds meer geobsedeerd raakt door de sport, vervreemdt ze ook steeds meer van Madeleine, die dat met lede ogen aanziet. 'Diep water' van Greetje van den Berg is een prachtige roman over het vermogen om fysieke én mentale klappen op te vangen.

5. Het geheim van Chateau d´EpinesMelanie Dobson

'Het geheim van Chateau d'Epines' van Melanie Dobson vertelt het spannende en meeslepende verhaal van een jonge Franse vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog haar leven riskeert om verzetsstrijders te verbergen in een gangenstelsel onder het landgoed waar zij woont. Zeventig jaar later zoekt haar kleindochter haar toevlucht tot het landgoed om een relatiebreuk te ontvluchten en aan een oorlogsdocumentaire te werken. Ze is geschokt wanneer ze ontdekt welke rol het familiehuis in de oorlog gespeeld heeft. Maar als ze het gangenstelsel onder het landgoed begint te verkennen, ontdekt ze dat haar oma nog veel meer geheimen heeft bewaard.

Melanie Dobson verweeft in haar boeken het verleden en het heden met elkaar. Eerder schreef zij 'De tragedie van Ladenbrooke Manor.'

6. Morgen is alles andersJosé Vriens

Een nieuwe baan, een nieuw huis en nieuw leven: net als Carmen en haar man een goede basis hebben gelegd voor hun gezamenlijke toekomst en ze in verwachting raakt, krijgt haar man een ongeluk en overlijdt. Carmen probeert, omdat ze niet anders kan, haar leven in haar eentje op de rit te krijgen. Ze bevalt van een gezond kindje en vindt langzaam haar weg. Op de achtergrond is echter altijd een jeugdliefde van haar aanwezig. Zij wil niets van hem weten, maar hij wel alles van haar.

7. Ode aan de LiefdeDirk Zeelenberg

Ontroerende, hilarische en herkenbare verhalen over geluk in de liefde.

'Als acteur in Divorce kwam ik tot mijn vreugde in de meest opmerkelijke situaties terecht. Maar als trouwambtenaar ontdekte ik dat het echte leven daar nog een flinke schep bovenop blijkt te doen. Schoonloeders, familieschandalen, last minute afzeggingen en verrassingshuwelijken, ik heb het allemaal meegemaakt. Ik deed het bijna in m'n broek van het lachen en hield het niet droog van ontroering. Maar bovenal heb ik meegeleefd en genoten. De buitengewoon persoonlijke verhalen over de liefde en het leven hebben me zonder uitzondering geïnspireerd en vooral tot op het bot geraakt. Waar ik dankbaar voor en trots op ben. Daarom vind ik dat ik ze niet voor mezelf mag houden.' 

In Ode aan de liefde geeft Dirk Zeelenberg een kijkje achter de schermen van (trouw)minnend Nederland met liefdevolle, ontroerende, pijnlijke, opmerkelijke, grappige, hilarische maar vooral herkenbare verhalen over familie, vertrouwen, ruzie, hoop, ziekte, vriendschap, dromen, twijfel en natuurlijk het ja-woord. 

Hoewel het grote publiek Dirk Zeelenberg kent als acteur, is het voltrekken van huwelijken zijn grote passie geworden. Niet alleen zijn eerste boek Niet bepaald een succesverhaal (65.000 verkochte exemplaren), maar ook de talloze speeches die hij als trouwambtenaar schreef, zijn van zijn hand. 

8. Dansen in de regenSimone Foekens

Pas na de dood van haar ziekelijke, negatief ingestelde moeder, beseft Minne hoezeer haar leven jarenlang door haar bepaald is. Nu ze al lang en breed volwassen is - Minne is begin dertig - moet ze leren haar eigen keuzes te maken en haar eigen weg te kiezen. Dat heeft ze nooit eerder hoeven doen. Gaandeweg leert ze genieten van het leven, ook al is het niet perfect. 'Dansen in de regen' van Simone Foekens is een prachtige roman over wat het betekent om waarlijk vrij te zijn.

9. Society affairesSylvia Day

Sebastien, zoon van een graaf, is kapitein op een piratenschip. Op een van de schepen die hij entert, ontmoet hij een vrouw die zegt voorbestemd te zijn om met hem te trouwen.

Lucien zit achter Lady Julienne aan, niet wetende dat haar verdwenen broer zijn grootste schuldeiser is. Verkleed als man lapt Julienne alle regels van negentiende-eeuws Engeland aan haar laars om haar broer te vinden.
Hugh wil liever feesten dan verantwoordelijkheid nemen. En hij wil al helemaal niets te maken hebben met die vreemde hertogin. Tot hij erachter komt dat die wel een erg verleidelijke dochter heeft.
Sebastien, Lucien en Hugh zijn rebellen. Maar door de juiste vrouw kan elke bad boy getemd worden.

10. Onweerstaanbaar Rebecca Yarros

'Onweerstaanbaar' van Rebecca Yarros is het laatste deel in de serie 'Flight & Glory'. Dit boek heeft dezelfde hoofdpersonen uit het eerste deel, 'Onverminderd'. Josh en Ember hebben samen veel doorstaan: afstand, verdriet, het zware militaire leven. Dat alles heeft Ember nooit echt gewild, want nadat haar vader is omgekomen in Afghanistan heeft zich een angst in haar genesteld die er met geen stok valt uit te slaan. Het laatste wat ze dan ook wil is Josh naar Afghanistan vertrekken, en dat is precies wat er in 'Onweerstaanbaar' gebeurt. Rebecca Yarros weet als vrouw van een militair als geen ander hoe dat is en beschrijft het prachtig invoelend.

11. Hartslag Gail Mchugh

Emily Cooper heeft eindelijk ingezien dat haar relatie met de manipulatieve Dillon niet goed voor haar is. Ze durft nu haar ware gevoelens onder ogen te zien: ze houdt van Gavin. Ze is bereid alles op het spel te zetten om de liefde van haar leven terug te winnen. Ze blaast haar geplande huwelijk met Dillon af en gaat op zoek naar Gavin in de hoop dat het nog niet te laat is. Ondertussen is Dillon niet van plan Emily zonder slag of stoot te laten gaan…

Het steamy vervolg op internationale bestseller Tweestrijd.

12, Land van belofteLynn Austin

In Land van belofte van bestsellerauteur Lynn Austin voelen de zussen Rebecca en Flora Hawes zich bekneld in het Victoriaanse Chicago van 1892. Ze verlangen naar avontuur en verruilen hun vertrouwde thuis voor de Sinaï-woestijn, waar ze op zoek gaan naar een belangrijk bijbels manuscript.

Vergezeld door hun ietwat sombere butler Soren Petersen en Kate Rafferty, een straatmeisje dat dienst doet als kamenierster, gaan de twee vrouwen op zoek naar een belangrijk Bijbelmanuscript. Als hun reis gevaarlijk en onzekerder wordt, halen de vier reizigers herinneringen op aan de gebeurtenissen die hen hebben gemaakt tot wie ze zijn, en de omstandigheden die hen naar deze plaats hebben geleid.

Lynn Austin is een populaire auteur van voornamelijk historische romans. In Nederland zijn al meer dan 400.000 exemplaren van haar boeken verkocht. Eerder schreef ze onder andere 'Eva's dochters', 'De boomgaard' en 'Dochters van de kust'.

 



Reacties op: Deze feelgoodtoppers verschijnen in november

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jeffrey Archer

Jeffrey Archer

Jeffrey Archer werd in 1940 geboren. Na zijn middelbare school studeerde hij voo...

Jessica Clare

Jessica Clare

Jessica Clare is een Amerikaanse bestsellerauteur die onder drie namen...

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen is een Nederlandse schrijfster van romantische en hist...

Greetje van den Berg

Greetje van den Berg

Greetje van den Berg is een Nederlandse romanschrijfster. Van den Berg studeerde...

José Vriens

José Vriens

Lezen heb ik altijd al gedaan, schrijven eveneens, maar echt iets met dat schrij...