Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Weekendje weg in Rome met een liefde in Rome

op 23 februari 2017 door

Een liefde in Rome

Er stond een weekendje Rome op de planning,  dat was een mooie gelegenheid om het boek Een liefde in Rome te lezen en mee te nemen.

Het boek had ik net voordat ik wegging al opengeslagen, verder gelezen op het vliegveld en in het vliegtuig, zodat ik al een beetje wist waar het over ging. Handig dat er een hele mooie getekende kaart van Rome in zat, met nog handiger achterin een woordenlijst.                         

Nu is Rome al een fantastische stad, met hele mooie gebouwen en lekkere ijsjes. Maar door dit boek van Mark Lamprell daar mee naar toe te nemen, is het verhaal nog mooier en heb je echt het idee dat hij je meeneemt met de avonturen die Alice, Meg en Alec, Constanze en Lizzie.

Dit boek is een ode aan de stad Rome, je word echt meegenomen naar plekken waar je anders misschien niet heen zou gaan, maar ook van de plaatsen waar je anders ook zeker heen zou zoals het Vaticaan ga je er anders tegenaan kijken.                                

Zoals dat August Alice meeneemt naar het Vaticaan en hij haar een trucje leert op het Sint-Pietersplein, daardoor ga je zelf ook anders kijken naar het plein, Al is dit plein en het Vaticaan sowieso de moeite om een bezoekje aan te brengen.

f033924ce6dcaf7f20105741cf1e9384.jpgAl ben ik natuurlijk niet naar alle plekken gegaan in dit boek, heb ik het meeste wel gezien en mede door het boek herken je toch meer in Rome en van de stad zelf, dan uit je gewone reisgids, die je natuurlijk ook mee moet nemen, om niet te verdwalen in de soms kleine en nauwe straatjes.

Ook staan er stukjes over de geschiedenis van bepaalde gebouwen in, die je nieuwsgierig maken of het echt klopt, waardoor je dat juist wilt onderzoeken of het klopt. Dat is juist het leuke van dit boek, dat je Rome door andere ogen bekijkt en er een hoop van leert.                   

Ander leuk pluspuntje aan het boek zijn de citaten waar elk hoofdstuk mee begint zoals De ziel wordt gekleurd door uw denkbeelden Marcus Aurelius

Kortom gewoon een boek wat lekker wegleest, waar je nog wat van leert ook, en een aanrader is voor de hebbanreadingchallenge van dit jaar.

Door Renate



Reacties op: Weekendje weg in Rome met een liefde in Rome

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mark Lamprell

Mark Lamprell

Mark Lamprell werkt in de televisie- en filmwereld. Hij schreef o.a. Babe: Pig i...