Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boeken die ons hart sneller laten kloppen

op 14 februari 2018 door

Het is 14 februari, valentijnsdag! Voor degenen die vandaag geen date hebben of geen zin/tijd hebben om met zijn s.o. op de bank te kruipen hebben wij de oplossing: wij delen onze favoriete romantische YA's! Duik in bed of op de bank met één van deze boeken en zwijmel lekker weg... 

Simon vs. De verwachtingen van de rest van de wereld 

Tinke: Er is maar één boek dat zo lief is, dat boek is Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld. Op dit boek wordt jezelf gewoon verliefd. Ik heb gehuild om dit boek, ik heb ervan genoten. Liefde speelt hier zo'n grote rol en je gaat echt houden van Simon. Ik hou van dit boek het heeft passie en je leeft zo mee. Dankje Becky Albertalli, je hebt een fantastisch boek geschreven. 

Hof van Doorns en Rozen 

Audrey: Deze serie is waarschijnlijk een van de meest romantische boeken om tijdens de valentijnsweek te lezen. Sarah J. Maas is de queen van sexy personages en zeker in boek twee Hof van Mist en Woede, laat ze elke lezer zwijmelen bij Rhysand. Heb je deze serie nog niet opgepakt? Dan moet je deze zeker eens proberen. Nu is dan ook het perfecte moment! 

Twilight 

Audrey: Mijn all time favourite is nog steeds Twilight van Stephenie Meyer . Het is dé cliché, maar het is zo geweldig om te lezen als je valentijnsdag alleen doorbrengt. Aan Edwards romantiek kan niemand tippen. Ik kan me dus geen beter boek voorstellen. Lees het nog eens opnieuw, ook al heb je dat al honderd keer gedaan. 

Soulmates (Het verhaal van...)

Merel: De Soulmates-serie is de serie waardoor ik weer een beetje uit een leessleur kwam (na ongeveer twee jaar... Bedankt Elke!). Het heeft een beetje een fantasy-randje maar is vooral erg romantisch op een 'jonge' manier. Mijn favoriet is denk ik Het verhaal van Sky of Het verhaal van Phoenix. Geef het eens een kans, je bent er zo doorheen!

Anna & de French Kiss

Claudia: Dit is een boek dat ook zeker niet mag ontbreken op deze lijst. Het verhaal speelt zich af in Parijs, dat alleen belooft al een mega romantisch boek te worden. En dan zit het boek ook nog vol met romantische, knappe jongens. Het boek is zo lief en schattig, je wordt er helemaal happy van! Na dit boek gelezen te hebben wil je niemand anders dan de leuke Étienne. 

The Fault in our Stars

Merel: Deze kunnen we absoluut niet vergeten in deze lijst! De liefde tussen Hazel en Gus is perfect om bij weg te zwijmelen en de schrijfstijl van John Green is geweldig. Een absolute must-read op Valentijn, of haal je crush over (of in de meeste gevallen, een bak popcorn) om de film mee te kijken.

Eleanor & Park

Brechtje: Ik vind dat dit boek ook zeker in dit rijtje thuishoort! Een verhaal over twee buitenbeentjes, op hun eigen manier verschillend, die verliefd op elkaar worden en ondanks hun onzekerheden en moeilijke thuissituaties toch iets proberen op te bouwen. De manier waarop Rainbow Rowell de relatie en gebeurtenissen opbouwt vind ik zo mooi! Mocht je nog leuk, realistisch en lief Valentijnsboek zoeken, dan is Eleanor & Park echt een aanrader!

7ebddbdc7838d8e90a8f0dca9b410661.jpg

Wat zijn jouw plannen op valentijnsdag? 



Reacties op: Boeken die ons hart sneller laten kloppen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Becky Albertalli

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest...

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer woont met haar man en drie zonen in Phoenix, Arizona. Ze studeer...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins is een Amerikaanse auteur van YA-romans. Ze werkte eerder als ...

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell (1973) werkt als journalist en columnist voor een krant in Nebras...