Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Music Monday #5

op 18 december 2017 door

De adventkalenders zijn, indien ze niet al opgegeten zijn, bijna leeg en de dagen tot kerst zijn op twee handen te telllen. Bovendien is het weer maandag en dat betekent een nieuwe Music Monday waarin we uitgedaagd worden liedjes aan boeken te koppelen. Deze week is het Kayleigh's beurt om deze 'kerstige' uitdaging van Iris aan te gaan!  

1. All I want for christmas - Mariah Carey 

Romantiek en sterk naar iemand verlangen staan voor mij in dit lied centraal, daarom vond ik het ook heel goed Anna & de French Kiss passen! Anna zit al in een relatie, maar wil toch niets liever dan bij St. Clair zijn. En ik denk zomaar dat Anna het prima zou vinden om hem onder de kerstboom te krijgen, als je snapt wat ik bedoel! 

2. Let it snow - Michael Bublé 

Niet erg origineel, maar hier gaan mijn gedachtes natuurlijk meteen uit naar Let it snow!  De kerstige sfeer, de romantiek en de losse schrijfstijl: voor mij is het de perfecte match 

3. Happy Xmas (war is over) John lennon 

Op de een of andere manier moet ik bij dit liedje aan Samensmelting, het laatste deel van de Divergent trilogie, denken. Het liedje wil het vechten laten stoppen, en dat is precies wat er gebeurt aan het einde van dit boek. Er is vrede, waar hard voor gevochten is. Het einde van dit boek moest me toen écht aan dit liedje herinneren! 

4. Last christmas - Wham! 

Dit moet me 100% aan het moment waarop Katniss Peeta boven Gale verkiest denken in De hongerspelenGale is gekwetst en wilt verder gaan met zijn leven. Hij geeft zijn hart niet meer aan een persoon die hem toch heeft laten vallen, en dat is precies waar dit liedje me aan doet herinneren.

5. Have yourself a merry little christmas - Judy Garland 

Het sprookje van Peter pan, is het eerste wat in me op komt. 'From now on, your troubles will be out of sight' geeft me door dat mysterieuze maar toch sprookjesachtige liedje echte Peter pan feels! 

Dit was de music monday alweer, wat vonden jullie ervan? Welke boeken kwamen in jullie op bij het zien van deze liedjes? Laat het vooral achter in de reacties! 

Geschreven door: Kayleigh



Reacties op: Music Monday #5

Meer informatie

Gerelateerd