Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tag Thursday: Book Blogger Confession Tag

op 28 september 2017 door

En het is alweer donderdag! Wat gaat de tijd toch snel. Dit betekent weer een Tag Thursday. Deze donderdag is dat de ‘Book Blogger Confession Tag’. Dit zijn 10 vragen waarbij wij onze ‘boekzonden’ aan jullie opbiechten. Veel plezier (of pijn ;)) met lezen!

1. Welk boek, heb jij voor het laatste, niet uitgelezen?

Maud: Nou eigenlijk zijn dat er best wel wat. Ik ben ze allemaal nog half aan het lezen. Nr 1 is Millenium 1 hier ben ik op vakantie aan begonnen, maar thuis ben ik ergens anders in begonnen. Nr 2 is Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum. Ook deze heb ik aan de kant gelegd. Ik heb nog een hele hoop waar ik in ben begonnen maar als ik deze ook allemaal moet opnoemen. Dus ik houd het bij deze twee; het zijn de meest recente.

2. Wat is jouw 'Guilty pleasure boek'?

Audrey: Voor mij is dat absoluut een boek van het genre New Adult. Die luchtige en toch diepgaande boeken zijn mijn perfecte afleiding in periodes zoals de examens. Ik hou ontzettend veel van de boeken van Jennifer L. Armentrout. Van haar is mijn ultieme favoriet van het moment toch wel Half-Blood, uit de Engelse Covenant-serie.

3. Welk boek haat jij met passie?

Claudia: Ik heb een enorme hekel aan het boek Hush Hush van Becca Fitzpatrick. De zeer onrealistische insta-love, een ontzettend naïef hoofdpersonage en de plot was zeker ook niet goed. Dit is echt het grootste voorbeeld van een boek dat ik erg slecht vond, en ik kan hier heel lang over doorpraten.

4. Welk boek wil jij in de zee gooien?

Brechtje: voor mij is dat Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han. Dat boek is gewoon niet mijn ding, denk ik. Ik vind het kinderlijk geschreven, langzaam op gang komen, en het verhaal pakt me niet. Ik ben vorig jaar september begonnen met lezen, maar iets na de helft van het boek uit frustratie gestopt. Ik denk niet dat ik hem ooit nog uit ga lezen...

5. Welk boek heb jij het meeste gelezen?

Kayleigh: De hongerspelen van Suzanne Collins! Ik denk dat ik de serie inmiddels 5 keer gelezen heb en nog steeds vind ik de boeken ge-wel-dig! Wij gaan altijd met de auto op vakantie, dus ik heb elk jaar genoeg tijd om de drie boeken uit te lezen tijdens de autorit. Een van de redenen waarom ik de boeken zovaak gelezen heb? Finnick! 

6. Welk boek zou jij vreselijk vinden om cadeau te krijgen?

Kayleigh: Geen boek in het speciaal, maar een bepaald soort boek: hardcovers. Aangezien ik erg veel paperbacks in mijn boekenkast heb staan en bepaalde series waarvan ik nog 1 deel mis, is het vreselijk om hardcovers te krijgen! Ja, de boeken zijn mooi en blijven ook langer zo, maar ook als ik het eerste deel van een serie in hardcover krijg denk ik alleen bij mezelf: 'Super mooi! Bedankt voor het veel te dure kado, dankzij jouw aankoop zal ik de andere 4 delen dus ook voor een onbetaalbare prijs moeten kopen... Maar toch bedankt!' 

7. Zonder welk boek zou jij niet kunnen leven?

Merel: And then there were none van Agatha Christie, ik denk er bijna elke dag aan! Het verhaal greep me vanaf de eerste seconde en ik heb het meteen zo'n drie keer gelezen, plus de miniserie twee keer gekeken. Ik raad het dan ook iedereen aan! Ook zonder Harry Potter zou ik overigens niet kunnen leven, want ik denk dat mijn leven er heel anders uit had gezien als dat boek niet was uitgekomen! Dan had ik waarschijnlijk ook niet zo moeten huilen op mijn twaalfde verjaardag, omdat ik dat hele jaar geen enkele Zweinstein brief in de bus had gekregen... 

8. Welk boek maakt je erg gefrustreerd?

Audrey: Op dit moment is dat eigenlijk There's someone inside your house van Stephanie Perkins. Er was zo veel mis met dat boek en wat dat was ga je natuurlijk kunnen lezen in de Yay-or-Nay komend weekend. Ik haatte bijna alles aan het boek en ik was heel gefrustreerd tijdens het lezen. Meestal heb ik nooit zo'n dingen erg voor, maar nu kon ik echt niet anders...

9. Om welk boek heb jij het meeste gehuild?

Maud: Ik heb het meeste gehuild om All the Bright Places oftewel Waar het Licht is. Ik had hem gekocht in Berlijn. En later mee genomen op vakantie. Ik wist niet dat het een tranentrekker was. Maar echt ik lag in een ligbed aan het zwembad te huilen. Wauw wat een goed en mooi boek. Ik heb hier meerdere keren al om moeten huilen. En ik ben zeker van plan om hem nog vaker te gaan lezen.

10. Wat vind jij de lelijkste cover?

Elke: Pfft, dit vind ik zo'n moeilijke vraag. Er bestaat eigenlijk geen lelijke cover, want 'beauty is in the eye of the beholder'. Oftewel: het ligt allemaal aan smaak. Als ik iets niet mooi vind, kan een ander het juist prachtig vinden. Op een reemde manier vind ik de cover van Een Weeffout in Onze Sterren van John Green helemaal niet mooi. Ik vind de titel heel vreemd geplaatst en de sterrenhemel op de achtergrond is ontzettend saai. Ook vind ik de nieuwe covers van De Glazen Troon serie van Sarah J. Maas niet zo mooi, en ook vooral niet dat ze allemaal dezelfde cover hebben. Er zijn uiteindelijk een hoop covers die ik niet mooi vind, maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke smaak. Er bestaat niet echt een lelijke cover. 

Dit was alweer de tag thursday van vandaag, wij hopen dat jullie het leuk vonden en tot volgende week! (P.s. jullie mogen hem ook invullen!) (P.s.s. Brechtje en Merel draaien een proefmaandje met ons mee)



Reacties op: Tag Thursday: Book Blogger Confession Tag

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins is een Amerikaanse auteur van YA-romans. Ze werkte eerder als ...

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz is de schrijver van het veelgeprezen en bekroonde bo...

Jennifer Niven

Jennifer Niven

Jennifer Niven schreef eerder voor volwassenen. Waar het licht is is haar eerste...

Stieg Larsson

Stieg Larsson

Lang voordat de journalist Stieg Larsson (Karl Stig-Erland Larsson, 1954-2004) d...

Suzanne Collins

Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is de bestsellerauteur van de succesvolle trilogie The Hu...

Veronica Roth

Veronica Roth

Veronica Roth (1988) is de wereldwijde bestsellerauteur van de Divergent-serie. ...