Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees- en blogdipje

op 18 maart 2018 door


Vorige week verscheen het Boekbloggers Overzicht 2018.
Ook mijn blog werd besproken:

Hebbanist Tau is fanatiek aan het bloggen op haar Hebban Boekenblog World of Tau.
Een leuk onderdeel is de rubriek ‘Quote discussie’, waar de blogger boekgerelateerde quotes voorlegt ter discussie.
In andere posts worden boeken op een persoonlijke manier besproken en ook hier zorgt Tau er altijd voor dat er een leuk gesprek op gang komt in de reacties.
De nodige creativiteit ontbreekt ook niet, want de blogger strooit graag met rijmwoorden en eigen gedichten.
Een blog met huiskamergevoel!

Daar waar sommigen eerder gaan voor flitsend, professioneel, ... is het inderdaad steeds mijn bedoeling geweest om eerder een huiskamergevoel te creëren op deze blog: een plek waar het gezellig vertoeven is en waar iedereen uitgenodigd wordt om zijn/haar mening te geven en om met elkaar te interageren (uiteraard met respect voor elkaars mening).
Blij dat ik in mijn opzet geslaagd ben :-)
Uiteraard was dit niet mogelijk geweest zonder al jullie leuke bijdragen! Waarvoor dank ;-)


Het ‘fanatieke’ bloggen is er de laatste dagen wat bij ingeschoten.
Na gedurende enkele weken een serieuze leesdip gehad te hebben, zit ik nu zowaar in een kleine blogdip.
Aan ideeën voor blogartikels heb ik zeker geen gebrek. Maar drukke werkdagen en privé-omstandigheden zorgen er voor dat ik mijn vrije tijd momenteel vaak liever al lezend doorbreng dan al bloggend. Nog even verder herbronnen zodat ik er nadien weer volop in kan vliegen!


Wintervoorraad
5d84fda3ccd02d7a3844dd96738c561d.jpgLeesvoer heb ik in ieder geval in overvloed. Dat konden jullie al lezen toen ik onlangs over mijn nieuwe wintervoorraad vertelde.
Intussen is het eerste boek gelezen en goed bevonden. ‘Central Park’ van Guillaume Musso is een spannende pageturner die erin geslaagd is mij uit mijn leesdip te trekken. ‘k Ben nu nog meer benieuwd geworden naar de andere boeken van deze auteur! Wordt vervolgd.

Momenteel ben ik in drie andere boeken uit deze voorraad begonnen: House of Furies, The curious incident of the dog in the night-time & De kracht van het tweetal.


Recensies
Van elk gelezen boek een recensie schrijven was mijn goede voornemen dit jaar. Ondanks de kleine achterstand die nog steeds bestaat, ben ik vastbesloten om dit toch proberen tot een goed einde te brengen.

De voorbije weken verschenen deze recensies:


Rond beide boeken over hoogsensitiviteit verschenen er ook 2 artikels: namelijk hier en hier.
Het boek van Jean-Paul Sartre gaf aanleiding tot een artikel over Lot of toeval?
Allebei interessante thema’s, dus als je graag nog zaken toevoegt aan de discussie, altijd welkom!


Nederlands vs. Vlaams

Een andere boeiende discussie ontwikkelde zich de voorbije dagen naar aanleiding van de blogs van Gigi, Hetty en Nathalie.
In het artikel Wat wij zagen in de bek van het gegeven paard op de We Love Lit-blogspot schreven Gigi en Hetty hun bevindingen over het boekenweekgeschenk ‘Gezien de feiten’ van de Belgische schrijfster Griet Op de Beeck. De Nederlandstalige en de Friese versie van dit boekje werden onder de loep genomen en besproken. In de discussie die volgde op het artikel kwamen ook de verschillen tussen het taalgebruik van Nederlanders en Belgen aan bod.
Dit leidde tot heel wat boeiende reacties en zelfs een blogartikel van Nathalie: Een blog over taal … of toch niet? 

Wil je jouw mening over dit interessante onderwerp ook eens kwijt?
Ga dan zeker eens kijken naar beide artikels en neem deel aan de levendige discussie!



Reacties op: Lees- en blogdipje

Meer informatie