Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Battle of the Books - YA Style

op 10 juli 2021 door

Met het EK achter de rug (we hebben het er niet meer over) is er weer ruimte voor de echt belangrijke dingen...BOEKEN! En om dan toch een beetje in de richting van een competitie te blijven, waarom geen battle of the books? Waar echte strijders het tegen elkaar opnemen in een één-op-één race waarbij eigenlijk iedere 'verliezer' nog steeds een winnaar is!

Dit artikel is geschreven door Kimberly

Speluitleg

Iedere 2 weken, op zaterdag, zal een artikel geplaatst worden over 2 boeken die we tegen elkaar hebben gezet in deze ultieme battle. Twee van de spotleden bespreken deze boeken en kiezen hieruit hun eigen persoonlijke winnaar. Het gaat er hierbij dus niet om welk boek beter of slechter is, maar echt puur op basis van jouw eigen smaak. En we weten allemaal dat smaken verschillen! We proberen de voor en tegen argumenten voor elk boek zo goed mogelijk tegen elkaar uit te zetten, zodat een weloverwogen beslissing genomen kan worden.

Maar dat is niet alles. Het is immers niet de vraag wat 2 mensen nu van deze boeken vonden. Nee, we willen wel iedereen hierbij betrekken. En daarmee komen we op jullie, lieve (YA) lezers. Want in de dagen voordat het artikel geplaatst wordt, mag jij alvast meebeslissen. Op zowel onze Facebook pagina als onze Instagram worden jullie uitgenodigd te kiezen, te discussieren, te beargumenteren. En mocht je de boeken die in de battle zitten nog niet gelezen hebben? Ook geen probleem, je hebt 2 weken de tijd vanaf de aankondiging tot aan het artikel de tijd om de boeken te lezen.

Wie is de winnaar?

Per battle kan er maar één de winnaar zijn. (Horen jullie ook Hennie Huisman zingen bij deze zin of ben ik gewoon zo oud?) Na de stemrondes op onze socials en het artikel heb je ook nog de mogelijkheid om bij het artikel verder te stemmen en te bespreken. Aan de hand van al deze berichten samen kiezen wij de winnaar van de battle uit. Deze winnaar wordt bekend gemaakt via onze Instagram, maar ook aan het begin van het volgende artikel.

Na 4 rondes (kwartfinales) gaan de winnaars van ronde 1 en 2 tegen elkaar op en de winnaars van ronde 3 en 4. Dit gaat weer op bijna dezelfde manier, al zullen de bijbehorende artikelen iets minder uitgebreid zijn, daar de boeken al eerder zijn besproken. Na deze halve finales komen we uit op de grote finale. Wie van deze 8 boeken wordt in de eerste Battle of the Books - YA Style als winnaar van 2021 uitgekozen?

(Disclaimer: De winnaar wordt niet bekroond tot beste boek van het jaar, onze favoriet etc. De winnaar is gewoon het boek wat uit deze 8 boeken als favoriet naar voren komt.)

Deelnemers

Nu willen jullie natuurlijk weten wie onze geweldige deelnemers zijn? Ik geef jullie groot gelijk, want het zijn toch een paar geweldige boeken. Daarbij moet wel vermeld worden dat noch de schrijvers, noch uitgeverijen betrokkene zijn geweest bij de selectie van deze boeken. We hopen uiteraard dat het op prijs wordt gesteld, maar op geen wijze hebben ze enige invloed gehad.

Gekozen uit zowel Nederlands talige als buitenlandse schrijvers (wel Nederlands vertaald) zijn we op de volgende 8 deelnemers uitgekomen:

De Laatste Namsara - Kristen Ciccarelli

Helende bladeren - Claudia Boon

Ingesloten - Samira Ahmed

Een bijna eindeloze afstand - Tahreh Mafi

Dit is hoe het ging - Astrid Boonstoppel

Wie ik gisteren was - Pamela Sharon

Een Vloek zo eenzaam - Brigid Kemmerer

Heks & Jager - Shelby Mahurin

8dbd2436107911bd0299784edb120b88.png

Het artikel over de eerste ronde zal plaatsvinden opgepost worden op 24 juli en zal gaan tussen De Laatste Namsara en Helende Bladeren. Houdt onze socials in de gaten voor de stem mogelijkheden!

Wie is jouw favoriet tot nu toe?



Reacties op: Battle of the Books - YA Style

Meer informatie