Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tag Thursday: Coffee Book Tag

op 05 oktober 2017 door

Na een lange week is het éindelijk weer donderdag, en dat betekent naast dat het bijna weekend ook nog eens dat het tijd is voor onze Tag Thursday! Elke week geven we een zo eerlijk mogelijk antwoord op de soms pittige vragen uit verschillende Booktags. Deze week hebben wij gekozen voor de Coffee Book Tag. Veel leesplezier en succes met het kiezen van het juiste 'drankje'! 

1. Zwarte koffie: Een boek waar je moeilijk in kunt komen, maar heel veel fans heeft

Iris: Ik kies voor Paper Towns van John Green. Op instagram-accounts van boekenliefhebbers kom ik vaak tegen hoe geweldig ze dit boek wel niet vonden, maar ik vond het niks. Het begin vond ik eigenlijk best heel leuk, maar daarna ging het voor mij alleen maar bergafwaarts. Nadat ik na het eerste deel het boek weglegde om de volgende dag verder te lezen, kwam ik niet meer in het verhaal. Ik begon me te vervelen en heb mezelf door het boek heen moeten sleuren. Dat vond ik wel erg jammer.

2. IJskoffie: Een boek dat vooral leuk is om te lezen in de zomer

Femke: Liefde & gelato natuurlijk! Daar krijg je echt ultieme zomergevoelens van, zo leuk dat het zich in Italië afspeelt. Maar eigenlijk is het ook erg leuk om te lezen op een ander moment in het jaar, dan ga je in je hoofd gewoon op vakantie. Italië is zo leuk en dat maakt dit boek ook zo fijn!

3. Peppermunt Mocha: Een boek dat vooral leuk is om te lezen in de winter

Kayleigh: Ik denk dat ik toch echt voor My true love gave to me moet kiezen! Het is een verhalenbundel van een paar geweldige schrijvers en heeft een kerstachtig sfeertje. Door over alle liefdesverhaaltjes en kerstgedachtes te lezen, krijg je spontaan zin om de kerstboom alvast klaar te zetten en de top 40 kersthits playlist op shuffle te zetten! Zo'n boek is natuurlijk het allerleukst om in de wintermaanden te lezen! 

4. Warme chocolademelk: Favoriete kinderboek 

Claudia: Ik weet niet of dit nog echt tot de 'kinder' kinderboeken telt, maar ik was vroeger een ontzettend grote fan van de Kippenvel boeken van R. L. Stine. Hier kon ik nooit genoeg van krijgen; ik heb ze volgens mij allemaal gelezen. Dit zijn zeker ook boeken waarbij ik lekker onder een dekentje wilde gaan liggen en warme chocolademelk bij wilde drinken.

5. Dubbele espresso: Een boek dat je vanaf het begin tot aan het einde in spanning houdt 

Audrey: Ik heb onlangs ontzettend veel genoten van 13 minuten van Sarah Pinborough. Het is een spannend boek, met een unieke plottwist. Je wordt er echt bang en wantrouwig van. Echt een boek om tijdens de winter in het donker te lezen.

6. Starbucks: Een boek dat je overal ziet 

Claudia: Harry Potter! En niet alleen zien als boek, maar er is ook ontzettend veel merch van beschikbaar, zoals bijvoorbeeld op tshirts. Ook hoor ik altijd heel veel mensen praten over Harry Potter boeken, en natuurlijk ook over de films. Het lijkt alsof hij me achterna zit, omdat ik de boeken nog nooit heb gelezen...

7. Perongeluk een caffeïnevrije koffie: Een boek waar je meer van had verwacht 

Femke: Dat gebeurt bij mij op zich wel vaak, maar dat ligt vaak meer aan mijn intens hoge verwachtingen, haha. Als ik een boek moet noemen dat ik recent heb gelezen (en dat is wel het makkelijkst nu), ga ik voor De vooroordelen van onbeantwoorde liefde. Zeker na het lezen van Becky Albertalli's eerdere boek had ik hier wel meer van verwacht. Dat zegt overigens nog niet dat het ook een slecht boek is, hoor. En het was wel leuk om dit boek als buddy read te lezen, trouwens! 

8. De perfecte mix: Een boek dat bitter en zoet, maar ook uiterst bevredigend is

Merel: Dan ga ik voor een klassieker: Lied van Ijs en Vuur van George R. R. Martin! Voor mij waren er echt ups en downs in de serie (waarvan ik overigens alleen de eerste twee boeken heb gelezen, aan de derde ben ik nog niet toegekomen) aangezien er heftige, spannende, saaie en emotionele momenten in zitten. Maar uiteindelijk ben ik heel blij als het boek uit is en ik kan beginnen aan een nieuwe; wat een goede serie!

9. Groene thee: Een boek dat heel rustig en mooi is 

Merel: Ik vind klassieke, Nederlandse boeken vaak rustig en mooi. Zo vond ik Twee Vrouwen van Harry Mulish prachtig. Het verhaal loopt geleidelijk en, hoewel het een verrassend en tragisch einde heeft, gebeurd er niet veel. Hetzelfde vind ik van Hersenschimmen van J. Bernlef. Prachtig verhaal dat rustig verloopt maar je toch benieuwd bent naar hoe het eindigt. Eigenlijk alle boeken die ik voor mijn lijst heb gelezen op de middelbare school! Wat zou mijn Nederlands lerares trots zijn als ze dit las.

10. Thai Thee: Een boek dat je laat dromen over verre landen/werelden 

Elke: Rebel of the Sands van Alwyn Hamilton. Ik heb het Verre Oosten altijd al intrigerend gevonden, misschien wel door obscure en vreemde verhalen zoals Duizend-en-één-nacht en andere interessante legendes, mythes en volksverhalen. Door het lezen van dit boek, gevuld met magie en al het fascinerende van het Midden-Oosten, verlang ik nog meer naar zo'n mysterieuze, intrigerende wereld. Ik zou graag de wereld van Amani en Jin willen bezoeken... 

Dit was alweer de Tag Thursday van vandaag. Wij hopen dat jullie hem weer leuk vonden en voel je vrij om hem zelf in te vullen! 



Reacties op: Tag Thursday: Coffee Book Tag

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins is een Amerikaanse auteur van YA-romans. Ze werkte eerder als ...

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Harry Mulisch

Harry Mulisch

Harry Mulisch (1927-2010) groeide op als zoon van een Oostenrijks-Hongaarse vade...

J. Bernlef

J. Bernlef

J. Bernlef (1937-2012) is de schrijver van een omvangrijk oeuvre, dat beroemde r...

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...