Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in Februari

op 01 maart 2022 door

Het is alweer maart en het lijkt nu echt lente te worden. De zon schijnt wat meer en er staan al bomen in bloei. Ook steekt de hooikoorts weer de kop op. Soms is het dan, ondanks de zon, fijn om binnen te zitten en te lezen. Misschien kunnen de boeken die wij in de afgelopen maand gelezen hebben jullie inspireren voor de komende maand.

Karen las 2 boeken

Februari was voor mij persoonlijk een mindere leesmaand. Door omstandigheden las ik minder dan mijn gemiddelde van 3 à 4 per maand. Ik las deze maand 2 YA-boeken, al ben ik ook in een derde boek begonnen rond 25 februari. Daarna realiseerde ik me pas dat februari zo kort is.. Ik ben ook laat begonnen met lezen deze maand. Het eerste boek dat ik las in februari was In het duister van Tamara Arts. Dit boek was zoals de titel al aangeeft, erg duister. Ik zat op het puntje van mijn stoel tijdens het lezen. Het tweede, en ook meteen het laatste boek dat ik heb uitgelezen deze maand, was Ivelle van Laura Diane. Deze heeft bij mij een gevoelige snaar geraakt. Ik heb zo hard genoten van dit unieke verhaal! Een echte aanrader!

Kimberly las 6 boeken

Ik heb deze maand maar 2 YA boeken gelezen. Dit waren Six Crimson Cranes van Elizabeth Lim en The Bright & the Pale van Jessica Rubinkowski. Beide boeken zijn afgelopen maand ook besproken op onze spot. Verder heb ik nog 2 NA boeken gelezen. Namelijk A Touch of Ruin en A Touch of Malice van Scarlett St. Clair. Deze boeken zijn allebei erg vermakelijk, maar niet echt hoogstaand. Daarnaast heb ik ook nog 2 thrillers gelezen voor de thrillerprijs, maar welke dat zijn blijft nog even geheim.

Maartje las 25 boeken

Het ging lekker deze maand. Ik las 25 boeken waaronder 1 New adult en 10 Young adults. De New Adult was het eerste boek in de serie waar Kimberley deel twee en drie van las deze maand: A touch of darkness van Scarlett St. Clair. Dit een hervertelling van het Hades en Persephone verhaal uit de Griekse oudheid. Ik vond het leuk, maar niet geweldig. Verder las ik The lost book of the white, een boek van één van mijn favoriete auteurs: Cassandra Clare. Deze maand zal er een stukje over deze schrijfster geplaatst worden. Ik las ook Cytonic van Brandon Sanderson, This woven kingdom van Tahereh Mafi, De tranen van Tataneh van Evi F. Verhasselt, Beasts and beauty van Soman Chainani, Niet zonder jou van Wendy Brokers (hierover binnenkort ook meer op deze spot), Watch us rise van Renée Watson en Ellen Hagan, Puur wit van Patty van Delft (ook hierover later meer), Brown girl dreaming van Jacqueline Woodson en Excuse me while I ugly cry van Joya Goffney. Ik heb het meest genoten van de sprookjes van Soman Chainani. Stoere dames zetten de oeroude sprookjes op hun kop. Verder kan ik The inheritance of Orquídea Divina  van Zoraida Córdova ook aanraden. Geen YA, maar past wel heel goed bij de doelgroep. Dit is een magisch realistisch verhaal over een vervloekte familie. 

Minca las 9 boeken

Deze maand heb ik ongeveer meer boeken besteld en gekocht dan gelezen, maar toch een mooi aantal behaald. Zo heb ik Gotham High van Melissa de la Cruz en Whistle van E. Lockhart gelezen. Beiden zijn graphic novels in de DC Icons serie. Iets tussen een graphic novel en een ‘gewoon’ boek in was Something Awful van Cindy Paul. Ik las een poëzie bundel Unlock your storybook heart van Amanda Lovelace en een jeugdboek A Secret of Birds & Bone van Kiran Millwood Hargrave. Dan over naar de échte YA-boeken van deze maand. Te beginnen met The Bright & the Pale van Jessica Rubinkowski die ik vaak aangeraden had gekregen. Ik mocht ook De nieuwe Wendy van Jami Leigh lezen, een Peter Pan hervertelling. En de twee dikste boeken van deze maand: Sterrenvlucht van Brandon Sanderson (mijn eerste boek van deze auteur!) en Zo lief als de dood van Holly Jackson. Dit laatste boek bestempelde ik als misschien wel de beste uit de hele serie!  

Natasha las 5 boeken

Ik las deze maand 5 boeken uit waarvan twee Young Adults. Ik gaf beide boeken vier sterren. Ze vallen allebei binnen een ander genre. De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam van Stefan Raatgever is een mooie coming-of-age roman over de zoektocht naar seksuele identiteit, vriendschap en durven uiten wie je bent. Een van ons liegt is een spannende whodunnit waarin vier jongeren verdacht worden van een moord op een klasgenoot. Hoewel ik de belangrijkste plottwist al snel doorhad, vond ik het idee erachter wel geniaal bedacht door Karen M. McManus.

Nina las 6 boeken

Deze maand ging net even wat minder lekker met lezen dan vorige maand. Alsnog heb ik 6 boeken gelezen dus dat viel me zeker niet tegen! Ik begon met het laatste deel van de Verminkte Koning duologie: Het Oordeel van de Wolf geschreven door onze fantasy koningin Leigh Bardugo. Wat een geweldige serie was dit weer! Het was ontzettend leuk om terug te zijn in de Grishaverse wereld en oude bekenden weer langs te zien komen. Deel 1 had een immense cliffhanger dus ik was ontzettend blij dat ik meteen door kon met deel 2. Ik hoop dat we nog veel van Leigh mogen lezen in de toekomst want haar boeken blijven echt favorieten. Hierna las ik Hani and Ishu's Guide to Fake Dating geschreven door Adiba Jaigirdar. Je kunt het al wel raden, dit boek bevat de fake dating trope! Het was een erg goed boek met lieve, verdrietige en hoopvolle momenten. De karakters maakten een goede ontwikkeling door en het verhaal werd erg geloofwaardig vertelt. Zeker een aanrader dus! Vervolgens las ik de These Violent Delights duologie van Chloe Gong. Waar ik bij het eerste boek nog wat moest inkomen, en kort sceptisch werd over de interesse die ik nog had in het boek, wist Chloe me toch volledig voor zich te winnen met haar spannende en actievolle verhaal. Deze boeken bevatten overigens ook nog een van mijn andere favoriete tropes: enemies-to-lovers! Daarna las ik mijn recensieboek Aan de andere kant van geluk geschreven door Nadine Swagerman. Hierover hebben jullie al mijn positieve recensie kunnen lezen op de spot. Als laatste las ik De jongen die van de klif sprong en zacht terecht kwam van Stefan Raatgever voor de Hebban Leesclub. Dit boek was helaas niet wat ik verwacht/gehoopt had. Voor de rest zal ik er niet te veel over uitweiden aangezien de leesclub discussie nog loopt en mijn recensie nog online moet komen. 

Roxanne las 6 boeken

Ondanks dat de maand stroef begon voor me heb ik alsnog 6 boeken gelezen. Ik probeer dit jaar elke maand een TBR te maken en me hier deels aan vast te houden. Ik heb er 2 maar niet van gelezen maar in ruil daarvoor wel 2 die niet op mijn TBR stonden voor de maand. Zo las ik deze maand Fairest van Marissa Meyer. Het heeft heeeel lang geduurd voor ik deze opgepakte.  Geen idee waarom, want het is een heerlijke novella waardoor je meer inzicht krijgt in de persoonlijkeid van Levana. Ook las ik Wings of Shadow van Nicki Pau Preto. Dit is het slotdeel van de triologie en wauw wat ben ik weer omver geblazen met deze fantastische wereld! Daarnaast las ik nog These Violent Delights van Chloe Gong.  Een mooi verhaal gebaseerd op Romeo & Juliet en gesitueerd in China. Ik las Sky Breaker van Addie Thorley en The Keeper of Night van Kylie lee Baker. Deze laatste 2 pakte me iets minder helaas. Bij Sky Breaker kan dat ook komen omdat ik deel één te lang geleden gelezen heb. Tot slot las ik nog 1 boek dat niet past binnen YA. 

Wat lazen jullie deze maand? Hebben jullie nog speciale aan- of afraders?



Reacties op: Wat lazen wij in Februari

Meer informatie