Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in juli

op 02 augustus 2022 door

Juli, de maand waarin voor heel veel mensen de zomervakantie aanbreekt. Maar of je nu moet werken of lekker van je vakantie kan genieten, er is altijd wel een reden om een boek op te pakken. Dus wij laten jullie weten welke boeken wij de afgelopen maand weer hebben verslonden!

Jenny las 6 boeken

De maand juli was voor mij een mooie leesmaand. Het was heerlijk warm weer, waardoor ik de meeste weekenden lekker met een boek in de tuin zat. In juli las ik ook vooral YA of NA boeken en allemaal waren ze super! Van Het weeshuis in de azuurblauwe zee van TJ Klune en van Kroon van gouden beenderen van Jennifer L. Armentrout genoot ik het meest, beiden kregen van mij 5 sterren en komen in mijn favorietenlijst. De andere boeken kregen allemaal 4 sterren. Zo vond ik de vier Heartstopper boeken van Alice Oseman superlief, vond ik Razend van Carry Slee behoorlijk aangrijpend voor een jeugdboek en was ik erg enthousiast over het tweede deel van The bridge kingdom trilogie van Danielle L. Jensen; The traitor queen. Als laatste las ik In het vervloekte hart van Rima Orie en ook dit boek vond ik erg leuk om te lezen, een boek met een sterk vrouwelijk personage en een goede setting, met verwijzingen naar koloniaal Suriname.

Joëlle las 5 boeken

Deze maand was voor mij gelukkig weer een wat betere maand dan juni en begon ik gelijk goed door Het duel bij Araluen van John Flanagan uit te lezen. Ondanks dat de Grijze jager serie niet onder YA valt raad ik iedereen aan deze serie op te pakken. Zo las ik ook deze maand Wolksters reis van Erin Hunter, een leuk mini avontuur in de wereld van de Warrior cats. Wederom geen YA boek maar ook echt een serie die ik iedereen aanraadt om te gaan lezen. Beide boeken kregen van mij dan ook 5 sterren. Welk boek van mij ook 5 sterren heeft gekregen is het boek Koningin van lucht en duisternis van Cassandra Clare. Wat heb ik intens genoten van deze trilogie. De wereld van de schaduwjagers kan ik van blijven genieten en ik hoop dan ook dat Cassandra voorlopig niet uitgeschreven is over deze wereld. Want ondanks het mooie afsluitende einde van het verhaal van Emma en Julian vond ik de Epiloog een cliffhanger welke smaakte naar een vervolg. Voor de rest luisterde ik deze maand naar Tussen de duivel en de zee van Maria Adolfsson en beoordeelde ik dit boek met 4 sterren. Als laatste las ik ook nog als buddyread Ziel van het zwaard van Julie Kagawa. In het begin was het even struggelen om weer in het verhaal te komen maar dat einde maakte het weer meer dan goed om het tweede deel in de serie te beoordelen met 4 sterren. 

Kimberly las 5 boeken

Deze maand kwamen er twee boeken uit die ik echt heel graag wilde lezen. En dat heb ik dus ook gelijk gedaan. Violet made of thorns van Gina Cheng heb ik gisteren nog uitgelezen en 4 sterren gegeven. Ook These twisted bonds van Lexi Ryan kreeg van mij 4 sterren. Deze laatste grenst wel echt meer aan Na dan YA. Verder luisterde ik naaar de Graphic audio van A court of Mist and Fury van Sarah J Maas. Deze serie blijft geweldig! Forging silver into stars van Brigid Kemmerer begon op zich best goed, maar werd gedurende het verhaal voor mij iets minder. Ik irriteerde me teveel aan de keuzes en handelingen van bijna alle personages. Dus dat was jammer. tot slot heb ik ook nog The Darkening van Sunya Mara gelezen. Dit was echt een heel verrassend boek en ik heb er absoluut van genoten. Al met al eigenlijk best een hele mooie leesmaand voor mij.

Maartje las 13 boeken

Het is vakantie, de tijd dat ik altijd minder lees omdat er meer mensen om mij heen zijn en omdat ik meer andere dingen onderneem. Dus in plaats van de ruim 20 boeken die ik normaal verslind, nu 'maar' 13. Van deze 13 waren er vier YA. Allereerst las ik The Hawthorne legacy van Jennifer Lynn Barnes, dit tweede deel in de Hawthorne mysterie trilogie was bijna net zo leuk als het eerste deel. De belangen werden groter, de gemoederen raakten meer verhit. Daarna las ik The prison healer van Lynette Noni. Hierover schreven Minca, Natasha en ik een artikel op deze spot. Als derde boek pakte ik eindelijk Firekeeper's daughter van Angeline Boulley op. Dit boek speelt op de grens van Canada en de Verenigde Staten en gaat over een de Odjibwe tribe. Een spannend boek over moord en misdaad, maar ook over de cultuur van een inheemse stam. Tot slot las ik The royal we van Heather Cocks en Jessica Morgan. Dit is het eerste deel in een duologie (?) over het Britse koningshuis. De personages en de setting zijn duidelijk geïnspireerd door het echte koningshuis en zelfs het plot lijkt losjes op de werkelijkheid. Het verhaal over de Britse kroonprins en een Amerikaanse studente was vermakelijk, maar net iets te uitgesponnen. 

Minca las 8 boeken

Zoals gewoonlijk, een aantal dat ik altijd haal: 8 boeken deze maand. Wel een beetje gevarieërd, maar laten we beginnen met enkele YA-titels. Ik startte deze maand met Sterrenjager van Jen Minkman. Het was niet helemaal mijn ding maar het concept was zeker interessant. Gelukkig bracht De man van rook van J.M. Miro daar verandering in. Het was echt een eigenzinnig, meeslepend, fantasievol en mooi verhaal. Een boek dat ik in eerste instantie niet op mijn tbr had staan maar wel vrij snel ben gaan lezen na verschijning is Hallo, met Sam van Dustin Thao. Wat een mooi en emotioneel verhaal, en toch een bovennatuurlijk tintje. Hoewel ik ontzettend van de Touching Juliette serie heb genoten van Tahereh Mafi, kwam er aan het eind wel telkens tóch nog een nieuw laatste deel uit of zo. Geloof me is hopelijk wel echt het laatste deel, want ik denk dat het verhaal nu wel echt af is, haha. Voor Hebban las ik Shame on you van Margje Woodrow. En een serie waar ik heel enthousiast over ben nu ik het eerste deel heb gelezen is de Twisted Tales reeks van Liz Braswell. Deze reeks wordt nu vertaald en ik las Een eeuwenoud verhaal afgelopen maand, echt een aanrader. Het tweede deel komt in het najaar ook al uit! Verder las ik deze maand een thriller: Het verkeerde meisje van Angelique Haak en een roman/chicklit Margot & Olivia van Alexandria Bellefleur

Nina las 7 boeken

Deze maand begon erg goed met enkele boeken die ik nog aan het lezen was voor YALC. Een geweldig YA event in Londen waar ik binnenkort ook nog een artikel over zal weiden! Als eerste las ik A Quiet Kind of Thunder van Sara Barnard. Dit is een erg goed boek dat je aan het denken zet over de verschillende manieren waarop we met elkaar kunnen communiceren. Hierna las ik Undercover Princess van Connie Glynn. Dit boek valt een beetje tussen middlegrade en young adult in, maar is heerlijk om even snel weg te lezen. Het is in totaal een serie van 5 boeken en ik ben zeker van plan de andere ook nog te gaan lezen! Vervolgens las ik nog een boek van Sara Barnard (terwijl ik dus in Londen zat). Dit was haar nieuwste boek Something Certain, Maybe. Ook deze vond ik weer erg goed! Ik vind vooral de eindes van Sara’s boeken erg realistisch, het gaat niet alleen om een happy ending maar vooral om een hoopvolle en belangrijke melding. Hierna herlas ik Loveless van Alice Oseman voor mijn recensie van de Nederlandse editie Liefdeloos die hier al op de spot geplaatst is! Vervolgens las ik tijdens mijn dagje aan het strand het toepasselijke boek Wat de zee vertelt van Julia Drake. Dit is een prachtig en poëtisch geschreven boek met mooie metaforen om de problemen van de karakters te omschrijven. Toen las ik weer eens een echt fanatasy boek, Vespertine geschreven door Margaret Rogerson. Wat een origineel boek was dit zeg! Heel verfrissend om ook eens over een heldin te lezen die moeite heeft met sociale contacten, maar toch haar wereld weet te redden van de ondergang. Als laatste las ik Violet, vervloekt & verwoest geschreven door Gina Chen. Hier ga ik nog niet te veel over vertellen behalve dat dit een must-read is voor elke fairytale en enemies-to-lovers liefhebber! Eind augustus vertellen we jullie alles over onze leeservaringen met dit boek. 

Roxanne las 8 boeken

Het was weer een lekkere leesmaand. In een Discord groep was het thema Pirates & Mermaids/Sirens en dus las ik een aantal boeken in dit thema. Dit waren o.a The Siren van Kiera Cass, Daughter of the Siren Queen van Tricia LevensellerFrom the Mouths of Sirens van Abigail Hair. Deze laatste was een debut novel en ik was aangenaam verrast! Ook las ik nog een adult boek in dit thema. Naast deze boeken las ik These Twisted Bonds van Lexi Ryan, een mooie afsluiter voor deze duologie. Ook las ik Forging Silver into Stars van Brigid Kemmerer. Dit boek speelt zich af in de wereld van A Curse so Dark and Lonely, het was erg leuk om hier weer terug te zijn en het boek was wel minder maar wel vermakelijk. Daarnaast las ik het vierde deel van de FBAA serie en als laatste een ARC, A Taste of Poison van Tessonja Odette. Dit was mijn favoriete boek van de maand, ik ben zo verliefd op de wereld die de auteur geschreven heeft en elk boek is weer heerlijk weg te lezen. Deze nieuwe serie die in dezelfde wereld afspeelt zijn allemaal hervertellingen van de "disney" prinsessen, zeker een aanrader als je van Fae en hervertellingen houd!

Welke boeken las jij allemaal in juli?



Reacties op: Wat lazen wij in juli

Meer informatie