Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We lezen boeken met een A

op 07 oktober 2021 door

Zelf vind ik het altijd heerlijk om lijstjes van boeken met een bepaald thema te bekijken. Zo ook de serie Alfabetlezen bij Fabulous Feelgood. En in het kader van beter goed gejat dan slecht bedacht, starten wij bij Liefde voor YA met eenzelfde serie. Maar dan natuurlijk met YA boeken. 

Geschreven door: Maartje

Vandaag de letter A

Ik begin met een aantal boeken van Nederlandstalige auteurs, daarna de in het Nederlands vertaalde werken en tot slot noem ik nog een aantal Engelstalige boeken. 

Nederlandstalige auteurs

het Achterhuis van Anne Frank is natuurlijk wereldberoemd. Het boek is in heel veel talen vertaald, heeft al heel wat herdrukken gehad, is verfilmd en er zijn ook graphic novels van gemaakt. 

Afgesloten van Natasza Tardio is een novelle over een bomaanslag in een tunnel. Een kort en spannend boek.

de Academie van Astrid Boonstoppel is een verhaal over een kostschool waarin meisjes worden klaargestoomd voor een wereld in de schijnwerpers. 

Alya van Hay van den Munckhof is een historische reisroman over een jong Islamitisch meisje dat door haar talent voor talen meegenomen wordt op een reis naar het Christelijke Navarra in de negende eeuw. 
1e3330b050f5de0bca26d10ac1e92166.jpeg

Vertaalde boeken

Alles wat je lief is van Nicola Yoon gaat over een meisje met een chronische ziekte waardoor ze nooit naar buiten kan en haar liefde voor een jongen die ze alleen kent door het raam, Al die tijd van Rachael Lippincott en Mikki Daughtry is het verhaal van twee jonge mensen die verliefd worden na beide een traumatische ervaring te hebben gehad, American Royals van Katherine McGee vertelt over de kinderen van de koninklijke familie die heerst over Amerika, Al het moois is niet verloren van Danielle Younge-Ullman is een survivaltocht door de Amerikaanse wildernis van een groep jongeren met psychische problemen,  Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire Sáenz is een queer liefdesverhaal met veel diepgang. Van dit boek komt op 1 december het langverwachte vervolg uit: Aristoteles en Dante duiken in de wateren van de wereld.  Allesbehalve oké van Laura Steven gaat over een meisje dat te maken krijgt met cyberpesten, Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han is het eerste deel in een trilogie over de gevolgen van het schrijven en per ongeluk verzenden van brieven aan vorige liefdes, Alter ego van Marissa Meyer is het eerste deel in een trilogie over superhelden en  Ash princess van Laura Sebastian is ook een eerste deel in een serie. Deze gaat over een wereld waarin een nieuwe heerser het oude koningshuis heeft omgebracht en alleen de dochter als ondergeschikte heeft laten overleven.

Engelstalige boeken

Ace of spades van Faridah Àbíké-íyímídé is een YA thriller met veel actuele thema's, Aurora Rising van Amie Kaufman en Jay Kristoff is het eerste deel in een scifi-serie over een groep ruimtereizigers en hun bijzonder onverwachte opdracht, As far as you'll take me van Phil Stamper is een YA queer contemporary over muziek en Londen, An emotion of great delight van Tahereh Mafi is het tweede contemporary boek dat Mafi schreef. Het gaat, net als haar eerste contemporary, over een Moslima in Amerika, All the stars and teeth van Adalyn Grace is een fantasy over een onderwaterwereld en tot slot een autobiografie van George Johnson: All boys aren't blue over zijn leven als een zwarte queer jongen in Amerika.

Welke YAboeken met titels die beginnen met een A kunnen jullie nog bedenken? 

a15c8bc7cf9b6e7027ea0f262b939903.jpeg



Reacties op: We lezen boeken met een A

Meer informatie

Gerelateerd