Hebban vandaag

Lezen /

Hebban Adventskalender 2020 | Sneak preview: 'Het tij hoog, de maan blauw'

door Hebban Crew 9 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2020 met onze Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag vind je een leesfragment achter het geopende deurtje. Gaat dit het boek worden dat jij tijdens het keuzemoment zult downloaden? Lees een sneak preview van 'Het tij hoog, de maan blauw' van Jolien Janzing.

Het tij hoog, de maan blauw van Jolien Janzing

Antwerpen, eind 19de eeuw.

Léonie Osterrieth, een elegante weduwe, organiseert culturele salons in haar stadspaleis aan de Meir. Musici, schrijvers en kunstenaars zijn bij haar te gast, maar Léonie heeft vooral een zwak voor ontdekkingsreizigers. Het liefst zou ze zelf naar verre continenten reizen, maar ondanks haar fortuin voelt ze zich als vrouw beteugeld door de conventies van haar tijd. Als de jonge Adrien de Gerlache haar vertelt over de expeditie die hij naar Antarctica wil maken, besluit ze hem te helpen. Er bloeit een warme genegenheid tussen hen. Adrien is de commandant van een internationale bemanning, onder wie Roald Amundsen. Later komt ook Frederick Cook aan boord. De driemaster de Belgica vertrekt uit de haven van Antwerpen. Het wordt een wervelende reis, maar aan de Zuidpool loopt het mis. Als er geen nieuws komt van de Belgica, vreest Léonie het ergste.

Aangeboden door Uitgeverij Vrijdag

Lees een sneak preview

De Nederlands-Belgische schrijfster en journalist Jolien Janzing schrijft historische romans. In 2013 verscheen De meester, over Charlotte Brontë, dat naar het Engels, Duits en Frans werd vertaald. Haar roman Audrey & Anne (2017) werd vertaald naar het Deens en Frans en won de Prix Soroptimist International. Bij Uitgeverij Vrijdag publiceerde ze dit jaar Het tij hoog, de maan blauw, een spannende historische roman gebaseerd op de expeditie van Adrien de Gerlache naar Antarctica en zijn band met de gefortuneerde weduwe Leonie Osterrieth.

'Een geslaagde biografische roman, beeldend geschreven […] indrukwekkend en eigentijds.' – Trouw over De meester

De Hebban Adventskalender

De Hebban Adventskalender zit dit jaar bomvol exclusieve korte verhalen, Hebban epubs, kortingen en speciale Hebban downloads om je leesleven nog leuker te maken. Elke zondag kun je bovendien een keuze maken uit de boeken die de week ervoor zijn uitgelicht. Lees hier hoe het precies werkt.

Een Hebban-account is nodig om gebruik te kunnen maken van de Hebban Adventskalender. Heb je geen account, registreer je dan vandaag nog.

Deel het plezier

Laat je weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina?
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalender

Kies jouw boek van 2020
Schrijf je in voor de Reading Challenge 2021
Heb jij al een verlanglijstje gemaakt?


Over de auteur

Hebban Crew

2183 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2020 | Sneak preview: 'Het tij hoog, de maan blauw'

 

Gerelateerd

Over

Jolien Janzing

Jolien Janzing

Jolien Janzing is een Nederlands-Belgisch schrijver en journalist. Haar nieuwste...


Gesponsorde boeken