Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Dorpsbewoners die geheimen herbergen'

door Hebban Crew 2 reacties
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Anne-Marie: 'Ik lees graag thrillers over seriemoordenaars, of met hoge dosis psychologische spanning. Ook bijvoorbeeld thrillers in het genre van 'dorpsbewoners die geheimen herbergen'. Of deels thriller, deels roman, vind ik ook boeiend. Ik lees niet graag politieke thrillers of spionagethrillers.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Evy

Hebban specialisten


'Wat leuk dat je een boekentip aanvraagt! Bedankt daarvoor.

Ik heb even je "Gelezen"-plankje doorgesnuffeld en daar staan al heel wat boeken op die meteen in mijn gedachten kwamen toen ik je vraag las. Het is wel heel leuk om jouw smaak zo te kunnen inschatten en ik hoop dat je dus ook van de tips zult genieten.

Ik tip je een vrij recent boek, net omdat je al zo goed op de hoogte bent van wat er allemaal te krijgen is. Ik zag de auteur volgens mij niet in je "Gelezen"-lijst staan, dus zo kun je ook weer nieuw bloed leren kennen. De onbekende vrouw van Mary Kubica is absoluut psychologisch en het allerleukste aan het boek is dat het echt heel vlot is geschreven. Ik heb zelf de digitale versie gelezen; die had bij mij 550 bladzijden en die vlogen echt om. Kubica slaagt er goed in om de sfeer van het eiland, waar het verhaal zich afspeelt, weer te geven en dat draagt bij tot de algehele spanning.

Als ik je nog een paar tips mag geven, dan zou ik je ook Verlaten van Jane Harper aanraden. Ook die auteur zag ik niet tussen je gelezen boeken staan en ik vind haar zelf erg goed. Zij roept een totaal andere sfeer in haar boeken op dan bijvoorbeeld Kubica, maar het is echt de moeite waard. De Australische outback komt in Verlaten echt tot leven en ook de personages zijn interessant genoeg om te leren kennen. De plot zit goed in elkaar en Harper laat geen losse eindjes achter. Haar schrijfstijl is erg toegankelijk en ook dit boek is geen dunnetje, maar leest erg vlot.

Als laatste tip wil ik je Troebel water van Belinda Aebi meegeven. Dit is meer gericht op het 'dorpse' in je vraag. Aebi schreef voor dit boek een reeks over een rechercheur, maar gaat met Troebel water de standalone-toer op. Het is een Vlaamse auteur en ze gebruikt sterk de omgeving waarin ze woont in dit boek. Het is een thriller die net wat anders is en je misschien daarom kan interesseren. Het focust op de personages, die al erg lang vrienden zijn, maar toch geheimen voor elkaar hebben. Eén van haar volgende boeken, Het dorp, heb ik zelf nog niet gelezen, maar kan je misschien ook wel interesseren.

Ik heb de seriemoordenaars een beetje links laten liggen, vrees ik. Als je daar graag toch nog een tip over wil, zou je de serie van Bernard Minier zeker een kans kunnen geven. 

Veel leesplezier!

Groetjes, Evy'

 

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2166 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Dorpsbewoners die geheimen herbergen'

 

Gerelateerd

Over

Mary Kubica

Mary Kubica

Mary Kubica heeft geschiedenis en Amerikaanse literatuur gestudeerd aan de unive...