Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Mijn volgende boek mag wat meer diepgang hebben'

door Hebban Crew 1 reactie
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentippertips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De vraag

Immie: 'Ik hou ook zeker van een luchtig boek tussendoor zoals van Jill Mansell of een historische roman die me ook wel kan behagen. Verder was ik erg te spreken over de 'Harry Potter'-reeks en de 'De Hongerspelen'-trilogie, maar hou ik eigenlijk helemaal niet van fantasy. Mijn volgende boek mag wat meer diepgang hebben.'

Vraag zelf ook een Boekentipper aan Bekijk de tip

De Boekentipper-tip van Sofie

Hulplijn: Hebban Specialisten

Dag Immie,

Fijn dat je interesse hebt in de Boekentipper. Ik ging ook even door je 'Gelezen'-plank om een zo goed mogelijke indruk te krijgen van wat je al hebt gelezen en wat je zoal leuk vindt.

Ik vond De kaalvreter van Machteld Siegmann een heel sterk boek over een vrouw die als kind door haar ouders in veiligheid wordt gebracht als zij gedeporteerd worden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze duwt haar verleden weg, maar als haar pleegmoeder sterft, komt alles plots in alle hevigheid terug. Het boek won de Bronzen Uil in 2020.

Ook De poppenspeler van Warschau van Eva Weaver gaat over de Tweede Wereldoorlog. Een jongen vermaakt na de dood van zijn grootvader de andere kinderen in het getto met poppenspel. Ook voor de Duitsers moet hij optreden.

Soms moet je niet ver reizen om geschiedenis bij te leren. De ontdekking van Urk van Matthias De Clercq heeft mij van begin tot einde geboeid, hoewel ik geen voeling heb met de Bijbelgordel of visserij.

Uitweg van Elsa Osorio is een bundel kortverhalen over de terreur in Argentinië onder Videla. Een stuk geschiedenis om stil van te worden en zeer knap verteld.

En elke ochtend wordt de weg naar huis steeds langer van Fredrik Backman is een ontroerend mooi boekje over de interactie tussen een kleinkind en zijn grootvader als die begint te dementeren. Het is een boekje dat je laat glimlachen. Er zit een aantal hele mooie passages dialoog in tussen hen beiden die je hart verwarmen.

Ik hoop dat je plezier beleeft aan je tips. Laat je het eens weten als iets je beviel?

Veel leesplezier en groetjes,
Sofie De Braekeleer

Ook getipt

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien.

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn.
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat.
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2310 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Mijn volgende boek mag wat meer diepgang hebben'

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken