Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Mooie zinnen, maar het moet niet te pompeus'

door Hebban Crew 7 reacties
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips.

De hulpvraag

Nathalie: 'Ik ben een fervent lezer. Het was dan ook lastig om bij de vorige opgave drie favoriete werken te kiezen; ik heb er veel meer! Een rode draad in hetgeen ik lees zijn thema's als (sociale) onrecht, disfunctionele families en reizen/andere culturen.

Ik houd niet van het feelgood-genre, lees af en toe een thriller en het meest literatuur. Ik houd van mooie zinnen, maar het moet niet te pompeus. Grand Hotel Europa kon mij dan ook niet bekoren. De zinnen zijn té barok, lang, krullerig en vol tierlantijntjes.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

 


De Boekentipper-tip van Marieke

'Wat leuk dat je een boekentip hebt aangevraagd. Ik heb even verder gekeken naar je lijstje met gelezen boeken en het is gevarieerd. Van mij krijg je ook gevarieerde tips.

Mijn eerste tip is De bijenhouder van Aleppo. Het vertelt het verhaal van Nuri en Afra die in het oorlogsgeweld hun zoontje zijn verloren. Maar ze zijn elkaar ook 'kwijt'. Samen gaan ze op de vlucht. Hun einddoel is Engeland, maar voor ze daar aankomen hebben ze een helse reis gemaakt. Het boek heeft een bijzondere opbouw, waar binnen één hoofdstuk heden en verleden in elkaar overlopen door een woord. Het is een prachtig verhaal, waarbij de ontberingen worden verteld zoals ze zijn. Meeleven met het leven van een vluchteling is in dit boek erg goed uitgewerkt.

Mijn tweede tip is De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld. Een goed debuut dat voor diverse prijzen is genomineerd. Een boerenfamilie waarbij een zoon omkomt, zorgt voor een disfunctionele relatie binnen het gezin, waarbij vooral dochter Jas het kind van de rekening is.

Tot slot een buitenbeentje: De familie Fang van Kevin Wilson. Dit is een heel apart boek, niet in een hokje te stoppen. De familie is vreemd, en de kinderen vervreemden ook. Toch weten die een eigen leven op te bouwen, of lijkt dat maar zo en zijn ze nog steeds een onderdeel van een experiment? Een verrassend verhaal, waarvan ik hoop dat jij er wel de humor van in ziet.'

Meer tips

 
 
 


Wat zegt Nathalie?

'Wat een snelle reactie! Dank! Ik ben erg blij met je aanraders en je wekt mijn nieuwsgierigheid wel. Het laatst genoemde boek ken ik niet, maar ik ga hem op mijn te lezen lijstje zetten. Over De bijenhouder van Aleppo heb ik al veel gehoord. Ik ga het reserveren bij de bibliotheek. Wellicht heb ik hem dan over een paar maanden binnen ;-) Ik zag dat hij erg populair is. Nogmaals dank!'

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Je zoekt drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Mooie zinnen, maar het moet niet te pompeus'

 

Gerelateerd