Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Stationromannetjes vind ik absoluut niet aangenaam'

door Hebban Crew 7 reacties
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Eva: 'Ik hou van thrillers en spannende boeken met een gekke plottwist. Ik ben zelf psycholoog in opleiding en vind psychologische boeken dan ook zeer interessant. Ik wil ook nog eens tijd maken voor een roman, maar die moet dan wel goed geschreven zijn. Stationromannetjes en boeken die slecht vertaald werden in het Nederlands (zoals Birdbox) vind ik absoluut niet aangenaam om te lezen.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Guy

Hebban specialisten


'Je leest ook Engelstalige boeken, toch ga ik je die niet tippen. Wel probeer ik je enkele totaal verschillende boeken voor te stellen. Het zijn zeker geen stationsromans!

Ik ga je een eerste deel tippen van een mooie thrillerserie. Valt dit boek bij je in de smaak, dan ben je meteen vertrokken voor een mooi aantal boeken met hoofdinspecteur Roy Grace in een glansrol. Doodsimpel van de Engelse schrijver Peter James. James zorgt voor enkele totaal onverwachte plotwendingen, hij weet perfect hoe hij de spanning moet opbouwen. Je vraagt je steeds maar af wie Michael in gevaar heeft gebracht... Om dat te weten moet je – heel eenvoudig – het boek uit gaan lezen in recordtempo, om dan snel verder te gaan met een volgend spannend deel met de sympathieke hoofdinspecteur. Deze serie verslinden in de juiste volgorde is niet echt een must, maar beginnen met deel 1 is een aanrader.

Vervolgens ga ik voor een dramatisch, psychologisch getint verhaal. Idaho van Emily Ruskovich. Het boek is eveneens beschikbaar in het Engels, trouwens! Bijna 400 pagina's boeiende lectuur, van een Amerikaanse schrijfster die hier haar debuut neerzet, en wat voor een debuut... Het boek is dan wel een roman, toch zorgt het hele gebeuren voor flink wat spanning. Idaho is vooral een meeslepend en aangrijpend, rauw liefdesverhaal. De schrijfster biedt verschillende invalshoeken aan die je toelaten de complexiteit van het totale verhaal en van de menselijke psyche beter te begrijpen.

Een heel andere tip nu: De hemel verslinden, een roman van de Italiaanse schrijver Paolo Giordano. Je volgt de levenswandel van de vier hoofdpersonages, elk afzonderlijk met een eigen persoonlijkheid en levensvisie. Giordano kruipt zelfs in de huid, neen, onder de huid van een vrouwelijke protagonist. Knap hoor. Mooi geschreven verhaal met laagjes én een ambigu karakter. Goed voor ruim 450 pagina’s intens leesplezier.

Het sneeuwmeisje van Rene Denfeld is je laatste tip. Dit boek zou je kunnen omschrijven als een psychologische thriller, waarin er duidelijke raakvlakken zijn met een psychologische roman. Er is wel degelijk sprake van een misdaad en de spanning is meer dan aanwezig.'

 

Wat zegt Eva?

'Wauw, super bedankt! Alle boeken die je voorstelt spreken me aan. Ik zet ze zeker bij op mijn lijst!

Bedankt om de tijd te nemen voor deze boekentips!'

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Je zoekt drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Stationromannetjes vind ik absoluut niet aangenaam'

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken