Hebban vandaag

Listmania /

Verkiezing Beste Boekverfilming gaat weer van start

Turks Fruit, De Aanslag, Harry Potter; decennialang worden er al succesvolle films geproduceerd waaraan een bekend boek voorafging. Ook in ons land worden steeds vaker de filmrechten van een boek vlak na of soms zelfs al vóór verschijning verkocht.


Vorig jaar werd voor het eerst in Nederland de Parel voor de Beste Boekverfilming uitgereikt, een publieksprijs voor de populairste boekverfilmingen die tussen 1 juli van het voorgaande jaar en 30 juni van dit jaar in de Nederlandse bioscoop uitkwamen. De Parel ging toen met een meerderheid van de stemmen naar 12 Years a slave. Ook dit jaar selecteerde de jury, bestaande uit Annet de Jong en Marco Weijers (film-en boek recensenten van De Telegraaf ) en Film by the Sea-directeur Leo Hannewijk een zestal films.

Genomineerd voor de Parel voor de Beste Boekverfilming 2015 zijn:

De surprise, gebaseerd op De surprise en andere bizarre verhalen van Belcampo
A most wanted man, gebaseerd op Aangeschoten wild van John le Carré.
Gone Girl, gebaseerd op Verloren vrouw van Gillian Flynn.
Wild, gebaseerd op Wild van Cheryl Strayed.
Still Alice, gebaseerd op Ik mis mezelf van Lisa Genova.
Loin des hommes, gebaseerd op Koninkrijk en ballingschap van Albert Camus.

De hele maand juli kan via besteboekverfilming.nl op een van bovenstaande films of een boekverfilming naar keuze gestemd worden, op voorwaarde dat de film in dezelfde periode is uitgekomen. De winnaar van de Parel wordt op 6 augustus bekend gemaakt. Tijdens Film by the Sea, het festival voor boekverfilmingen in Vlissingen, wordt de prijs uitgereikt. Film by the Sea vindt plaats van 11 tot en met 20 september en alle zes genomineerde films zullen daar worden getoond.Meer boekverfilming op Hebban

De redactie van Hebban werkt momenteel aan een compleet overzicht van alle Nederlandse en Vlaamse boekverfilmingen. Bezoek onze boekverfilmingen pagina voor filmbuzz, verfilmingen die inmiddels in productie zijn gegaan en een overzicht van alle boekverfilmingen van Nederlandstalige romans, thrillers en jeugdboeken.

Of volg de boekenlijsten van de redactie:

 

Win alle genomineerde films op dvd

Stem via de widget hieronder op jouw favoriete boekverfilming,  vertel in een reactie onder dit artikel op welke verfilming je hebt gestemd en je maakt direct kans op een dvd-pakket met alle genomineerde films!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Verkiezing Beste Boekverfilming gaat weer van start

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken