Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

John le Carré

Artikelen 7 Newsroom 7 Spots 3 beschrijving bewerken

John le Carré (1931) is het pseudoniem van David John Moore Cornwell. In 1961 verscheen zijn debuut Telefoon voor de dode. Carré’s definitieve doorbraak kwam in 1963 met Spion aan de muur, een subtiele beschrijving van hoe het werkelijk was in Berlijn, de stad die door een gruwelijke speling van het politieke lot in tweeën was gedeeld. Het boek werd een enorm succes, waardoor de auteur zich fulltime kon gaan concentreren op het schrijven. Hij schreef een reeks spionagethrillers die een realistisch beeld geven van de spionagewereld. Zijn bekendste personage is de Britse agent George Smiley. Dit personage werd zo populair dat er een televisieserie op hem is gebaseerd. Heel wat van zijn boeken werden verfilmd, sommige zelfs meermaals.

John le Carré overleed op 12 december 2020 aan de gevolgen van een longontsteking. Hij werd 89.

Laatste bewerking door Robert Van der Meiren op 14/12/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / #4 Zuid-Amerika
19 maart 2017 2 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken