Hebban vandaag

Listmania /

De boekverkoper tipt #6: Monique Eskens van De Drvkkery

door Monique Eskens 1 reactie
Op Hebban laten we graag boekverkopers aan het woord, want zij weten als geen ander welke boeken je niet mag missen. Monique Eskens van De Drvkkery heeft vijf boeken uitgekozen met het thema 'reizen', in de breedste zin van het woord. Pak een boek en reis de wereld rond.

Monique Eskens (1963) werkt sinds 1988 in het boekenvak, waarvan de laatste 22 jaar als inkoper bij De Drvkkery in Middelburg. Hobby's: tuinieren, vakantie en natuurlijk lezen. Monique heeft een heel brede smaak met een voorkeur voor thrillers en geschiedenis (fictie en non-fictie). Sinds 2020 maakt ze deel uit van het Hebban Boekverkoperspanel.

Huiver

Allie Reynolds

Milla krijgt een uitnodiging voor een reünie met oude vrienden uit de tijd dat zij op hoog niveau aan snowboarden deed. Zij kijkt erg uit naar een gezellig en sportief weekendje in de Franse Alpen.

Als ze aankomen op hun bestemming blijkt het resort verlaten te zijn en de skilift buiten werking. Als zij bij een spel hun telefoons moeten inleveren en deze spoorloos verdwijnen, verandert het uitje in een nachtmerrie. Wat is er tien jaar geleden precies gebeurd met hun vriendin Saskia? Wie heeft het nu op hen gemunt? Beklemmend en erg spannend.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

Bed en breakfast

Ilja Gort

Al enige tijd kijk ik met veel plezier naar de programma’s die Gort maakt voor televisie en ik was dan ook benieuwd naar deze roman.

Abel houdt met zijn wijndomein in de Languedoc maar net het hoofd boven water. Zijn vrouw Angela heeft dé oplossing: een bed & breakfast! Abel gaat schoorvoetend akkoord en wat volgt zal kijkers naar populaire realityshows bekend voorkomen: gedoe met de klusjesman, tegenslag en bijzondere gasten. De verwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Eigenlijk schrijft Gort zoals hij praat: met veel kennis van zaken over wijn, geestig en enthousiasmerend.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

De magische vijfduizendmetergrens

Frank van Rijn

Van Rijn fietst al bijna een halve eeuw de wereld over en voor dit boek ging hij terug naar Argentinië, Chili, Bolivia en Peru.

Ik heb ooit bovenop een berg van 4300 meter gestaan en wist niet hoe snel ik naar beneden moest gaan. Het idee om op die hoogte of nog hoger te fietsen…

Maar Van Rijn doet het en schrijft er nuchter en met humor over. Over de uitdagingen van het fietsen in die landen en op die hoogte, maar ook over de prachtige natuur, de culturen en mensen

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

Terug in Amerika

Bill Bryson

Onlangs was de verfilming weer op tv: leuk, maar het boek is beter!

Na ruim twintig jaar keert Bryson in 1996 terug naar Amerika. Hij besluit om de Appalachian Trail te gaan lopen, een wandelpad van 3500 kilometer van Georgia naar Maine. Hij krijgt gezelschap van zijn oude vriend Stephen Katz. Beide mannen zijn midden veertig en niet echt heel goed in vorm. Het is een humoristisch verslag, ik moest erg lachen om Mary Ellen en de interactie tussen beide mannen. Maar Bryson is een scherp waarnemer en vertelt ook aanschouwelijk over de prachtige natuur en over de bedreigingen daarvan.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

De laatste reis van De Boswachter

Dirk Jan Roeleven

Als de Subaru Forester van Dirk Jan en zijn vrouw Hester 500.000 kilometer op de teller heeft gaan ze hem 'thuisbrengen' naar de fabriek in Japan, een reis van meer dan ruim 23.000 kilometer.

Het wordt een gedenkwaardige reis; zij hebben geen verstand van autotechniek en geen airco, maar ze gaan en het lukt ze. Ze reizen door Rusland, Kazachstan en Mongolië en maken onderweg natuurlijk het nodige mee. Zij zijn op elkaar aangewezen en onderweg wordt hun ongewilde kinderloosheid een belangrijk thema. Roeleven heeft een prettige stijl, het lijkt af en toe alsof je met hen mee rijdt.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in MiddelburgOver de auteur

Monique Eskens

48 volgers
363 boeken
0 favorieten
Boekverkoper


Reacties op: De boekverkoper tipt #6: Monique Eskens van De Drvkkery

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken